-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 02 21

Žodžių pritrūkęs Antanas Kavaliauskas: „Laimėti LKL bus dar sunkiau“

Antanas Kavaliauskas kulniuodamas ėjo „Lietuvos ryto“ atsarginių suolo link. Vilniečiai pakilo iš savo vietų ir kaip didvyrį sveikino klubo kapitoną. „Centras“ dar galėjo žaisti, bet ant suolo jį pasodino pradrėksta ranka ir kraujas. Artūras Gudaitis garsiai pliaukštelėjo delnu ir pakeitė kapitoną. Jo paslaugų aikštėje nebereikėjo – skirtumas buvo akivaizdus, o trofėjus – „Lietuvos ryto“ rankose.
„Lietuvos ryto“ triumfas
Apdovanojimų akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Karaliaus Mindaugo taurė | „Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“ 67:57 | Finalas

Pastarąjį kartą A.Kavaliauskas trofėjų rankose laikė 2007-aisiais, universiadoje Bankoke. Todėl šis titulas „Lietuvos ryto“ simboliui – be galo svarbus.

A.Kavaliauskas mačo pabaigoje vos vaikščiojo aikštėje, bet triumfas leido užmiršti viską. Todėl „centras“ vėliau žurnalistams galėjo pasakoti ir apie savo plaukų priežiūrą, ir apie barzdą, ir, aišku, apie ilgai lauktą triumfą.

„Mes juos sustabdėme. Įmetė tik 57 taškus. Labai padėjo tai, kad laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Stengėmės iki galo, kiek galėjome. Žinojome, kad žūtbūt reikėjo laimėti. Neturiu žodžių. Visais didžiuojuosi. Visais treneriais. Nuo pirmo iki paskutinio trenerių, visų, kas dirbo „Lietuvos rytui“, – visas apdraskytas ir apdaužytas džiūgavo A.Kavaliauskas, atsiėmęs finalo MVP prizą – pelnė 20 taškų, pataikydamas net 10 dvitaškių iš 11.

– Kas lėmė tokią gerą „Lietuvos ryto“ gynybą?

– Tai – didelis trenerių darbas. Jie įtikino mus, kad tikrai galime laimėti, žaisti prieš bet ką. Jei kovosime iki galo, laikysimės taisyklių, viskas bus gerai. Jei penktas žaidėjas nežaidžia pagal taisykles, būna skylė, todėl reikia eiti padėti. Šįkart kiekvienas atliko savo darbą individualiai. Ir tai padėjo komandiškai gynybai.

– Kiek įtakos pergalei turėjo greitai prisirinktos Pauliaus Jankūno pražangos?

– Tai padėjo. Jis tikrai geras žaidėjas. Mums pavyko padaryti kai kur ką ir planavome. Be Pauliaus „Žalgiris“ atrodo visai kita komanda. Tai – visos komandos darbas. Dėkui vyrams.

VIDEO: Antanas Kavaliauskas: „Šis trofėjus visam miestui yra kažkas nerealaus“

– Ar „Lietuvos rytas“ gali laimėti ir keturių rungtynių seriją LKL finale?

– „Žalgiris“ yra nuostabi komanda. Ateina naujas įžaidėjas, kuris be proto jiems padės. Mums bus dar sunkiau. O mes dirbsime. Turime laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius