Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 04

Žurnalistų krepšinio čempionatas turi naujus nugalėtojus

Savaitgalį Vilniuje įvyko dešimtasis Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatas, kuriame paaiškėjo nauji čempionai. Aštuonių komandų turnyre triumfavo „BasketNews“ komanda.
„BasketNews“ laimėjo žurnalistų krepšinio turnyrą
„BasketNews“ laimėjo žurnalistų krepšinio turnyrą / Alfredo Pliadžio nuotr.

Finale „BasketNews“ po atkaklios kovos rezultatu 32:30 nugalėjo turnyro organizatorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos klubą „PRESS‘as“. Čempionams taurę įteikė Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

„Labai smagu laimėti. Šiemet pavyko surinkti elitinę kompaniją, tai kito tikslo ir neturėjome. Nors žaidėme tikrai sunkiai, bet šiaip ne taip pavyko išnešti sveiką kailį. Labai džiaugiamės, – sakė „BasketNews“ komandos vadovas Jonas Lekšas. – Man asmeniškai tai buvo trečias čempionatas ir po pirmų dviejų buvo galima suabejoti, apie ką yra mūsų darbas. Dabar jau drąsiai galėsime cituoti legendinius Arvydo Sabonio žodžius: „Čia yra BasketNews. Čia ne footballnews, ne sportsnews. Čia BasketNews.“ Juokas juokais, bet tikrai mus slėgė tai, kad „BasketNews“ dar nebuvo laimėjusi žurnalistų čempionato. Didelis ačiū organizatoriams. Smagu dėl tokios tradicijos, belieka toliau ją puoselėti.“

Trečią vietą Lietuvos žurnalistų čempionate užėmė „Lietuvos rytas“, mažajame finale 32:27 palaužęs LNK kolektyvą.

Praėjusių metų čempionai TV3 šįkart neišsikapstė iš grupės etapo, kuriame komentatoriaus Žilvino Aleksandravičiaus tempiama komanda neatsilaikė tiek prieš „Basketnews“, tiek prieš „PRESS‘o“ komandas. Po grupių etapo iš tolimesnės kovos taip pat pasitraukė LRT, 15min ir Kauno žurnalistai.

15min komanda praėjusiais metais žurnalistų krepšinio turnyre iškovojo bronzą. Antroji vieta prieš metus atiteko „Lietuvos rytui“.

Naudingiausiais čempionato krepšininkais paskelbti Augustas Šuliauskas („BasketNews“), Haroldas Zenkovas („PRESS‘as“) ir Karolis Steikūnas („Lietuvos rytas“). Jiems įteikti aprangos gamintojo „hummel“ čekiai.

Bendradarbiaujant su „Active Vilnius“, žurnalistų čempionatas vyko Žemynos progimnazijos sporto komplekse įsikūrusioje „NBA mokykloje“. Komandos kovojo sutrumpinto formato rungtynėse, t.y. žaidė 2 kėlinius po 10 minučių nestabdant laiko.

Nuo 2012 metų vykstantį Lietuvos žurnalistų krepšinio čempionatą po tris kartus laimėjo Kauno ir Panevėžio žurnalistai, dukart triumfavo TV3, po kartą – „PRESS‘as“ ir „BasketNews“. Per visą čempionatų istoriją turnyre dalyvavo 15 skirtingų redakcijų ar miestų komandų, medalius iškovojo 9-ios.

„PRESS‘as“ kartu su Lietuvos sporto žurnalistų federacija taip pat organizuoja kasmetinius Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą ir vienu didžiausiu Europoje tapusį tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, rengiamą nuo 2005 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius