-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 19

Alytuje pergalę išplėšęs „Nevėžis“ pakilo iš LKL lentelės dugno

Neįtikėtina atkarpa antroje ketvirto kėlinio pusėje padėjo Kėdainių „Nevėžio“ (6-13) krepšininkams iš Alytaus grįžti su įspūdinga pergale – lemiamu metu spurtavę Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai „Sintek–Dzūkiją“ (6-13) nugalėjo 87:86 (17:24, 19:26, 25:22, 26:14) ir taip atsiplėšė nuo lentelės dugno.
Laurynas Beliauskas
Laurynas Beliauskas / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pergalių skaičiumi susilyginę su „Šiauliais“ ir tais pačiais alytiškiais, Kėdainių krepšininkai turi 6 laimėjimus ir su Saulės miesto bei Dzūkijos komandomis dalinasi 7-9 pozicijas. Paskutinėje vietoje liko 5 pergales turinti Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipa.

„Nevėžis“ pagaliau nuėmė net du sezono prakeiksmus – pirmą kartą sezone iškovojo pergalę išvykoje bei pirmą kartą po dviejų nesėkmių palaužė alytiškius.

Pergalę kėdainiškiams garantavo puikiai sužaista antra ketvirto kėlinio pusė. Beveik visas rungtynes atsilikinėję dviženkle persvara, svečiai lemiamu metu išprovokavo net kelias varžovų klaidas, spurtavo 12:1 ir išlygino rezultatą (82:82).

Dzūkus lemiamu metu ištraukti bandė tritaškį su pražanga pataikęs Chauncey Collinsas (86:82), tačiau tada iniciatyvos ėmėsi Julius Kazakauskas.

Visų pirma jis sušvelnino atsilikimą (84:86), o vėliau, alytiškių metimui net nesiekus lanko, tas pats J.Kazakauskas, likus žaisti tris sekundes, pelnė du taškus su pražanga ir pirmą kartą persvėrė rezultatą savo komandos naudai (87:86).

Paskutinė alytiškių ataka nebuvo sėkminga ir kėdainiškiai namo išvyko su pergale.

View this post on Instagram

@kazukas22, true hero of Kedainiai! ????

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl) on

Alytiškių neišgelbėjo net ir eilines puikias rungtynes sužaidęs ekipos įžaidėjas Ch. Collinsas. Šį kartą amerikietis surinko 25 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir 8 kartus rezultatyviai asistavo komandos draugams, taip iš viso surinkdamas 35 naudingumo balus ir pakartodamas asmeninį sezono rekordą.

Alytiškių komandos gretose šiame mače taip pat debiutavo Tautvydas Lydeka. 36-erių veteranas pirmose savo rungtynėse su Alytaus komandos marškinėliais žaidė 13 minučių ir per jas spėjo surinkti 11 taškų ir 8 naudingumo balus.

„Dzūkija“: Chauncey Collinsas 25, Gabe Devoe 15, Paulius Danisevičius 14, Tautvydas Lydeka 11, Artūras Jomantas 8;

„Nevėžis“: Laurynas Beliauskas 17 (6 rez. perd.), Georgios Kalaitzakis 16, Kristupas Žemaitis 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius