-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 10

Alytuje – solidus V.Čižausko debiutas ir „Šiaulių“ triumfas taškų lenktynėse

Traumuotą Kristupą Žemaitį įžaidėjo pozicijoje pakeitęs Vytenis Čižauskas iš karto solidžiai įsiliejo į naujos ekipos gretas bei jau debiutiniame mače fiksavo labai solidžius rodiklius, tačiau pergalės Alytaus „Dzūkijai“ (9-18) tai negarantavo. Aikštės šeimininkai taškų lenktynėse 88:98 (22:25, 26:15, 14:25, 26:33) nusileido „Šiauliams“ (9-18).
Elvar Fridriksson
Elvar Fridriksson / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo sėkmingesnis A.Sireikos auklėtiniams. Šiauliečiai po pirmų 10 minučių turėjo 3 taškų persvarą (25:22), tačiau šeimininkai suaktyvino savo gynybą bei į ilgąją pertrauką Alytaus krepšininkai išėjo turėdami 8 taškų pranašumą (48:40).

Antroje rungtynių pusėje „Šiaulių“ krepšininkai neleido laisvai jaustis savo varžovams, trečiąjį kėlinį jie laimėjo 25:14 ir tai buvo žingsnis pergalės link. Paskutiniajame ketvirtyje A.Sireikos auklėtiniai nemažino tempo, išnaudojo savo lyderius bei šventė trečiąją pergalę iš eilės.

Nugalėtojų komandoje karjeros rungtynes sužaidė Martynas Varnas. Puolėjas pelnė 22 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

Įspūdingą dvigubą dublį surinko Elvaras Fridrikssonas – 13 taškų ir tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Dzūkų gretose pirmaisiais smuikais griežė gynėjų grandies krepšininkai. Paulius Danisevičius buvo rezultatyviausias komandoje su 19 taškų, o visai neseniai prie komandos prisijungęs Vytenis Čižauskas debiutavo su 12 taškų ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Po šio susitikimo abi ekipos turnyrinėje lentelėje pergalėmis ir pralaimėjimais išsilygino – yra laimėjusios 9 sykius ir 18 kartų suklupusios. Tokiu pačiu pergalių bei pralaimėjimų santykiu gali pasigirti ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Alytaus „Dzūkija“: Paulius Danisevičius 19 (5/6 trit., 7 rez. perd., 26 naud. bal.), Paolo Marinelli (6 rez. perd.) ir Simas Jasaitis po 15, Giedrius Staniulis 13 (5 atk. kam.), Vytenis Čižauskas 12 (5 rez. perd.).

„Šiauliai“: Martynas Varnas 22, Andy Van Vlietas 18 (7 atk. kam., 23 naud. bal.), Arminas Urbutis (10 atk. kam., 18 naud. bal.) ir Kaspars Berzinš po 15, Elvaras Fridrikssonas 13 (13 rez. perd., 24 naud. bal.).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Dzūkija“ - „Šiauliai“ [2021-04-10]
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius