-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 24

Ant LKL krepšininkų Kūčių stalo – kūčiukai, kisielius ir silkė

LKL TV tęsia Kalėdinių reportažų ciklą ir šį kartą pristato pokalbį su krepšininkais apie Kūčias, jų papročius ir žinoma, maistu nuklotus stalus.
Apdovanojamas Žygimantas Skučas
Apdovanojamas Žygimantas Skučas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tete-a-Tete Casino-LKL“ rungtyniaujantys krepšininkai beveik vienbalsiai sutarė, kad skaniausi Kūčių vakaro patiekalai – kūčiukai, kisielius ir silkė.

„Pyragėliai su grybais ir žinoma kisielius, ne Laimonas aišku, bet vis tiek (Laimonas Kisielius, „Vytauto“ krepšininkas – red. pastaba), – šypsodamasis teigė Žygimantas Skučas.

Krepšininkai Kūčių vakarą stengiasi praleisti kartu su šeima ir artimiausias žmonėmis, o Šv. Kalėdų rytą kai kurie miega iki pietų, kol sulaukia raginimų keltis.

„Mama ir sesuo ryte važiuoja į bažnyčią, o aš miegu lovoje ir kai jos grįžta mane su šakele pašventina ir ragina jau keltis“, – pasakojo „Lietkabelio“ puolėjas Arnas Labuckas.

Žaidėjai teigia, kad dar laikosi ir tam tikrų tradicijų, kurias bando išlaikyti močiutės ir Kūčių vakarą traukia šiaudus, šaukia šunis ir buriasi.

„Kai visi susėdame prie Kūčių stalo, traukiame šiaudus, tetos dar eidavo į lauką ir šaukdavo bei klausydavo iš kurios pusės šunys loja, tų tradicijų ir ritualų tikrai būdavo daug. Kai kurie dar išlikę ir dabar“, – teigė „Juventus“ krepšininkas Arminas Urbutis.

Reportažas apie Kūčių tradicijas ir mėgstamiausius krepšininkų patiekalus:

VIDEO: LKL krepšininkų Kūčių tradicijos ir mėgstamiausi patiekalai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius