-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 14

Apie galimą naujoką Vilniuje prasitaręs R.Milašius: „Šiemet galime turėti kažką panašaus į finalą“

Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius pirmadienio popietę susitiko su žiniasklaidos atstovais bei aptarė būsimo sezono gaires – visų pusių darbą pandemijos akivaizdoje, finansinę lygos situaciją ir klubų vasaros darbus. LKL galva prasitarė apie dar vieną galimą naujoką Vilniuje, kuris po ilgo laiko tarpo galbūt leis pirmenybių finale sirgaliams išvysti intrigą. „Šis čempionatas gali būti kaip niekada įdomus“, – teigė R.Milašius.
Remigijus Milašius
Remigijus Milašius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2020–2021 metų Lietuvos krepšinio lygos sezoną artėjantį penktadienį atidarys mūšis tarp Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Dzūkijos“ ekipų.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos ir Vyriausybės nutarimu žiūrovai į masinius renginius uždarose patalpose kol kas yra įleidžiami.

Bet jei kažkas pasikeistų ir viruso plitimas šalyje įgautų pagreitį, o vartai į sporto renginius sirgaliams vėl būtų uždari, lyga yra paruošusi keletą alternatyvių planų, kaip sezonas galėtų tęstis.

Pasak lygos prezidento Remigijaus Milašiaus, sparčiai artėjantis LKL sezonas vyks be stabdymų ir nutraukimų.

„Jei reikės, čempionatą vykdysime bet kuriuo paros metu“, – pirmadienio popietę vaizdžiai pareiškė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius

62-ejų metų lygos galva teigė, jog šiai akimirkai lygos biudžetas planuojamas panašus, o klubų pinigų kapšai susiveržė ne taip stipriai, kaip buvo prognozuota COVID-19 pandemijos pradžioje.

Kritusios krepšininkų kainos situaciją aplygino bei komandos išliko stiprios ir konkurencingos.

R.Milašius prasitarė apie dar vieną galimą papildymą „Ryto“ ekipoje, kuri sekmadienio popietę pranešė apie esto Kristijano Kitsingo įsigijimą.

15min žiniomis, šis 29-erių metų 206 cm ūgio puolėjas sudėtyje veikiausiai pakeis čiurnos problemų kamuojamą Saulių Kulvietį, kuris su klubu yra sudaręs garantuotą dvejų metų kontraktą.

LKL prezidentas tiki, jog „Rytas“ gali mesti iššūkį pastarąjį dešimtmetį dominavusiam Kauno „Žalgiriui“, kurį praėjusią vasarą paliko sėkmės simboliu tapęs vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Ką aš girdėjau, tai „Rytas“ dar nebaigė komplektacijos. Šioje komandoje dar gali būti papildomų žmonių, jei jiems pavyks susitvarkyti su savais klausimais ir pinigais. Žiniasklaidoje rašėte apie centrą... Gal bus ne tas, gal bus visai kitas, dar geresnis? Nežinau, kaip seksis šioms žvaigždėms Vilniuje, vis dėlto Andrew Goudelockas yra ilgai nežaidęs. Bet tai tikrai solidi komanda. Viską sudėliojus, Vilniuje tikrai yra kam žaisti. Manau, kad šiemet mes galime turėti kažką panašaus į finalą. Nuo to laiko, kai aš pradėjau prezidentauti, to finalo taip ir nebuvo.

Vasarą įsijungiau „Sport 1“ kanalą, o ten kaip tyčia rodė 2009–2010 metų LKL finalą. Tuomet dar teisėjavo Romas (Romualdas Brazauskas – generalinis LKL direktorius) bei Kęstutis Pilipauskas. Tai buvo finalas! Aš jiems ir sakau, kai bus finalas, atsiras ir pinigų daugiau“, – teigė R.Milašius.

15min šaltinių teigimu, „Rytą“ domina Arnettas Moultrie, su kuriuo Donaldas Kairys, kaip ir su K.Kitsingu, kartu dirbo prieš dvejus metus Estijoje, Talino „Kalev/Cramo“ ekipoje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Kulvietis ir Donaldas Kairys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Kulvietis ir Donaldas Kairys

Nuo 2013-ųjų lygos prezidentu dirbantis verslininkas apžvelgė ir ekipas, kurios seka įkandin Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Ryto“.

„Man patinka, kaip susikomplektavo „Lietkabelis“. Bet viena yra susikomplektuoti, kita yra žaisti. Matysime, kaip susidėlios gyvenimas. Visi giria Uteną, manau, kad ir Klaipėda padarė keletą įdomių sprendimų. Jaunimą susirinkęs „Neptūnas“ gali subręsti. Ateina nauja karta, tai yra normalus dalykas. Gal pirma metai jiems nebus dar tie, bet aš sveikinu naujos kartos įsiliejimą į LKL“, – mintis dalijosi R.Milašius.

Paminėjimo susilaukė ir Pasvalio bei Kėdainių ekipos. Pastarosios rungtynes su Eurolygos komanda Berlyno ALBA LKL prezidentas stebėjo gyvai arenoje.

„Pažvelgus į draugiškas rungtynes, visai neblogai atrodo ir „Pieno žvaigždės“, ir „Nevėžis“, – teigė R.Milašius. – Kėdainiai prieš ALBA pralaimėjo rungtynių gale, paskutiniame kėlinyje. Jauna ir gera komanda, kuri dar neturėjo pagrindinio talento iš Vokietijos. Jam (Arieliui Hukporti) prognozuojamas TOP 20 šaukimas kitų metų NBA naujokų biržoje. Per rungtynes su ALBA jis buvo išvažiavęs pasidaryti sveikatos patikrą gimtinėje, o dar kitas talentas (Sedrickas Barefieldas) susižeidęs ranką ir negalėjo žaisti. Jauna ir perspektyvi komanda, turinti daug galimybių atsiskleisti ir parodyti save.

Visos komandos pildosi, dar dabar pildosi. Simas Jasaitis papildė Alytaus „Dzūkiją“. Jis ten tiks, jis moka žaisti. Aš manau, kad čempionatas gali būti kaip niekada įdomus.“

Prieš LKL sezono startą – 15min sudarytas gidas apie visas pirmenybių komandas: komandų pristatymas, vadovų mintys, biudžetai ir prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius