Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 09

Arvydas Macijauskas grįžta į krepšinį – dirbs LKL

Legendinio Lietuvos snaiperio Arvydo Macijausko pavardė ir vėl bus girdima mūsų šalies krepšinio virtuvėje. 15min žiniomis, buvęs krepšininkas taps naujuoju Lietuvos krepšinio lygos (LKL) direktoriumi.

2010 metais oficialiai sportinius batelius ant vinies dėl sveikatos problemų pakabinęs 41-erių klaipėdietis po karjeros pabaigos buvo pasitraukęs iš krepšinio.

2017 metais pasirodė gandai, kad A.Macijauskas prisijungs prie Vilniaus „Ryto“ trenerių štabo, tačiau sandoris tarp abiejų pusių neįvyko.

Lietuviškojo kalašnikovo pravardę dėl savo snaiperio sugebėjimų užsitarnavęs buvęs krepšininkas praeityje vilkėjo tokių klubų kaip Klaipėdos „Neptūno“, tuometinių Vilniaus „Lietuvos ryto“, Vitorijos „Tau Ceramica“, Naujojo Orleano „Hornets“ bei Pirėjo „Olympiakos“ marškinėlius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Macijauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Arvydas Macijauskas

Iki šiol stipriausios šalies krepšinio lygos direktoriaus pareigas ėjo Romualdas Brazauskas.

15min penktadienį skelbė, kas jis greičiausiai liks dirbti LKL biure ir rūpinsis specifine sritimi, pavyzdžiui – teisėjavimo.

Geriausiu visų laikų Lietuvos teisėju tituluojamas 60-metis direktoriaus pareigas užėmė nuo 2013-ųjų, kai atėjo į LKL su prezidentu Remigijumi Milašiumi.

Šiemet R.Milašius buvo išrinktas naujai ketverių metų kadencijai.

Priminsime, kad A.Macijauskas per 14 metų trukusią profesionalo karjerą susižėrė visą krūvą įspūdingų komandinių ir asmeninių apdovanojimų.

193 cm ūgio gynėjas 2003 metais su Lietuvos vyrų krepšinio rinktine laimėjo Senojo žemyno pirmenybes, tapo Ispanijos taurės laimėtoju (2005 m.), dukart triumfavo LKL pirmenybėse (2000 ir 2002 m.), taip pat laimėjo tuometinę Šiaurės Europos krepšinio lygą (NEBL).

Vienas įspūdingiausių individualių Maco pasiekimų – patekimas į pirmąjį geriausių Eurolygos krepšininkų penketuką (2005 m.). Net tris kartus jis laimėjo LKL snaiperio konkursą, dukart buvo išrinktas LKL finalų naudingiausiu krepšininku, po kartą tapo LKL reguliaraus sezono, NEBL finalo ir LKL „Visų žvaigždžių“ rungtynių MVP.

Stipriausioje planetos lygoje (NBA) A.Macijauskas sužaidė 19 rungtynių, per kurias rinko po 2,3 taško.

VIDEO: „urBONUSas“: Jokubaičio sprendimas dėl „Barcos“, būsimi pokyčiai „Žalgiryje“ ir Eurolygos nugalėtojai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius