Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 22

Auklėtinių nusiteikimu patenkintas G.Žibėnas: „Dabar prasidės rungtynės prieš varžovą“

„Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio serijos antrajame mače Vilniaus „Ryto“ krepšininkai 101:70 sutriuškino „Šiaulius“ bei užtikrintai žengė į lygos pusfinalį. Būtent nuo šio etapo prasideda tikros kovos ir „rungtynės prieš varžovą“, spaudos konferencijoje dėstė Giedrius Žibėnas, o jo kolega Antanas Sireika pasidalino savo mintimis apie Elvarą Fridrikssoną ir norą tęsti pradėtus darbus Šiauliuose.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Šiauliai priešinosi tiek, kiek galėjo. Labai gaila, kad jie susirgo ir linkėjimai visiems kuo greičiau pasveikti, tačiau mes žiūrėjome savo reikalus. Antrame bei trečiame kėlinyje komanda perjungė į aukščiausią pavarą – žino, kad už kelių dienų pusfinalis, kokiu ritmu turi žaisti ir dėl to labai esu labai laimingas. Jie parodė, kad yra profesionalai“, – savo auklėtinių nusiteikimu džiaugėsi strategas.

Vilniečių gretose šiame mače nerungtyniavo tik Martynas Echodas, tačiau treneris teigė, kad aukštaūgiui buvo tiesiog suteikta poilsio.

„Taip, šiek tiek pataupėme. Yra kažkas mikro, tai nenorime situacijos aštrinti. Tikimės, kad kitose rungtynėse jisai tikrai bus“, – pozityviai žvelgė Žibėnas.

Treneris spaudos konferencijoje taip pat pabrėžė, kad būtent tokio tipo rungtynės prieš žemesnio lygio oponentus yra bene didžiausias iššūkis jo auklėtiniams, mat nuteikti save kovai ne visuomet yra paprasta.

„Pagaliau mums baigėsi tos „sunkiausios“ rungtynės. Aš jas vadinu rungtynėmis „prieš save“. Dabar prasidės rungtynės prieš varžovą.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika

Daug pozityvo rasti 31 tašku pralaimėtose rungtynėse sunku, tačiau „Šiaulių“ vairininkui Antanui Sireikai patiko tai, kaip jo ekipa išėjo į rungtynes – pirmąjį ketvirtį šeimininkai netgi sugebėjo laimėti (20:19).

„Man gražus buvo pirmas kėlinys – ir pagal rezultatą, ir pagal žaidimą. Norėčiau, kad lygų žaidimą išlaikytume ilgiau. Vilniuje tai pavyko kokias 3-4 minutes, o čia atsilaikėme visą pirmą kėlinį. 5-6 pagrindiniai žmonės gali sukurti visai neblogą žaidimą, tačiau tik prasidėjo kažkokie keitimai ir tos brandos neturime. Kiek galėjome – atsilaikėme“, – kalbėjo Sireika.

Komentatoriaus Vaido Čeponio paprašytas dešimtbalėje sistemoje įvertinti „Šiaulių“ sezoną, A.Sireika savo auklėtiniams parašė „7“ – būtent septintoje pozicijoje Saulės miesto komanda ir finišavo reguliariajame sezone.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Elvar Fridriksson ir Antanas Sireika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Elvar Fridriksson ir Antanas Sireika

V.Čeponis su strategu pasidalijo ir savo nuogirdomis, jog kitą sezoną naudingiausias „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono krepšininkas Elvaras Fridrikssonas rungtyniaus Ispanijoje.

Islandas dėl ligos negalėjo rungtyniauti Vilniuje, tačiau buvo registruotas rungtynėms Šiauliuose. Akivaizdu, jog įžaidėjas dar nebuvo pasiruošęs žaisti pilna jėga, tačiau paskutinę rungtynių minutę A.Sireika jį metė į kovą ir būtent tokiu būdu leido tinkamai atsisveikinti su ištikimiausiais klubo aistruoliais.

Varžovai pasielgė garbingai ir sezono MVP leido įmesti du taškus.

„Čia tik gandai. Niekas man dar nepasakė, nereikia čia manęs gąsdinti, – juokavo Sireika. – Matėte, kaip parodėme pagarbą ir norime, kad žmogus tikrai suprastų, jog turėjo neeilinį sezoną. Labai gaila, kad liga neleido pasirodyti iki galo.

Dabar nepradėkime kalbėti apie pinigus. Aš mėgstu posakį “Kokia gali būti kalba apie pinigus tarp žmonių inteligentų?".“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Antanas Sireika

Strategas taip pat patikino, kad taško trenerio karjeroje Šiauliuose dar tikrai nededa.

„Ne, tikrai nededu. Man kad tik būtų sveikatos. Noro mokytis ir mokyti kitus yra per kraštus. Visą laiką aš noriu kažką surasti, atrasti naujo ir tai darau su malonumu.“

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Šiauliai“ - „Rytas“ [2021-05-22]
VIDEO: G. Žibėnas: „Į pusfinalį einam pakelta galva“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius