-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

D.Adomaitis: apie mirusius aukštaūgius, nuo visų tolstantį „Žalgirį“ ir būsimus planus

Šiuometinės Karaliaus Mindaugo taurės šūkis skelbė „tikėkis netikėto“, tačiau Vilniaus „Rytui“ antrus metus paeiliui finale pateikti siurprizo nepavyko. Sausakimšai „Švyturio“ areną užpildžiusių sirgalių palaikoma Kauno „Žalgirio“ ekipa uostamiestyje 80:60 (24:21, 15:15, 21:7, 20:17) pranoko sostinės krepšininkus bei iškovojo pirmąjį šio sezono trofėjų.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors pirmoji rungtynių pusė pasižymėjo įprastu taurės varžyboms klampumu – abi komandos lėtai organizavo atakas ir nė taško nepelnė greitose atakose, tačiau žalgiriečiams pabėgti pavyko po ilgosios pertraukos.

Trečiajame ketvirtyje dominavę žaliai balti pasiūlė tokį fiziškumą ir gynybą, kurio Dainiaus Adomaičio auklėtiniai atlaikyti nesugebėjo.

„Ryto“ žaidėjai per lemtingu tapusį kėlinį pataikė vos 2 metimus iš 15, suklydo 5 kartus ir surinko tik 7 taškus.

Tuo metu „Žalgiriui“ puolime viskas klojosi kaip iš pypkės: metimai vienas po kito skrodė tinklelį, o lemiamos 10 minučių virto formalumu, kuriame Šarūno Jasikevičiaus kariauna įtvirtino pergalę ir sugrąžino titulą į Nemuno saloje įsikūrusį „Žalgirio“ ofisą.

„Pabūsiu nuobodus, bet pasakysiu, kad tikrai didžiuojuosi vyrais, ką jie padarė šią savaitę nueidami iki finalo, – spaudos konferenciją pradėjo D.Adomaitis. – Norint laimėti prieš „Žalgirį“, tu turi nedaryti klaidų, kas liečia taktines klaidas individualioje gynyboje. Turi žaisti labai susikoncentravęs ties šiais dalykais. Tarkime, paėmus pirmąją pusę, ji atrodė apylygė, tačiau dukart nesugebėjome padaryti baudos dar neturėdami penkių pražangų. Jie dukart nubaudžia mus taškais. Dukart darome pražangas, kai turime penkias pražangas. Tai dar keturi taškai. Buvo didelis akcentas ant Zacho LeDay dešinės rankos, bet jis įmeta du metimus iš po krepšio iš eilės. Individualioje gynyboje buvome nesusikaupę ar kaip...

Faktas, kad mūsų dideli visi buvo mirę. Tikrai maksimaliai atsidavę praėjusiose rungtynėse. Šiandien energija nebuvo tokia, kokios reikia norint nugalėti „Žalgirį“.“

– Lemtingas kėlinys buvo trečiasis, kas nepavyko?

– Jie suaktyvino gynybą, žaidė ant pražangos ribos. Bet vėlgi, buvo momentas, kai Deividas prametė laisvas tritaškį, Marekas antrą ataką iš eilės nepataikė metimo iš po krepšio, o po to ir baudas prametė. Negali tikėtis laimėti prieš „Žalgirį“ duodamas tokias dovanėles. Nepataikėme laisvų tritaškių, metimų iš po krepšio ar baudų metimų, kurių prametėme 8. Čia turi būti geri procentai.

„Žalgiris“ eilę metų bus priekyje ir gerokai geresnis už visas kitas komandas.

– Ar antra vieta „Rytui“ yra geras rezultatas?

– Aš manau, kad toje situacijoje, kurioje buvome, tai žinoma. Tai yra gerai. Būkime biedni, bet teisingi: „Žalgiris“ yra visa galva geresnis už visas komandas. Žiūrint į situaciją, kokia ji yra, tai jie eilę metų bus priekyje ir gerokai geresni už visas kitas komandas.

– Kokie komandos planai per langą?

– Yra žaidėjų, kurie pakviesti į nacionalines rinktines, kaip Pako Cruzas į Meksikos. Jis skrenda žaisti dvejas rungtynes. Lietuvos rinktinėje yra trys kandidatai. Bet aišku, kad Kairys tikriausiai nevyks. Kalbėjomės apie tai su Dariumi (Lietuvos rinktinės treneriu Dariumi Maskoliūnu). Evaldas veikiausiai turės važiuoti į ligoninę, kad jam gydytojai padėtų atsistoti ant kojų. Dar nedžiugina ir tas faktas, kad vakar vakare ir šiandien Arnas buvo su temperatūra. Tos pačios problemos, kaip ir kitiems.

Duosime vieną dieną atsipūsti. Dirbsime pagal savo planus, nes lieka žaidėjai, kurie yra žaidę mažiau minučių. Truputį pasikeis treniruočių specifika, truputį reikės pasikrauti baterijas. Klausimas lieka dėl Tu Holloway. Veikiausiai išleisime jį aplankyti šeimą į Ameriką.

– Ar Cameronas Bairstow gali palikti komandą, ar tai niekuo nepagrįsti gandai?

– Žiūrėsime. Dabar jokių sprendimų nėra. Grįšime, rytoj atsikelsime šviežia galva ir žiūrėsime.

VIDEO: Paulius Jankūnas: apie titulą ir protestą dėl MVP prizo
VIDEO: Nuotaikingas N.Hayeso interviu su pirmuoju titulu rankose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius