Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 21

Dainiaus Adomaičio rūpesčiai – rizikingo „Ryto“ ėjimo pasekmės ir lyderio trauma

Naujas sezonas jau visai ant nosies, o Vilniaus „Ryto“ komplektacija vis dar nebaigta. Vasaros žaidėjų turguje rizikavę vilniečiai dar derasi su keliais krepšininkais. Treneris Dainius Adomaitis pripažino, kad darbą naujame klube pradeda ne idealiomis sąlygomis.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienį Vilniaus klubas pasirodymą LKL pradės rungtynėmis su Utenos „Juventus“, bet ne už kalnų daug svarbesnės akistatos.

Jau spalio 2 dieną laukia Europos taurės rungtynės su Malagos „Unicaja“, spalio 7 dieną pirmoji akistata su Kauno „Žalgiriu“, o dar po trijų dienų – išvyka į Rusiją ir kova su Kazanės UNIKS.

Vilniaus „Rytas“ prie starto linijos stoja ne tvirčiausio stovio – klubas vis dar intensyviai ieško vieno ar kelių žaidėjų, o lyderį Chrisą Kramerį kamuoja trauma.

Klubo sporto direktorius Linas Kleiza pripažino, kad klubas rizikavo taip ilgai besižvalgydamas žaidėjų rinkoje, bet D.Adomaitis mano, kad tai buvo teisingas pasirinkimas.

„Kiekvienas treneris norėtų pradėti sezoną turėdamas pilną komandą. Bet mes nusprendėme eiti šiuo keliu ir aš manau, kad tai teisingas kelias. Tikimės greitu laiku užbaigti komplektaciją. Mane tenkina, kaip komanda dirba. Noriu matyti komandą, kuri maksimaliai atsiduoda kiekvienose rungtynėse ir kovoja dėl kiekvieno kamuolio. Sezonas yra ilgas – suprantame, kad bus ir pergalių, ir pralaimėjimų. Bet žaidėjai turi atiduoti viską aikštelėje“, – diplomatiškai apie laukiančią sezono pradžią kalbėjo D.Adomaitis.

Treneris patikino, kad traumą draugiškose rungtynėse patyręs Martynas Echodas galės žaisti šį savaitgalį, bet Ch.Kramerio padėtis sudėtingesnė.

„Chriso situaciją stebime kiekvieną dieną. Atsakomybė yra uždėta medikams. Situacija gerėja, bet sunku įvertinti. Ne ta trauma, kad pasakytum, kiek kas užtruks. Tai yra patempimas, kuris nuo daug ko priklauso“, – tikslios pagrindinio įžaidėjo sugrįžimo datos negalėjo įvardyti treneris.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniaus „Ryto“ spaudos konferencija

L.Kleiza leido suprasti, kad klubas ieško ne vieno žaidėjo, kaip buvo kalbama anksčiau, o galbūt kelių naujokų.

D.Adomaitis tikino, kad kol kas sunku pasakyti, ką pavyks sužvejoti rinkoje: „Svarstome įvairius variantus, stebime rinką. Būna, kad pasirodo kažkas – rinkoje esame aktyvūs. Jau rugsėjis, todėl kai kurie žaidėjai būtų linkę pasirašyti ir trumpalaikes sutartis.“

Lietuvos rinktinės treneris taip pat patikino, kad FIBA langai, kai lapkričio ir vasario mėnesiais jis paliks klubą, sunkumų nesukels: „Jau turėjome tą situaciją. Manau, kad viskas gerai praėjo. Viskas yra suplanuota.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius