-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 03

Daugiausia Lietuvoje uždirbančių žaidėjų TOP 15: A.Gudaičio alga ir brangiausio legionieriaus kaina

Daugiausia Lietuvoje uždirbančių žaidėjų penkioliktukas pasiekė tarpinį finišą. 24sek.lt antradienio vakarą pateikia dar penkis geriausiai apmokamus žaidėjus šalyje. Kiek uždirba grandiozinį perėjimą atlikęs Artūras Gudaitis? Kas yra brangiausias legionierius Lietuvoje ir koks jo atlyginimas? Šį kartą desertui – 6–10 sąrašo vietos.
TOP 15 Lietuvoje daugiausia uždirbančių krepšininkų
TOP 15 Lietuvoje daugiausia uždirbančių krepšininkų / 15min nuotr.

10 vieta: Deividas Gailius

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Deividas Gailius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Deividas Gailius

Atlyginimas: ~180 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~18 tūkst. eurų

27-erių puolėjas šią vasarą sulaukė kol kas didžiausio karjeros įvertinimo. Jis pateko į Lietuvos rinktinės dvyliktuką ir tapo Europos vicečempionu. Tuo tarpu stipriausių Lietuvos komandų dėmesys pagaliau buvo vainikuotas sutartimi. Deividas sukirto rankomis su „Lietuvos rytu“.

Tiesa, 201 cm ūgio krepšininko debiutas Vilniuje iš pradžių nebuvo toks, kokio jis tikėjosi. Jį apsunkino sėdėjimo ant suolo Europos čempionate padariniai.

Dėl vangaus starto LKL per 15 minučių jis renka 5,7 taško, bet spėjo pasiruošti Europos taurei, kur yra antras pagal rezultatyvumą „Lietuvos ryto“ komandoje – pelno 13,7 taško.

„Lietuvos ryto“ vadovai išvydo tai, ko ir tikėjosi – taiklius snaiperio metimus. Belieka, kad jo taikiklis išlaikytų stabilumą.

9 vieta: Martynas Pocius

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Martynas Pocius
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Martynas Pocius

Atlyginimas: ~200 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~20 tūkst. eurų

Trečioji M.Pociaus kelionė Kauno „Žalgiryje“ prasidėjo nelengvai. 29-erių krepšininkas sezono pradžioje nebuvo pastebimiausias Lietuvos čempionų gretose ir nepriminė to Martyno, kuris skraidydavo virš lankų anksčiau vilkėdamas „Žalgirio“ aprangą.

Bet M.Pocius įsibėgėja. Pavyzdžiui, pastarąjį savaitgalį į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšį jis įmetė 23 taškus ir pakartojo asmeninį LKL rezultatyvumo rekordą.

Iki šio mačo M.Pocius LKL rinko vid. 3,8 taško, o Eurolygoje – po 3 taškus.

Bet M.Pocius jau žybtelėjo pelnydamas po 8 taškus mūšiuose su „Lietuvos rytu“ ar Krasnodaro „Lokomotiv“.

„Viskas gerai, – sakė M.Pocius. – Tik laukiu savo progos. Šiemet labai didelė „Žalgirio“ rotacija. Nėra taip, kad visada iššausi ir visada rinksi taškus. Čia reikia būti pasiruošusiam. Ir esu pasiruošęs.“

8 vieta: Nicolas Laprovittola

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nicolas Laprovittola
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Nicolas Laprovittola

Atlyginimas: ~200 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~20 tūkst. eurų

Pirmąjį argentinietį Lietuvos krepšinio istorijoje į Vilnių atviliojo ne tik aukštesnio lygio krepšinis, bet ir solidus atlyginimas.

25 metų 188 cm ūgio įžaidėjas po truputį dar pratinasi prie kultūrinių skirtumų ir kiek kitokio krepšinio, bet pirmieji pozityvūs ženklai jau matyti.

LKL N.Laprovittola yra trečias pagal naudingumą (vid. 13 naud. bal.), o Europos taurėje – pats naudingiausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas (vid. 15 naud. bal.).

Jis džiugina ne tik perdavimais (vid. 5,7), bet ir rezultatyvumu (12,3 tšk.).

Kad gali tapti ir lemiamu faktoriumi rinkdamas taškus, legionierius jau įrodė atkaklioje dvikovoje su Klaipėdos „Neptūnu“, kai švystelėjo 22 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

7 vieta: Brockas Motumas

brockas-motumas
brockas-motumas

Atlyginimas: ~240 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~24 tūkst. eurų

Turite reikalų su daugiausia uždirbančiu legionieriumi Lietuvoje. Ir neabejojama, kad po šio sezono jo kaina dar gerokai pakils.

Kai australas atvyko į „Žalgirį“, skeptikai nerimavo dėl jauno sunkiojo krašto puolėjo gynybos. 25 metų 208 cm ūgio krepšininkas pasižymi talentu puolime, bet turi nemažai spragų gynyboje.

Tačiau kol kas B.Motumo puolimas nusveria spragas gynyboje. Australas yra rezultatyviausias „Žalgirio“ krepšininkas.

Eurolygoje B.Motumas rezultatyviausiojo vardą dalijasi su Pauliumi Jankūnu, pelnydamas 12,3 taško (69,2 proc. dvit., 50 proc. trit.).

LKL pirmenybėse B.Motumas jau pirmas su 11 taškų vidurkiu (60 proc. dvit., 33,3 proc. trit.).

Pasiteisinęs „Žalgirio“ pirkinys iš Australijos dar yra jaunas ir turi daug potencialo, todėl antroje sezono pusėje galime išvysti dar galingesnį B.Motumą.

6 vieta: Artūras Gudaitis

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Artūras Gudaitis

Atlyginimas: ~250 tūkst. eurų per sezoną

Mėnesinė alga: ~25 tūkst. eurų

Grandiozinis vasaros perėjimas Lietuvoje. Dėl geresnių sąlygų tobulėti ir pakilti į NBA sudėtingą sprendimą priėmęs 22 metų 210 cm ūgio „centras“ yra vienas įdomiausių šio sezono „Lietuvos ryto“ krepšininkų.

„Sacramento Kings“ ne be reikalo įžvelgia didžiulį aukštaūgio potencialą. Tačiau A.Gudaičiui dar reikia susitvarkyti su asmeninėmis problemomis.

Sezono pradžią „Lietuvos ryte“ jaukia traumos: iš pradžių – piršto, dabar – čiurnos. 

Daugiau nei per mėnesį Vilniuje A.Gudaitis sužaidė vos 4 oficialias rungtynes. Jis jau spėjo driokstelėti dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu“, kai pelnė 28 taškus, bet Artūras supranta, kad gerai turi žaisti visai prieš kito kalibro komandas.

7 taškai ir 10 atkovotų kamuolių Vengrijoje Europos taurės mače buvo neblogas rezultatas, bet tada ir vėl sekė trauma. Norėdamas išvykti į Sakramentą, A.Gudaitis turi išvengti traumų ir dominuoti aikštėje prieš stipriausius varžovus.


15min.lt nuotr./Lietuvoje daugiausia uždirbančių krepšininkų TOP 15
15min.lt nuotr./Lietuvoje daugiausia uždirbančių krepšininkų TOP 15

Taip pat skaitykite: daugiausia Lietuvoje uždirbančių krepšininkų penkioliktuko 11-15 vietos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius