-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 19

Efektyviausias LKL krepšininkas Šarūnas Vingelis: „Komandai trūksta psichologinio lyderio“

Nors turnyrinėje lentelėje užimama vieta Kauno rajono „LSU-Atletas“ pasigirti negali, tačiau atskirose statistinėse grafose jų žaidėjų apstu. Pavyzdžiui antrasis pagal rezultatyvumą visoje lygoje yra šios ekipos puolėjas Vidmantas Sragauskis, antrą vietą pagal rezultatyvius perdavimus užima Karolis Babkauskas, absoliutus LKL atkovotų kamuolių lyderis yra Tomas Urbonas, o pats efektyviausias žaidėjas – Šarūnas Vingelis.
Šarūnas Vingelis
Šarūnas Vingelis / lkl.lt nuotr.

Antrą sezoną Lietuvos krepšinio lygoje pradėjusio Š.Vingelio statistika, lyginant su praėjusiais metais, šoktelėjo dvigubai.

„Šiais metais kažkaip jau prisitaikiau prie to žaidimo lygio. Žinau, kurioje vietoje vienaip daryti, kurioje – kitaip. Pirmais metais jaučiausi, kaip įšokęs į kitą traukinį, kuriame dar neteko būti. Tiesiog, reikėjo priprasti“, – apie pagerėjusį žaidimą „Žinių radijo“ laidai „LKL dienoraštis“ sakė Š.Vingelis.

– Treneris Edas Nickus pažymėjo, kad jeigu „LSU-Atletas“ nepateks į aštuntuką, tai sezonas bus nenusisekęs. Ką apie tai mano žaidėjai?

– Žaidėjų nuomonė tokia pati. Šiemet mes nebesame komanda, kurią visi triuškintų. Kartais mums tiesiog pritrūksta kelių epizodų, kurie padėtų laimėti. Šiemet tikimės tikrai, kad pateksime į aštuntuką ir kad galėsime sužaisti atkrintamosiose.

– Bet tokie pralaimėjimai „Dzūkijai“ šio tikslo tikrai nepadės pasiekti...

– Dar dažnai mums koją pakiša vienas kėlinys – dažniausiai kažkurį kėlinį įkrentame į gilią duobę, iš kurios paskui sunku išlipti.

– Radote to priežastis?

– Sunku pasakyti. Atrodo du kėlinius žaidžiame gerai, o trečiame viskas pasikeičia į kitą pusę. Iš pradžių krisdavome pirmus du kėlinius, o pastarosiose rungtynėse kritome trečiame. Atrodo, nebuvo nei nuovargio, nei dar kažko. Turbūt čia jaunystė kalta, o tą duobę reikia bandyti po truputį išmušti iš mūsų žaidimo.

– Jei ne to vieno kėlinio problema, kur dar „LSU-Atletas“ turėtų pasitempti?

– Mūsų žaidime nėra šaltakraujiškumo. Visą laiką, jei atsitinka kokia panika, tai visa komanda pradeda panikuoti. O tada žaidimas pradeda byrėti dar stipriau. Prasideda tokie pralaimėjimai, kurių galima būtų išvengti. Tad šaltakraujiškumas ir mokėjimas prisitaikyti prie žaidimo, priimti kitus sprendimus kai kuriose situacijose tikrai padėtų rungtynėse.

– Nėra psichologinio lyderio?

– Turbūt, nes mūsų komandoje žaidėjai yra gana vienodo pajėgumo – bet kuris gali iššauti bet kurią minutę. Kai atsitinka tokia probema, kai komanda krenta į duobę, tai nėra žaidėjo, kuris galėtų psichologiškai paimti ir pakylėti komandą. Visi pradedame karštai į viską reaguoti.

– Kitos LKL rungtynės su „Nevėžiu“. Būsite joms pasirengę?

– Tai aišku. Kiekvienoms rungtynės, rengiamės. Manome, kad rungtynės bus atkaklios, kaip buvo Kėdainiuose. Tik tada pirmoje rungtynių pusėje įkritome į duobę. Tikimės, kad šįkart to išvengsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius