-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

G.Žibėnas apie emocijas mače: „Ar labai emocinga tauta esame, kad dar labiau užlaužtume jas?“

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai įjungė aukštesnę pavarą ir 94:79 nugalėję „Šiaulių-7bet“ komandą įsiveržė į priekį LKL-Betsafe pusfinalio serijoje 2-1.
Giedrius Žibėnas
LKL pusfinalis: „Rytas“ - „Šiauliai“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus „Rytas“ nuo pat mačo pradžios užpylė tritaškiais lyg per liūčių sezoną kur nors Azijoje.

Visi keturi pirmieji tritaškiai skrodė tinklelį, o vien iki pertraukos Vilniaus krepšininkai įskraidino net 9 tolimus metimus iš 18.

Iš viso „Ryto“ metikai atseikėjo 13 tritaškių, prie kurių pridėję intensyvią gynybą gavo tokį rezultatą, kokį norėjo turėti prie beveik pilnas tribūnas užpildžiusių savo sirgalių 2,5 tūkst. vietų arenoje.

Gynyboje vilniečiai turėjo mažiau mįslių, nes „Šiauliai-7bet“ rėmėsi tik aštuoniais žaidėjais, dėl traumų nežaidžiant Martynui Varnui, Pauliui Danusevičiui ir Nemanjai Bezbradicai.

„Rytas“ tiesiog turėjo daugiau aštrių ginklų.

Speedy Smithas ne tik darniai dirigavo komandos orkestrui (8 rezultatyvūs perdavimai), bet ir pats atakavo (17 taškų), galiausiai surinkęs net 28 naudingumo balus.

Margiris Normantas (13 taškų), Arnas Butkevičius (9) kūnais pravalė grindis, kai reikėjo kovoti dėl kamuolio, bet irgi svariai papildė taškais įprastą puolimo lyderį Ivaną Buvą (15).

Vaidas Kariniauskas nėra išskirtinis atletas, bet „Ryto“ įžaidėjas išrašė net 3 blokus, po trečiojo susidaužęs delnais su treneriu G.Žibėnu.

Suprasti akimirksniu

  • „Rytas“ laimėjo pirmąjį serijos mačą 97:75, o antrajame Šiauliuose stipresnė buvo Saulės miesto komanda 84:72.
  • Kitas serijos tarp reguliariojo sezono nugalėtojo ir penktąją vietą užėmusių komandų mačas vyks penktadienį Šiauliuose. Jei ten laimės šeimininkai ir prireiks lemiamų penktųjų rungtynių, jos vyktų sekmadienį Vilniuje.
  • Kitoje pusfinalio poroje tarp „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ rezultatas yra lygus (1-1), o trečioji akistata rengiama ketvirtadienį Kaune.

Atakose kertinį smūgį sudavė Gytis Radzevičius, trečiojo kėlinio viduryje atlikęs įspūdingą dėjimą po reido iš krašto bei pridėjęs tritaškį – tuomet „Ryto“ persvara pašoko iki 15 taškų (58:43).

Nuo tada „Rytas“ jau kontroliavo rungtynių baigtį, kol padarė darbą ir vėl sugrįš į aikštę pusfinalyje penktadienį.

„2-1 ir viskas. Darbas dar nepadarytas“, – į priekį jau žiūrėjo „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

– Šiose rungtynėse komanda parodė daug sportinio pykčio – galite pakomentuoti tai? – buvo paklaustas G.Žibėnas spaudos konferencijoje.

– Nenorėčiau, nes nenorime šnekėti. Norime laimėti.

– Gytis Radzevičius teigė, kad girdisi nemažai „trash-talk“ – kiek tai aktualu, ką kalba jūsų puolėjas?

– Nežinau, aš aikštėje su žaidėjais nelakstau ir nežinau, ką jie vieni kitiems pasako. Tačiau tai atkrintamosios varžybos ir man tai atrodo normalu. Aišku, proto ribose.

– Pirmaujate 2-1. Ko turėtų užtekti, kad patektumėte į finalą?

– Turime kontroliuoti savo emocijas. Jos yra gerai, labai gerbiu kiekvieno žaidėjo norą laimėti, bet kartais atrodo, kad norime laimėti per dvi minutes. Kartais reikia suvaldyti emocijas – kartais trūksta puolime kantrybės, gynyboje pamirštame paprastus dalykus. Kita vertus, emocijos yra sveika.

– Kaip reagavote po Šiauliuose pralaimėtų rungtynių?

– Pirmiausia, – be panikos. Rūbinėje nebuvo jokios panikos, mane, kaip trenerį, tai labai padrąsino. Judame toliau. Šįkart aikštėje turėjome daugiau davėjų nei gavėjų, o kuo daugiau duosi, tuo daugiau ir gausi – šiandien ir gavome gerą pergalę, nes kiekvienas žaidėjas atidavė daug – mes gynėmės labai aukštu fiziškumu ir intensyvumu. Žinome, kad kai darsyk žaisime Šiauliuose, to neužteks.

– Antrojo kėlinio pabaigoje buvo lygu, kodėl nepavyko perlaužti rungtynių nuo pat pradžių?

– Nes „Šiauliai“ irgi gera komanda. Negalime jos nurašyti. Turime likti ant žemės ir žinome, kaip mus pasitiks. Turime padaryti tai, ko nepadarėme sekmadienį.

– Ar Evaldui Kairiui viskas gerai?

– Ar matėte, kaip jis žaidžia? Jis mus labai pakėlė gynyboje, jis visiškai išjungė Giedrių Staniulį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ – „Šiauliai“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ – „Šiauliai“

– Kaip pavyko sustabdyti Šiaulių gynėjus?

– Didelis mano žaidėjų nuopelnas. Mes žinome, kad Šiaulių komandos visą žaidimą daro gynėjai. Atkirsti juos nuo priekinės linijos yra labai didelis darbas, bet bent jau šiandien mes jį padarėme.

– Speedy Smithas sužaidė puikias rungtynes – kaip įvertintumėte jo dabartinę sportinę formą?

– Nesinori girti, ne kai vieną dieną tai padarai, kitose rungtynėse tie patys žaidėjai atrodo kitaip. Einame rungtynės po rungtynių, per daug emocijų nėra. Vienas rungtynes geriau sužais vienas, kitas kitas, o patį aukščiausią lygį pasiekia žaidėjai, kurie rungtyniauja stabiliai. Manau, kad tokių žaidėjų turime ne vieną, bet juos linksniuosime jau po sezono.

– Vaidas Kariniauskas atliko tris blokus – kaip tai galima paaiškinti?

– Šaunuolis. Džiaugiuosi už Vaidą. Tikrai geros ir teisingos emocijos, jis pridėjo gynyboje, bet jis gali žaisti geriau ir žais dar geriau.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ – „Šiauliai“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./LKL pusfinalis: „Rytas“ – „Šiauliai“

– Kiek daug fiziškumo šioje serijoje?

– Kuo jo daugiau, tuo gražesnis krepšinis žiūrovui. Emocijų ir kontaktų nereikia stabdyti – nemažinkime emocijų. Girdžiu perspėjimus, esą mano asistentai per garsiai šaukia. Tai yra atkrintamosios kovos. Ar labai emocinga tauta esame, kad dar labiau užlaužtume jas? Aš visada už emocijas ir gerą krepšinį.

– Eurolygos finalo ketvertas prasideda ketvirtadienį – kas jūsų favoritas Belgrade?

– Tiesiog mėgausimės krepšiniu ir stebėsime abu pusfinalius (LKL ir Eurolygos). Pirmą pusfinalį reikės žiūrėti per du televizorius, nes įdomu ir įvykiai Lietuvoje.

– Ar palaikysite Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“?

– Daug lietuvių, tad galime palaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius