-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 20

G.Žibėnas – apie traumuotų krepšininkų sugrįžimą bei G.Radzevičiaus šansus rinktinėje

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai šeštadienio pavakarę namuose 81:65 sudorojo Alytaus „Dzūkiją“ ir vietiniame fronte iškovojo jau septintą pergalę iš eilės. Šeimininkų ekipos strategas Giedrius Žibėnas po rungtynių spaudos konferencijoje liko patenkintas savo auklėtinių požiūriu į rungtynes bei atsakė į svarbius klausimus dėl traumuotų žaidėjų ir Gyčio Radzevičiaus rinktinėje.
Giedrius Žibėnas
Giedrius Žibėnas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Rungtynes kontroliavome tiek rezultato, tiek atkovotų kamuolių prasme. Nenorėkime, kad kiekvieną kėlinį laimėtume 10 taškų persvara. Šiandien daug nepataikėme, bet tai nėra problema. Žaidėjai nenori išeiti į tuos rinktinių „langus“ prastesnių nuotaikų, jie atidirbo, supančiojo varžovus gynybos gniaužtuose ir šventė užtikrintą pergalę. Po rungtynių padėkojau jiems, kad rimtai žiūri į tokias rungtynes“, – susitikimą reziumavo Žibėnas.

Rinktinių pertrauka G.Žibėnui šįkart bus kitokia – jis kartu su Mindaugu Girdžiūnu, Arnu Butkevičiumi ir Margiriu Normantu jungsis prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės. Pasak stratego, sostinės ekipa šį „langą“ išnaudos teisingai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

„3-4 laisvos dienos, o paskui Georgios Dedas, Gustas Maskoliūnas ir Tadas Jackūnas darbuosis su komanda. Darbas bus tvarkingas ir saikingas, kad galėtume atsigauti tiek fiziškai, tiek psichologiškai.“

Trenerio buvo paprašyta įvertinti ir po traumų sveikstančių Jarvio Williamso, Vaido Kariniausko bei Tannerio Leissnerio situacijas.

„Jarvisas įneša mums saulės į areną kiekvieną kartą, kai pasirodo. Jis yra labai teigiamas žmogus. Optimistinėmis prognozėmis Jarvisas už mėnesio galėtų pradėti sportuoti, o dar už mėnesio ir išbėgti į aikštelę rungtynėse.

Dėl Vaido ir Tannerio per tris dienas po praeitos spaudos konferencijos niekas nepasikeitė. Atrodo, kad jie sugrįš po FIBA „lango“.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Radzevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gytis Radzevičius

G.Žibėnas sulaukė klausimo ir dėl Gyčio Radzevičiaus – kodėl „Ryto“ gretose spindinčio puolėjo pavardės neatsirado 15-os žaidėjų sąraše artimiausiame FIBA „lange“?

„Gytis buvo labai arti patekimo į 15-tuką. Jam viskas labai atvira ir tai tik pirmasis „langas“. Jis turi visus šansus atsidurti kitame „lange“ vasario mėnesį. Galutinį sprendimą priima Kazys Maksvytis. Kiek žinau, pirmadienį bus spaudos konferencija – ten jo ir galėsite paklausti“, – nedetalizavo G.Žibėnas.

VIDEO: „Betsafe LKL“ rungtynių apžvalga: „Rytas“ - „Dzūkija“ [2021-11-20]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius