-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 03

Gerasis klaipėdietis užkariavo aršiausių vilniečių simpatijas

„Mindaugas Girdžiūnas“, – traukė „Lietuvos ryto“ sirgaliai, kai tylus klaipėdietis laukė kol televizijos eteryje ateis laikas interviu. Jo priežastis – Mindaugas Girdžiūnas prabilo taškais į savo gimtosios komandos krepšį per Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio trečiąsias rungtynes.
Mindaugas Girdžiūnas
Mindaugas Girdžiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vis dar neįprasta klausytis ir žiūrėti, kaip M.Girdžiūnas su kitais „Lietuvos ryto“ krepšininkais po rungtynių atsisukę į sirgalius šaukia „Pirmyn, vilniečiai!“.

29 metų klaipėdietis vilkėjo „Neptūno“ marškinėlius septynerius metus nuo 2009 iki 2017 metų gruodžio, su vieno sezono pertrauka, kai buvo nuvykęs į Kėdainių „Nevėžį“.

„Neptūne“ M.Girdžiūnas neskubėdamas užaugo kaip krepšininkas, praleidęs visas jaunimo rinktines dėl vėlyvesnio brendimo ir pirmojo šaukimo į Lietuvos vyrų nacionalinę komandą sulaukęs būdamas 26-erių.

Jis juokauja, kad galbūt, jei jau atsiskleidė vėliau, žais iki kokių 39 metų. Pavyzdžiui, kaip M.Girdžiūno žaidimą šeštadienį „Siemens“ arenoje stebėjęs Rimantas Kaukėnas, kuris sulaukęs 40-ies dar laiko sportbačius paruoštus krepšiniui.

M.Girdžiūnas turi daugiau laiko. Jis pamažu skynėsi kelią, pasukęs iš futbolo į krepšinį vaikystėje ir ilgai slėpęs nuo visų savo talentą.

Kai dauguma bendraamžių – Mindaugas Kuzminskas, Žygimantas Janavičius, Šarūnas Vasiliauskas, metais jaunesnis Donatas Motiejūnas mėgavosi skautų dėmesiu, o Martynas Gecevičius tapo pasaulio čempionato prizininku, M.Girdžiūnas žaidė regionų lygoje, „Tekodos“ komandoje, kuomet sulaukė „Neptūno“ pasiūlymo.

Algirdo Venskaus nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Algirdo Venskaus nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

Tylus atkaklus darbas, geležinė sveikata, leidusi 188 cm gynėjui daugiau nei keturis sezonus iš eilės nepraleisti nė vienerių rungtynių, iškėlė gynėją taip, kad „Neptūno“ apranga tapo per ankšta.

Šį sezoną iš Klaipėdos į „Lietuvos rytą“ persikėlęs M.Girdžiūnas 14 taškų pridėjo prie Vilniaus komandos pergalės namie 74:67 LKL pusfinalio trečiosiose rungtynėse, surengęs tikrą sukilimą trečiajame kėlinyje.

„Jis buvo pagrindinis žaidėjas, kuris išsprendė rungtynių baigtį,“ – sakė „Lietuvos ryto“ treneris Rimas Kurtinaitis apie M.Girdžiūną.

Jo du tritaškiai prikėlė „Lietuvos rytą“ spurtui, po kurio šeimininkai 26 minutę pirmą kartą įsiveržė į priekį.

Ir ketvirtajame kėlinyje, kai vėl buvo išlindęs į priekį „Neptūnas“, M.Girdžiūnas sudėtingu tritaškiu per buvusių komandos draugų rankas išlygino rezultatą, o kitoje atakoje surado laisvą prie tritaškio linijos Roką Giedraitį.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Lietuvos rytas“ - „Neptūnas“ [2018-06-02]

„Tiesiog kelis metimus įmečiau, pajutau žaidimo ritmą po prastos pradžios. Tada jau lengviau, kai įsižaidi“, – 24sek sakė „Lietuvos ryto“ gynėjas.

Jis teigė, kad planas buvo žaisti didele energija, naudojant platesnę žaidėjų rotaciją – „Lietuvos ryto“ krepšininkų suolelis tikrai atrodo daug ilgesnis už klaipėdiečių, nors iš tiesų šeštadienį abi ekipos panaudojo po 10 žaidėjų.

„Turėjome žaisti kantriai, iki paskutinių minučių – taip darėme ir šiaip taip juos perlaužėme, – dėstė jis. – Iš pradžių jie greitų atakų surengė, bet tai lėmė labiau mūsų prastas puolimas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas ir Brandonas Fieldsas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas ir Brandonas Fieldsas

M.Girdžiūnui nėra paprasta rungtyniauti prieš „Neptūną“.

Iki šiol šį sezoną per ketverias rungtynes prieš buvusią komandą jis buvo pelnęs po 6,5 taško. „Žinoma jiems paprasčiau pasirengti prieš mane žaisti – gerai žino silpnesnes ir stipresnes vietas“, – neslėpė M.Girdžiūnas.

Nėra abejonių, kad „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis, taip gerai pažįstantis M.Girdžiūną, spendė spąstus. Nors kai kurios landos buvo užvertos, klaipėdiečiams nepavyko sustabdyti savo buvusio bendražygio.

„Jis darė tai, ką moka gerai metė dvitaškius, tritaškius, Jis jaučiasi patogiai, kai turi kamuolį po driblingo. Daug atakų pabaigė žaisdamas vienas prieš vieną. Tarėmės kaip gintis ir šįsyk jis crossover'ių nepadarė, bet bėdų mums šiandien sukėlė.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Girdžiūnas

Savo buvusią komandą M.Girdžiūnas skandino be pykčio, tarsi sakydamas – toks mano darbas.

Lieka tik įsivaizduoti, koks jis būtų aikštėje įpykęs, kokiu jį nori matyti R.Kurtinaitis.

„Jis turėtų būti piktesnis. Profesionaliame sporte neužtenka būti geru, reikia naglumo, gatviškumo, įžūlumo, – pareiškė „Lietuvos ryto“ treneris. – Gal jam niekas to nesako, bet bandau tai jam paaiškinti. Jis puikiai valdo kamuolį, bet galėtų labiau pasitikėti savimi.“

Jis turėtų būti piktesnis. Profesionaliame sporte neužtenka būti geru, reikia naglumo, gatviškumo, įžūlumo.

Šią savaitę M.Girdžiūnas jau sulaukė geros žinios už aikštės ribų – Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis pakvietė rengtis pasaulio čempionato atrankos rungtynėms, kuriose Vilniui atstovaujantis klaipėdietis turėtų žaisti drauge su savo mėgstamiausiu įžaidėju iš Kauno Mantu Kalniečiu.

Prieš tai laukia svarbių reikalų Lietuvos krepšinio lygoje. Po trejų metų pertraukos į LKL finalą bandantis grįžti „Lietuvos rytas“ pirmauja pusfinalio serijoje 2-1, bet ketvirtasis mačas bus Klaipėdoje.

„Kaip visada Klaipėdoje sunki kova, – apie pirmadienio dvikovą sakė M.Girdžiūnas. – Bet reikia sužaisti tokias pačias rungtynes, kaip prieš kelias dienas Klaipėdoje arba dabar Vilniuje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius