-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01

Gintaras Krapikas užstojo Luką Lekavičių ir įvardijo galimus „Žalgirio“ lyderius

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ pergale pradėjo LKL sezoną. Gintaras Krapikas buvo patenkintas pergale 78:64 prieš „Šiaulių“ ekipą ir džiaugėsi darniu komandos naujokų įsiliejimu.
Gintaras Krapikas
Gintaras Krapikas / Alvydo Januševičiaus nuotr.

– Koks jūsų komentaras apie šias rungtynes?

– Visų pirma, sveikiname visus krepšinio sirgalius su čempionato pradžia. Tai buvo klasikinės debiutinės rungtynės išvykoje. Priešininkas buvo rimtai nusiteikęs ir visų rungtynių metu garbingai kovojo. Nors mes ir turėjome dviženklę persvarą, jie neleido mums lengvai pabaigti rungtynių.

Rezultatas, kaip pirmoms rungtynėms, yra priimtinas. Nervingumo išvengti nepavyko. Vieni greičiau, kiti ilgiau užtruko prisitaikydami ir nusiramindami. Leidome jiems nemažai kamuolių susirinkti po krepšiu, todėl praleisti 65 taškai nėra taip blogai. Dirbsime toliau ir gerinsime savo žaidimą.

– Kokius uždavinius sprendėte šiose rungtynėse?

– Be abejo, turime tris naujus žaidėjus. Svarbus vaidmuo turėtų tekti Renaldui Seibučiui ir Mantui Kalniečiui, o jie taip pat vėlai pradėjo žaisti su komanda. Norėjosi pamatyti, kaip žaidėjai reaguoja skirtinguose penketukuose. Reikės kažkada išsirinkti optimalų variantą, kurį naudosime sunkesnėse rungtynėse. Norėjau patikrinti žaidėjus sunkiose sąlygose.

Lekavičius toks, kokį aš įsivaizduoju jį, bus ir buvo.

– Kaip vertinate Luko Lekavičiaus pasirodymą?

– Manau, kad mums visiems reiktų į jį žiūrėti atlaidžiau. Jam psichologiškai buvo lengviau praėjusiais metais, kai atėjo pas mus iš NKL. Tada jam nebuvo jokio spaudimo ir jis žaidė taip kaip moka ir supranta. Dabar jis sezoną pradeda kaip Europos vicečempionas. Visa tai labai greitai įvyko 21-erių metų vaikinui. Nėra taip lengva tą visą informaciją suvirškinti. Treneriams ir žaidėjams dabar reikia jam padėti nuimti tą įtampą. Lekavičius toks, kokį aš įsivaizduoju jį, bus ir buvo.

VIDEO: Gintaras Krapikas užstojo Luką Lekavičių

– Kaip vertinate komandos naujokus?

– Kiekvienas iš jų įrodė, kad yra komandos pastiprinimas. Prie Renaldo Seibučio klaustukų buvo mažai – jis gali būti ne tik mūsų, bet ir Lietuvos rinktinės lyderiu. Daugiau klaustukų kelia užsieniečiai, ypač Olivier Hanlanas ir Brockas Motumas. Ne patys skaičiai mane džiugina, o taip kaip jie sugeba įsilieti į kolektyvą. Man tai yra svarbiau už trumpalaikius pasiekimus.

Gali ateiti ir pasakyti – tu, Petrai, būsi lyderis, bet jis gali su ta role nesusitvarkyti. 

– Ar gali būti pavargę rinktinių žaidėjai?

– Jie turėjo keletą laisvų dienų ir buvo nešami gerų emocijų. Mane labiau neramina, kad jie vėliau gali vienu metu visi prarasti formą, nes pradėjo anksčiau žaisti. Po laimėtų rungtynių nuovargio nėra. R.Seibučiui ir M.Kalniečiui daviau pailsėti ne dėl būtinumo, o dėl to, kad norėjosi parotuoti žaidėjus.

– Kas gali tapti šios komandos lyderiu?

– Gali ateiti ir pasakyti – tu, Petrai, būsi lyderis, bet jis gali su ta role nesusitvarkyti. Reikia dar keleto nelengvų rungtynių, kad tas dvylikos vyrų kolektyvas susikratytų. Jis pats ir išskirs, kam geriausiai sekasi, kuo labiausiai žaidėjai pasitiki. Praėjusiais metais turėjome labai stipriai išreikštą lyderį, o šį sezoną bus ne vienas kandidatas. Galės pretenduoti ne tik Mantas Kalnietis ar Renaldas Seibutis, bet ir Olivier Hanlanas. O dar ir iš aukštesnių žaidėjų gali kas atsirasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius