-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 31

Klaipėdai Kazys Maksvytis sako „iki“: „Nemanau, kad atsisveikinu visam laikui“

Kazys Maksvytis karjeros etapą Klaipėdoje užbaigė laimingas. Jo vadovaujamas „Neptūnas“ serijoje iki trijų pergalių užtikrintai 3-0 susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“ ir iškovojo LKL bronzos medalius.
Kazys Maksvytis
Klaipėdos „Neptūno“ triumfo akimirkos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Penktadienį trečiosiose serijos rungtynėse neptūniečiai po įtemptos kovos 84:77 palaužė varžovus iš Panevėžio ir šoko pergalės šokį.

„Klaipėdą palieku geromis emocijomis, – po rungtynių kalbėjo K.Maksvytis. – Turbūt klausite apie sezoną, tai jis buvo geras. Iki pilnos laimės pritrūko, kad geriau pasirodytume Karaliaus Mindaugo taurėje.

Turėjome ambicijų ir pusfinalyje, bet yra kaip yra. Manau, kad bronzos medaliai yra labai gerai. Džiaugiuosi, kad „Neptūnui“ pavyko atsikovoti trečią vietą.“

Jau prieš kurį laiką buvo pranešta, kad K.Maksvytis kitą sezoną vadovaus Permės „Parma“ komandai, tad penktadienio vakaras buvo ir trenerio atsisveikinimas su Klaipėda.

„Kažkada sakiau sudie, dabar sakau iki. Dirbti Klaipėdoje buvo labai gerai. Paskutiniai metai buvo permainingi. Dabar padėtis stabilizavosi, mums netrukdė dirbti, nesikišo į darbą, o mes nesikišome į kitus dalykus. Sąlygos „Neptūne“ buvo tikrai geros. Penkeri praleisti metai Klaipėdoje, iš jų trys – puikūs sezonai. Susigyvenau, žinoma, šalia mano gimtinė.

Jausmingų tiradų nebus, nemanau, kad atsisveikinu visam. Aš sakau, tai tas nėra skausminga“, – žadėjo K.Maksvytis.

Tikėtina, kad treneris su savimi į Rusiją išsiveš ir daugiau lietuvių.

Kažkada sakiau sudie, dabar sakau iki

„Gali būti. Eina kalba apie trenerių štabo narius. Dėl žaidėjų niekas nėra aišku“, – atskleidė K.Maksvytis.

Tomas Delininkaitis penktadienio vakarą buvo sunkiai sulaikomas. 36-rių veteranas pelnė 24 taškus, pataikęs 5 tritaškius iš 9.

„Tik po rungtynių pamačiau, kad jis buvo toks karštas. Atrodo įmetė tuos kelis tritaškius... Jis atidavė save, yra profesionalas, žino, kaip žaisti tokias rungtynes“, – T.Delininkaitį gyrė treneris.

K.Maksvytis įsitikinęs, kad kitas jo auklėtinis Gytis Masiulis jau pasiruošęs didesniems iššūkiams. Puolėjas priklauso Kauno „Žalgiriui“, o Klaipėdos komandai buvo paskolintas.

„Kad jis gali žaisti krepšinį ir aukštame lygyje, tai aš tikiu. „Žalgiris“ nuspręs, ar ji pasilikti, bet kad jis patobulėjo ir sustiprėjo kaip žaidėjas, tai tą galime tvirtinti. Aš tikiu, kad jis bus labai aukšto lygio žaidėjas. Klausimas tik kada“, – komplimentų negailėjo K.Maksvytis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ serijos dėl bronzos rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ [2019-05-31]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius