Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 20

Kurtinaitis: nerimą kelia geras Browno žaidimas (video)

Šeštadienį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) vyks milžinių dvikova. Vilniaus „Lietuvos rytas“ svečiuose dėl turnyro lyderio pozicijos susigrums su Kauno „Žalgiriu“. „Bus įdomios rungtynės“, – bc.lrytas.lt sakė vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis.
Vilniaus „Lietuvos rytas“ savo aikštelėje žaidžia ketvirtojo Eurolygos turo rungtynes su Belgrado „Partizan“ krepšininkais.
Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris R.Kurtinaitis iš pralaimėjimo tragedijos nedarytų. / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.

„Manau, kad šiemet viskas tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ vėl paaiškės sezono pabaigoje. Galbūt tada bus didesnės svarbos rungtynės. Tačiau šeštadienį vis tiek laukia rimtas mačas, nes būtent LKL finaluose labai daug lems namų pranašumas“, – oficialiai klubo interneto svetainei sakė „Lietuvos ryto“ treneris R.Kurtinaitis.

– Kuo labiausiai pasikeitė Kauno „Žalgirio“ žaidimas, palyginti su praėjusiu sezonu?

– „Žalgiris“ rungtyniauja neblogai. Gal Eurolygoje truputį neužtenka jėgos, tačiau žaidimas yra geras. Ginasi aktyviau nei pernai, turi paslankesnius žaidėjus. Abi komandos yra įgavusios formą, turėtų būti įdomios rungtynės. Mes visada nusiteikę žaisti maksimaliai. Jei pavyks, gal ir nugalėsime. Jei ne, tragedijos iš to nedarysime, nes viskas spręsis pavasarį.

– Ar Jūsų komandos nepuola ligos?

– Ne, mūsų komandoje nėra jokių problemų. Didžiausią vargą vargome praeitą savaitę prieš dvikovą su Belgrado „Partizan“. Buvo susirgę 5 krepšininkai, tačiau dabar visi pasiruošę.

– Ar Evaldas Dainys visiškai atsigavo po traumos?

– Taip. E.Dainys atsigavęs, pirštas sugijęs. Trūksta Vido Ginevičiaus ir maždaug mėnesį jo neturėsime.

– Ar Bojano Popovičiaus ir Manto Kalniečio dvikova bus svarbi rungtynių rezultatui?

– Nenorėčiau pastatyti žaidėjų vieną prieš kitą. „Žalgiris“ propaguoja komandinį krepšinį ir mums dabar labiau kelia nerimą geras Marcuso Browno žaidimas. O B.Popovičius ir M.Kalnietis yra to paties lygio krepšininkai ir vienodai gerai valdo komandą.

– Ką ketinate pastatyti prieš M.Browną?

– Dabar nesakysiu (juokasi). Turime dvylika žaidėjų, kurių pavardes žinote, ir nieko daugiau negalime išgalvoti. O gynybos sistemas pamatysite rungtynėse.

– Ar šiame mače bus svarbus atsarginių žaidėjų vaidmuo?

– Labai svarbus. „Žalgirio“ atsarginiai ne visada sėkmingai įsilieja į žaidimą. Manau, tai lemia kauniečių pralaimėjimus Eurolygoje. O mes šiuo metu žaidžiame lygiau, nepatiriame didelio diskomforto po pirmų keitimų. Bet negalima tikėtis, kad taip bus visada ir „Žalgirio“ atsarginiai krepšininkai nesužais šiose rungtynėse. Todėl ruošiamės prieš visus dvylika oponentų žaidėjų.

VIDEO: 2009-11-19 R.Kurtinaičio mintys prieš mačą su Kauno "Žalgiriu"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius