-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 14

„Lietkabelio“ treneris krimtosi dėl kertinio momento: „Manau, tai buvo pražanga“

Panevėžio „Lietkabelis“ pirmajame pusfinalio serijos mače turėjo galimybę išplėšti pergalę, bet dviejų Aukštaitijos ekipos žaidėjų Gedimino Oreliko ir Džordže Gagičiaus išpuolis prieš Luką Lekavičių taškais nesibaigė.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Septynias dienas poilsiui ir pasiruošimui pusfinalio serijai po lengviausiu keliu įveikto Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ketvirtfinalio turėjęs Panevėžio „Lietkabelis“ šeštadienio vakarą atrodė užuodęs kraujo kvapą ir neeilinę galimybę.

Nenado Čanako auklėtiniai per pirmuosius tris kėlinius dukart bandė pabėgti nuo Kauno „Žalgirio“, įgiję tai 10, tai 7 taškų pranašumą, bet viskas sprendėsi paskutinėmis mačo akimirkomis.

Likus 150 sekundžių iki susitikimo pabaigos, Džordže Gagičius realizavo abu baudų metimus ir išlygino dvikovos rezultatą 65:65.

Ryškiausias vakaro žalgirietis Tai Websteris atsakė dvitaškiu, o kitoje atakoje lanko stiprumą eilinį kartą šį sezoną patikrino „Žalgirio“ skrajūnas Joshas Nebo.

Dvitaškį su pražanga įmetė vėl Dž.Gagičius, tačiau po kelių akimirkų jis po įspūdingo bloko Lukui Lekavičiui lygioje vietoje nikstelėjo čiurną. „Žalgirio“ mažylis šovė dvitaškį, pakėlusį tribūnose susirinkusius žiūrovus.

Nors likus 30 sekundžių iki susitikimo pabaigos „Lietkabelis“ galėjo išsiveržti į priekį, bet dviese prieš Luką Lekavičių pabėgę Gediminas Orelikas ir Džordže Gagičius sėkmingai greito išpuolio pabaigti nesugebėjo, o pergalę šventė „Žalgiris“.

„Mano nuomone, tai buvo pražanga. Bet gerai, teisėjai galvoja kitaip, – po pralaimėjimo sakė Panevėžio ekipos treneris Nenadas Čanakas. – Nėra ką kalbėti, „Žalgiris“ pirmauja 1-0. Mes padarėme keletą grubių komandinių klaidų gynyboje, o tokiame lygyje jos kainuoja daug. Kitos rungtynės pirmadienį, turime būti pasiruošę. Mes žaidžiame, kad laimėtume seriją.“

Nuo rungtynių starto „Lietkabelio“ krepšininkai demonstravo sau būdingą brandą ir komandinį žaidimą. Kamuolys vaikščiojo, žaidėjai įkirtimais draskė „Žalgirio“ gynybą, o antrajame ketvirtyje Nenado Čanako auklėtiniai jau turėjo dviženklį pranašumą 26:16.

Jei panevėžiečių puolimo vežimą tempė keli žaidėjai, čempionų gretose išsiskyrė nenuspėjamasis zelandas Tai Websteris, dar iki ilgosios pertraukos surinkęs 11 taškų ir neleidęs „Lietkabeliui“ nutolti – 34:36.

„Tai Websteris mūsų nenustebino. Mes žinome, kaip jis žaidžia ir ką jis gali. Kaip minėjome, klydome gynyboje, leidome jam veržtis, o tokios klaidos daug kainuoja“, – varžovo siautulį aiškino N.Čanakas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – apie Skvernį, „Žalgirio“ bėdų kuprinę ir Eurolygos Final4

Atsakomosios pusfinalio serijos rungtynės Panevėžyje – jau artėjantį pirmadienį.

„Turime žaisti taip, kaip žaidėme visą sezoną. Turime žaisti kietai visą seriją. Šiandien mes klydome, bet ir nepaisant to, mačo pabaigoje turėjome situaciją du prieš vieną, bet kažkokiu būdu nepelnėme taškų. Ir viskas“, – sakė „Lietkabelio“ vairininkas.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir J.Mačiulis – apie Skvernį, „Žalgirio“ bėdų kuprinę ir Eurolygos finalą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius