-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 14

„Lietuvos rytas“ – per žingsnį nuo titulo (komentarai, nuotraukos)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneriui Rimui Kurtinaičiui 49-o gimtadienio išvakarėse auklėtiniai įteikė gražią dovaną – trečią pergalę LKL finalo serijoje. „Lietuvos ryto“ komanda ketvirtadienį namie po dramatiškos kovos ir pratęsimo 100:94 (24:16, 11:20, 15:14, 31:31, 19:13) nugalėjo Kauno „Žalgirį“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 3:1.
„Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“
A.Jomantas taikliu tritaškiu išplėšė pratęsimą / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Visas rungtynes vyko banguotas žaidimas – ir viena, ir kita komanda buvo susikrovusios kelių taškų pranašumą, tačiau išlaikyti jo nesugebėjo. Galiausiai nervingoje dvikovos pabaigoje nedidelę iniciatyvą turėdami kauniečiai nesugebėjo jos išsaugoti – tolimą taiklų lemiamą šūvį paleidęs Artūras Jomantas išplėšė pratęsimą.

Krepšinis – ne seksas, abiem gerai nebus, – po rungtynių sakė R.Kurtinaitis.

Jį vėl sėkmingiau pradėjo svečiai, tačiau dėl pražangų limito vienas po kito aikštę turėjo palikti pagrindiniai „Žalgirio“ žaidėjai – Dainius Šalenga, Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis. Tuo tarpu Vilniaus komandoje vėl pradėjo siautėti Chuckas Eidsonas. Net 39 naudingumo balus surinkęs amerikietis pratęsimo pabaigoje ir lėmė sunkią „Lietuvos ryto“ ekipos pergalę. Kitos finalo serijos rungtynės vyks Kaune pirmadienį.

Iš pradžių LKL finalo serijoje visišką pranašumą demonstravo šį sezoną jau keturis titulus iš tiek pat galimų laimėję vilniečiai. Pirmą amžinų varžovų mačą Kaune jie laimėjo 94:84, o antroje dvikovoje sostinėje Europos taurės čempionai triumfavo triuškinamu 42 taškų skirtumu – 100:58. Tačiau „Žalgiris“ sugebėjo atsitiesti ir savo aikštėje su kaupu atsirevanšavoiškovodami serijoje pirmą pergalę 110:84.

Komentarai po rungtynių

Rimas Kurtinaitis, Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris:

„Pasiekėme tikrai įdomią pergalę. Atvirai – turėjome didelę sėkmę šiandien, ypač kai Jomantas pataikė tą tritaškį. Tai atlygis už sunkų ir atkaklų darbą. Startavome labai gerai, bet tarpais nesisekė. Ch.Eidsonas niekada nesiima iniciatyvos pats. Būtent tada, kai labiausiai reikėjo, jis pelnė taškus. Nenorėčiau išskirti tik jo. Lenkiu galvą prieš visą komandą. Klydome, nepataikėme, bet nosimi arėme ir buvome verti šios pergalės.

Nevisiškai patenkintas Jomanto žaidimu, kauniečiai provokavo jį mesti tritaškius, bet sudėjus jo darbą ir tai, ką padarė, jis buvo vienas šios pergalės kaltininkų. Norėčiau paguosti Krapiką, išslydo jam pergalė ir rankų. Kaip vienas mano draugas sakė, krepšinis – ne seksas, abiem gerai nebus.
Nemanau, kad tai lūžis, nes abi komandos turi finalų patirties. Liaudiškai kalbant, prisitrynėme vieni prie kitų ir tokių didelių skirtumų rungtynėse nebebus. Kaune sunku bus žaisti, varžovai išbrido iš visų savo problemų ir yra tikrai pavojingi.“

Gintaras Krapikas, Kauno „Žalgirio“ treneris:

„Žaidėjams visada atsiranda gerų žodžių. Galima pagirti už daug ką. Būtų labai tikusi pergalė, tačiau rezultatas yra juoda ant balto – pralaimėjome šiandien. Turėjome neblogą galimybę atstatyti viską į savo vietas ir susigrąžinti aikštės pranašumą. Energingai ir sąžiningai dirbome visų rungtynių metu.

Žaidėjų trūkumas neleido laimėti. Dabar varžovai pirmauja 3:1, jie turi pranašumą, bet pirmadienį kitos rungtynės, galime laimėti ir žaisti toliau. Niekas nepasiduos po šio pralaimėjimo.“ 

Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos
Steponas Babrauskas 15 0 3 0 0
Mindaugas Lukauskis 27 12 5 0 0
Milko Bjelica 16 9 3 0 1
Chuckas Eidsonas 42 34 10 3 5
Donatas Zavackas 10 1 1 0 1
Marijonas Petravičius 29 12 6 0 4
Artūras Jomantas 35 19 10 6 2
Justas Sinica 27 5 3 3 0
Martynas Gecevičius 25 8 1 1 1

 

Kauno „Žalgirio" žaidėjų statistika
Žaidėjas Minutės Taškai Atk. kam. Rez. perd. Klaidos
Šarūnas Vasiliauskas 10 0 1 1 1

Povilas Butkevičius

1 0 0 0 0
Jonas Mačiulis 33 20 7 5 1
Mantas Kalnietis 40 22 4 6 6
Žygimantas Janavičius 16 1 1 1 2
Eurelijus Žukauskas 1 0 1 0 0
Tadas Klimavičius 21 3 2 1 1
Paulius Jankūnas 34 20 10 0 1
Dainius Šalenga 32 11 3 4 3
Artūras Milaknis 37 17 0 0 1

Starto penketai

„Lietuvos rytas“: M.Lukauskis, Ch.Eidsonas, D.Zavackas, M.Petravičius, A.Jomantas.
„Žalgiris“: J.Mačiulis, M.Kalnietis, Ž.Janavičius, P.Jankūnas, D.Šalenga.

Pirmas kėlinys

Nuo aktyvaus gynybinio krepšinio pradėjusios komandos sunkiai randa kelią krepšio link. Sužaidus tris minutes „Žalgiris“ priekyje 0:4. M.Petravičius per mažiau nei minutę surenka dvi pražangas, jį keičia M.Bjelica. Po keturių minučių tylos vilniečių sąskaitą tritaškiu atidaro M.Lukauskis, bet tuo pačiu atsako D.Šalenga. Įpusėjus ketvirčiui aikštės šeimininkai atsilieka 3:11.

„Lietuvos ryto“ komandą traukti iš bėdos imasi Ch.Eidsonas. Po 5 iš eilės jo taškų ir J.Sinicos tritaškio komandas skiria tik 2 taškai – 11:13. Aikštės šeimininkai perima iniciatyvą – persveria rezultatą, vėliau nesportinę pražangą stabdydamas greitą kontrataką gauna M.Kalnietis. Vilniaus komanda išsiveržia į priekį 18:13. Po pirmo kėlinio „Lietuvos rytas“ priekyje 24:16.

Antras kėlinys

M.Petravičius prasižengia trečią kartą. Po trijų tritaškių iš eilės žalgiriečiai tirpdo skirtumą iki 2 taškų – 29:27. Įpusėjus ketvirčiui vilniečiai pirmauja 30:27. Po A.Milaknio tritaškio lygu – 30:30. Komandos apsikeičia netaikliais metimais, aikštėje įsivyrauja lygus, šiek tiek chaotiškas žaidimas.

Po dviejų kėlinių nežymią persvarą turi kauniečiai – 35:36. Vilniečių komandoje per 20 minučių daugiausia – 10 – taškų pelnė M.Lukauskis, o Kauno ekipoje išsiskyrė P.Jankūnas – 13 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai.

Trečias kėlinys

Po pertraukos komandos žaidžia taškas į tašką. Po įspūdingo P.Jankūno dėjimo teko taisyti nulinkusį krepšinio lanką. Po trijų minučių į priekį išsiveržia sėkmingiau puolime žaidžiantis „Žalgiris“ – 39:44. J.Mačiulis prasižengia ketvirtą kartą. Po D.Šalengos tritaškio įpusėjus ketvirčiui svečiai priekyje 39:47.

Vilniečiams niekaip nesiseka pataikyti, bet taškų badą nutraukia A.Jomantas – 44:50. Aktyviai puolime žaidžiantis A.Jomantas prasižengia ketvirtą kartą. Po M.Gecevičiaus tritaškio „Lietuvos ryto“ komanda išlygina rezultatą. Po trečio kėlinio – 50:50.

Ketvirtas kėlinys

„Žalgirio“ gretose pirmąkart šiame mače pasirodo E.Žukauskas. Neilgai trukus jis susižeidžia ir palieka aikštę. Tuo tarpu vilniečiai po Ch.Eidsono taiklių metimų šauna į priekį 56:50. Įpusėjus ketvirčiui „Lietuvos rytas“ pirmauja 64:59.

Kauniečiai atkakliai lipa varžovams ant kulnų, tačiau aikštės šeimininkų puolimas taip pat nestringa. Po J.Mačiulio tritaškio – minimalus skirtumas 68:67. D.Šalenga prasižengia penktą kartą, vilniečiams vėl pavyksta susigrąžinti 5 taškų pranašumą – 72:67.

M.Kalnietis pelno tris taškus ir likus žaisti minutę lygina rezultatą – 72:72. J.Mačiulis pelno dar tris taškus, „Žalgiris“ priekyje – 72:75. M.Petravičius pelno dvitaškį iš po krepšio, tuo pačiu atsako M.Kalnietis – 74:77.

Ch.Eidsonas prameta abu baudos metimus, o puolime prasižengia J.Sinica. A.Jomanto tritaškis grąžina intrigą – 77:78, tačiau abu baudos metimus taikliai realizuoja J.Mačiulis. Likus žaisti 12 sekundžių – 77:80. Dramatiškoje pabaigoje A.Jomantas pataiko tolimą tritaškį ir išplėšia pratęsimą – 81:81.

Pratęsimas

Po P.Jankūno ir M.Kalniečių metimų kauniečiai išsiveržia į priekį 81:86. P.Jankūnas gauna penktą pražangą. Po Ch.Eidsono 6 taškų iš eilės minimalus svečių pranašumas – 88:89. Likus žaisti dvi minutes M.Petravičius lygina rezultatą, o Ch.Eidsonas persveria vilniečių naudai 92:90.

Po dar vieno amerikiečio dvitaškio aikštės šeimininkai priekyje 94:91. M.Lukauskis krauna kamuolį į krepšį iš viršaus, o M.Kalnietis šauna taiklų tritaškį. Deja, prasižengia penktą kartą. Ch.Eidsonas pataiko baudos metimus – „Lietuvos rytas“ triumfuoja 100:94.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius