-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 06

Ligų išretintas Kauno „Žalgiris“ beveik dvigubai sutriuškino Vilniaus „Sakalų“ krepšininkus

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ir toliau pergalingai žygiuoja Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Sekmadienį penkioliktojo turo rungtynėse žalgiriečiai be keturių sergančių žaidėjų namuose nesulaukė rimtesnio pasipriešinimo iš Vilniaus „Sakalų“ komandos ir sutriuškino ją rezultatu 95:48. Šiame susitikime sėkmingai debiutavo Trentas Pleistedas.
Martynas Pocius
Martynas Pocius nugalėtojams pelnė 16 taškų. / 15min.lt/Eriko Ovčarenko nuotr.

Kaip praneša oficiali kauniečių svetainė internete Zalgiris.lt, Jau nuo pat pirmųjų minučių išryškėjo žalgiriečių pranašumas: Artūras Milaknis pataikė iš arti bei dėjimu užbaigė greitą ataką, du metimus puskabliais realizavo Trentas Plaistedas, keturis taškus pridėjo DeJuanas Collinsas, po du – Tomas Delininkaitis ir Travisas Watsonas. Po šio spurto šeimininkai iš karto įgyjo saugesnį pranašumą – 17:4.

Per pirmas penkias minutes „Sakalai“ kamuolį prarado net aštuonis kartus ir būtent tai svečiams iš sostinės padarė „meškos paslaugą“. Priartėti varžovams ir toliau niekaip nepavyko: baudas sumetė Martynas Pocius, iš po krepšio neklydo Omaras Samhanas, o po pastarojo juvelyrinio perdavimo gražiai kamuolį į krepšį įkrovė Tadas Klimavičius (23:8). Ketvirčio pabaigoje niekas nepakito ir po pirmųjų dešimties minučių pirmavo „Žalgiris“ – 26:14.

Pradėtą darbą kauniečiai sėkmingai tęsė ir po dviejų minučių pertraukėlės: savo progas išnaudojus T.Delininkaičiui ir D.Collinsui ekipas skyrė 16 taškų – 33:17. Netrukus galingu dėjimu žaibiškai šeimininkų atakai tašką padėjo šeštąjį tašką pelnęs T.Plaistedas, o prasiveržimą taikliu metimu baigus D.Collinsui skirtumas dar išaugo – 39:19.

„Sakalai“ po truputį įsivažiavo puolime, tačiau gynyba ir toliau kėlė daugiausia rūpesčių – po O.Samhano, T.Klimavičiaus ir Aleksandro Čapino taškų „Žalgiris“ spurtavo 6:0 ir nutolo – 45:23. Ne prasčiau žali-balti baigė pirmą rungtynių pusę – su varžovo pražanga kamuolį įkrovė T.Klimavičius (50:25).

Po didžiosios pertraukos kurį laiką žalgiriečiai ieškojo savo žaidimo ir tuo naudodamiesi varžovai nežymiai aptirpdė atsilikimą. Tiesa, toks scenarijus truko neilgai: T.Delininkaitis neklydo iš arti, T.Klimavičius žiūrovus pradžiugino dar vienu dėjimu, o su pražanga pataikė M.Pocius. Dvitaškį iš vidutinio nuotolio smeigus D.Collinsui švieslentėje degė skaičiai 59:31. Kėlinukui artėjant prie pabaigos žaidimo skonį pajuto A.Čapinas. Kauniečių įžaidėjas pelnė keturis taškus iš eilės ir padidino skirtumą iki 63:38. Niekas nepakito ir paskutinę kėlinuko minutę, per kurią tris iš keturių baudų pataikė T.Klimavičius (67:40).

Paskutinę dvikovos atkarpą aikštelės šeimininkai pradėjo tritaškių lietumi – po du kartus iš toli pataikė A.Milaknis ir T.Delininkaitis, komanda spurtavo 14:0 ir nutolo – 81:40. 

Kad ir kaip stengėsi svečiai, šiems ne tik nepavyko sušvelninti atsilikimo, bet rezultatas ir toliau augo: keturias baudas įmetė M.Pocius, dvi greitas atakas taikliais metimais baigė O.Samhanas, tuo tarpu švieslentėje degė labai skirtingi skaičiai – 93:46. Rungtynių pabaigoje dar kelis taškus į sąskaitą baudų metimais įsirašė A.Milaknis, o „Žalgiris“ aidint finalinei sirenai džiaugėsi eiline pergale rezultatu 95:48.

Rezultatyviausi žaidėjai

„Žalgiris“: Martynas Pocius 16, DeJuanas Collinsas 15 (7 rez. perd.), Tomas Delininkaitis 14, Artūras Milaknis 12, Tadas Klimavičius 11.

„Žalgirio“ naujokas Trentas Pleistedas per 21 aikštelėje praleistą minutę pelnė 8 taškus (4/5 dvitšk.), atkovojo 4 kamuolius ir 4 kartus prasižengė.

„Sakalai“: Virginijus Sirvydis 9, Rolandas Matulis ir Evaldas Baniulis po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius