Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 03 10

LKL: arti rekordo buvęs D.Sabeckis ir „Šiaulių“ pergalė

„Betsafe–LKL“ čempionate „Šiaulių“ (10/15) ekipa vedama Donato Sabeckio rezultatyvių perdavimų pabėgo ketvirtajame kėlinyje, įtikinamai įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (9/16) ir įsitvirtino penktoje turnyrinės lentelės vietoje.
Laurynas Birutis ir Donatas Sabeckis
Laurynas Birutis ir Donatas Sabeckis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Namuose rungtyniavę „Šiauliai“ pasinaudojo puikiu Nicko Zeislofto žaidimu ketvirtame kėlinyje, susikrovė įtikinamą persvarą ir 100:79 (23:21; 22:20; 22:22; 33:16) įveikė svečius iš Pasvalio bei iškovojo trečiąją pergalę iš eilės.

Nepaisant itin ankstyvo pasvaliečių spurto rungtynių pradžioje, komandos didžiąją rungtynių dalį kovėsi taškas į tašką.

Trečiąjį kėlinį N.Zeisloftas užbaigė tritaškiu su sirena ir tik tada atsidarė savo taškų sąskaitą. „Pieno žvaigždžių“ nelaimei amerikietis tuo momentu pajuto kraujo skonį ir ketvirtame kėlinyje pradėjo pasvaliečius bausti.

Per pirmas penkias ketvirčio minutes N.Zeisloftas pelnė 7 taškus, o „Šiauliai“ tuo pasinaudoję jau pirmavo 78:72. Po kelių akimirkų Evaldas Šaulys smeigė tritaškį, padidino „Šiaulių“ persvarą iki 13 (88:75) ir atsakė į visus likusius klausimus. Per likusį laiką aikštės šeimininkai tik didino persvarą ir iškovojo dar vieną pergalę.

Iš viso N.Zeisloftas per ketvirtą kėlinį pelnė 9 taškus, o rungtynes užbaigė savo sąskaitoje turėdamas 12. Vis dėlto kur kas labiau išsiskirti pavyko D.Sabeckiui, kuris per rungtynes atliko net 16 rezultatyvių perdavimų.

„Šiaulių“ gynėjui pritrūko tik vieno rezultatyvaus perdavimo iki šio sezono rezultatyvių perdavimų rekordo. Jis priklauso buvusiam Alytaus „Dzūkijos“ krepšininkui Alejandro Hernandezui, kuris buvo atlikęs 17 rezultatyvių perdavimų.

„Šiaulių“ ekipa rungtynes pradėjo itin blankiai ir po dviejų sužaistų minučių atsiliko 0:9. Vis dėlto dar pirmajame kėlinyje aikštės šeimininkai persvėrė rezultatą, o antrame ketvirtyje buvo įgavę ir 9 taškų pranašumą – 32:23. Nors pasvaliečiai atsilikimą sumažino, D.Sabeckio gražus dėjimas paskutinėmis kėlinio sekundėmis leido šiauliečiams po dviejų kėlinių pirmauti 45:41.

„Pieno žvaigždės“ šiose rungtynėse buvo priverstos žaisti be Stepono Babrausko ir Liso Soshi. Būtent pastarojo labai trūko pasvaliečiams, kurie kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjo 23:41.

„Šiauliai“: L.Birutis ir A.Urbutis po 18, A.Wrightas ir D.Sabeckis po 14, N.Zeisloftas 12, E.Šaulys 11.

„Pieno žvaigždės“: N.Balašovas 20, O.Olisevičius 18, T.Hughesas 13, J.M.Manigatas ir V.Bobrovas po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius