-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 15

LKL bosas apie Lietuvos čempionatą be „Žalgirio“: „Kodėl gi ne? Visai neišgyvenu“

Penktadienio rytą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius vaikštinėjo po savo gamyklą ir visai nesijaudino dėl Kauno „Žalgirio“ išsakytų priekaištų ir planų galbūt vieną dieną palikti nacionalinį čempionatą. Kaip stambus verslininkas R.Milašius puikiai supranta privataus verslo taisykles. „Aš tikrai ne prieš. Pasaulis diktuoja ir Milašius negali sustabdyti procesų. Milašius visiškai neišgyvena“, – trečiuoju asmeniu prabilęs dėstė LKL bosas.
Kauno „Žalgiris“ ir Remigijus Milašius
Kauno „Žalgiris“ ir Remigijus Milašius / 15min.lt montažas

Ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje surengtoje Eurolygos vadovo Jordi Bertomeu ir „Žalgirio“ generalinio direktoriaus Pauliaus Motiejūno spaudos konferencijoje buvo išsakyta nemažai minčių apie Lietuvos ir Europos krepšinio ateitį.

Nuo kito sezono Eurolygoje bus 18 komandų, o ateityje svarstoma ir uždaros lygos idėja. Vis daugiau Europos krepšinio grandų yra nepatenkinti sąlygomis vietiniuose čempionatuose ir būtų linkę jų atsisakyti, jeigu Eurolyga taptų uždara.

J.Bertomeu spaudos konferencijoje kalbėjo, kad Barselonoje vykusiame pasitarime tarp Eurolygos ir nacionalinių lygų atstovų dalyvavo ir Lietuvos atstovai, tačiau ispanas kažką sumaišė.

„LKL atstovų tame posėdyje nebuvo. Nebuvome pakviesti“, – atskleidė LKL vadovas R.Milašius.

Kauno „Žalgirio“ direktorius P.Motiejūnas kalbėjo gana atsargiai ir teigė, kad planai trauktis iš LKL priklauso nuo nuotaikų visoje Eurolygoje. Tačiau nepraleido progos pasiskųsti sąlygomis Lietuvos čempionate.

„Kol kas dialogas nevyksta, – sakė P.Motiejūnas. – Mūsų noras aiškus – norime mažinti arba ratų skaičių, arba komandų skaičių. Deja, mūsų balsas vienas, niekas mūsų ten pernelyg negirdi.“

R.Milašius tokius kaltinimus atremia ir pabrėžia, kad LKL jau šį sezoną sumažino krūvį daugkartiniams Lietuvos čempionams.

„Mes viską girdime. Jau šiais metais yra sumažintas atkrintamųjų rungtynių skaičius. Klausimas išspręstas. Per vieną dieną sunaikinti sistemą, kuri buvo pastatyta per daugelį metų, yra lengviausia.

Kitiems klubams yra per mažai rungtynių. Viską sudėjus jiems išeina kiek daugiau nei 30 rungtynių. Jeigu žaidžia Europos taurėje, prisideda dar apie dešimt rungtynių. Tai komandoms yra tikrai per mažai, nes jos moka didelius atlyginimus žaidėjams. Jeigu tu sudėsi ir per visą sezoną žaisi tik du ratus, tai kiek rungtynių lieka? Lieka apie 20 rungtynių tiems klubams, kurie nepatenka į atkrintamąsias. Neverta net klubo tada laikyti – už ką mokėti tuos atlyginimus?“ – apie visų klubų interesus kalbėjo LKL prezidentas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Milašius ir Arvydas Sabonis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Remigijus Milašius ir Arvydas Sabonis

Lygos vadovas priminė ir kitą būdą sumažinti rungtynių skaičių Lietuvos čempionate, kurį „Žalgiris“ taip pat puikiai žino.

„Nuo 2020 metų LKL svarsto daryti 12 komandų čempionatą. Tada automatiškai sumažėtų rungtynių skaičius, jei pereitume prie trijų ratų formulės. Tai yra sprendimo būdas. Galimybė turėti 12 komandų tikrai yra didelė. Kokia forma patektų tos komandos, kita kalba. Bet yra svarstoma apie komandas Marijampolėje ir Jonavoje. Galbūt Palangoje. Žodžiu, komandų galima surasti“, – apie planus plėsti Lietuvos lygą kalbėjo R.Milašius.

– Ar „Žalgirio“ priekaištai jus nustebino?

– „Žalgiris“ yra didžiausias Lietuvos klubas ir mes privalome į jį atsižvelgti. Aš ir asmeniškai tai darau. Pernai jau buvo padarytas sprendimas dėl jų mažinti tą rungtynių skaičių. Jeigu lyginant su Europos klubais, tai krūvis tas pats, bet ten kokie atstumai ir skrydžiai. Jie sužaidžia ir jiems iškart reikia važiuoti traukiniu ar skristi į kitą miestą. O pas mus sėdai į autobusą ir toliausiai iki Klaipėdos. Čia ne atstumas.

– Kaip manote, ar reali yra uždaros Eurolygos idėja?

– Jeigu Eurolyga taps uždara lyga, tai bus drastiškas pasikeitimas visiems klubams. Tada kyla klausimai. Pavyzdžiui, Ispanijos krepšinio grandai patys neišsilaiko, jie gyvena iš futbolo. O „Žalgiris“ iš kur pinigų gaus? Jeigu, tarkime, nebegautų savivaldybės pinigų, tai kas tada? Tai problema. Tai yra privataus klubo interesai. Galbūt jie ras rėmėjus, kurie žiūrės tarptautiniu mastu... Aš visada palaikau privatų verslą. Valio. Jeigu tai atsitiks, tai atsitiks visose Eurolygos šalyse. Reiškia, taip reikia.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius

– Ar įsivaizduojate Lietuvos čempionatą be Kauno „Žalgirio“?

– Kodėl gi ne? Nemanau, kad neateis ta diena, kai Vilniaus „Rytas“ taps labai stipriu klubu. Aš tuo tikiu. Todėl, kad tai miestas su 50 proc. Lietuvos BVP. Vieną kartą tas klubas turi sužydėti. Ne šitie, gal kiti savininkai, bet tikrai atsiras. Aš tikiu, kad ateityje tai bus labai konkurencingas klubas. Atsiras tie žmonės, kurie valdys klubą ir darys, kad sostinėje būtų labai stiprus klubas.

Aš tikrai ne prieš, jeigu taip atsitiks, kad „Žalgirio“ nebebus LKL. Pasaulis diktuoja ir Milašius negali sustabdyti procesų. Milašius visiškai nepergyvena. Kaip ir Bartomeu sakė, kad jis gal dar dvejus ar trejus metus bus, tai taip pat ir Milašius gal du ar tris metus bus, bet tai ką pastačiau per tuos penkerius metus, tai tikrai didelį darbą padariau ir noriu, kad būtų tęstinumas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius ir Linas Kleiza
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Remigijus Milašius ir Linas Kleiza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius