-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 03

LKL galva – apie finalą be „Žalgirio“, „Ryto“ nenorą žaisti ASG ir kodėl nebaudė N.Čanako

„Aš – labai laimingas“, – ne sykį pokalbio metu kartojo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) prezidentas Remigijus Milašius. Jo teigimu, pirmą sykį be Kauno „Žalgirio“ likęs LKL finalas ne tik neprapuolė, bet ir sulaukė nematyto susidomėjimo.
LKL prezidentas Remigijus Milašius
LKL prezidentas Remigijus Milašius / LKL ir 15min nuotr.

„Žiūrimumas gerina rekordus“, – bendraudamas su 15min pabrėžė nuo 2013-ųjų LKL vadovaujantis verslininkas R.Milašius.

Tai nenuostabu, nes emocijos sproginėja serijoje iki keturių pergalių, kurioje vilniečiai įsiveržė į priekį 2-1 po emocijų audros trečiadienį.

Šeštadienis Panevėžyje vyks ketvirtasis finalo mačas, o išvakarėse LKL prezidentas išsikvietė abiejų finale karštai kovojančių klubų – „Ryto“ ir „Lietkabelio“ – atstovus.

O tada R.Milašius interviu 15min paaiškino, kodėl lyga nesiryžo skirti griežtesnių baudų konflikto sostinėje dalyviams, atsakė apie LKL prestižą ir vilniečių nenorą žaisti „Avia Solutions Group“ (ASG) arenoje.

VIDEO: Beveik muštynės: N.Čanako ir D.Gudelio konfliktas LKL finale

– Kaip jūs, kaip LKL prezidentas, vertinate tai, kas vyko trečiosiose finalo serijos rungtynėse Vilniuje?

– Žiūrėkite, tai yra finalas. Iki tol 10 metų intrigos nebuvo. Vien kiauri nuliai. Gal tik Rimas Kurtinaitis buvo laimėjęs kokį mačą. Pirmą kartą, kai aš čia esu, vyksta finalas. Tai buvo emocijos.

Manau, natūralu, kad tai vyksta. Kaip tos emocijos persiduoda, tai jau yra kiekvieno trenerio, klubo vadovo (reikalas). Lyga, reaguodama į tuos įvykius, priėmė sprendimą.

Važiuojame toliau, bet jei situacija ir toliau nebus valdoma, bus kiti sprendimai priimti.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Nenado Čanako ir Giedriaus Žibėno konfliktas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Nenado Čanako ir Giedriaus Žibėno konfliktas

– Ar 500 eurų Nenadui Čanakui ir Dariui Gudeliui nėra per švelnios bausmės (oficialiai baudos skirtos „Ryto“ ir „Lietkabelio“ klubams, – past.)? Su NBA gal nesilyginkime, bet ir NCAA po trenerių konflikto šiemet išrašė 40 tūkst. dolerių baudą ir 5 rungtynių diskvalifikaciją?

– Buvo ieškoma kompromiso. Vyksta finalas. Panevėžys, „Rytas“ renka pilnas arenas. Mes negalime nuvilti žmonių.

Taip, tame taisyklių punkte yra numatyta ir galima diskvalifikacija, bet, manyčiau, kad nebuvo peržengtos visos ribos. Jei dabar eliminuotume generolą iš finalo, manau, fanai mūsų nesuprastų.

Lygos prerogatyva nėra skirti didžiausią bausmę. Mūsų prerogatyva – ieškoti kompromiso. Nenorime kirsti galvų, norime, kad jie toliau kovotų dėl žiedų, dėl čempionų titulo. Tai didžiulis prestižas visiems.

LKL.lt nuotr./Nenadas Čanakas
LKL.lt nuotr./Nenadas Čanakas

– Dėl tų emocijų nuskambėjome per visą pasaulį. Lygai čia gera ar prasta reklama?

– Jeigu pažiūrėsite į Serbijos finalą, kur kovoja „Partizan“ ir „Crvena zvezda“ – ten iš viso buteliai skraido, pinigai ir t. t., rungtynės nutraukiamos. Bet negirdėjau ir ten, kad kažką diskvalifikuotų.

Nemanau, kad pas mus buvo kažkas tokio. Tai buvo rungtynių momentas. Gryna emocija, finalas. Taip, šiokia tokia agresija. Praeidamas N.Čanakas pečiu tikrai užkabino G.Žibėną. Sakyčiau, kad klubo apsauga turėjo kitaip dirbti. Ji turėjo palydėti trenerį į rūbinę.

Manau, apsaugos buvo pakankamai, bet ji neatliko tinkamai savo darbo iki galo. Tas konfliktas, kuris įsižiebė su ponu D.Gudeliu, čia apsaugos iki galo nepadaryti darbai. Tokia yra mūsų nuomonė.

Šiandien pasikalbėjome ir su „Lietkabelio“, ir su „Ryto“ žmonėmis, kad tokie dalykai daugiau nesikartotų ir kaip jų išvengti.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Sirgaliai „Jeep“ arenoje.
Lukas Balandis / BNS nuotr./Sirgaliai „Jeep“ arenoje.

– Užtikrinti saugumą „Jeep“ arenoje nėra lengva užduotis. Apie tai kalbėjo ir „Lietkabelio“ aukštaūgis Gabrielius Maldūnas, ir policijos atstovas Ramūnas Matonis. Šalia yra keturis kartus didesnė „Avia Solutions Group“. Nekerta per lygos prestižą tai, kad finalas vyksta ne ASG arenoje, o „Jeep“ salėje?

– Mūsų valdyba yra patvirtinusi kriterijus. Kas būtų, jei į finalą patektų Pasvalys? Prienai? Mes negalime ateiti ir atimti iš sirgalių tokios šventės, jeigu jie būtų finale.

„Ryto“ arena atitinka visus reikalavimus. Tai yra šešta pagal dydį LKL arena, kur telpa apie 2,5 tūkst. žiūrovų. Klubas, remiantis įstatais, nenusižengia niekam.

Aš negaliu jų priversti, nors, taip, norėčiau, kad jie žaistų didesnėje arenoje. Tai klubo vidaus reikalai ir jų sprendimas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Žalgiris“ su „Šiauliais“ kovoja mažajame LKL finale.
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Žalgiris“ su „Šiauliais“ kovoja mažajame LKL finale.

– Pakalbėkime ir apie Kauno „Žalgirį“. Tai pirmas finalas LKL istorijoje, kuriame nežaidžia „Žalgiris“. Ar lyga dėl to nukentėjo?

– Priešingai, žiūrimumas gerina rekordus. Gyvenimas yra kalneliai. Lyga į tai, kad „Žalgiris“ nepateko, žiūri visiškai ramiai. Mes turime 12 klubų, kurie visi kovoja dėl žiedų, dėl pergalių, dėl prestižo, dėl savo miesto.

„Žalgiris“, kaip sakė (Kazys) Maksvytis – serga. Jis deramai užima tą vietą, kurią užims. Kiti klubai šiemet buvo geriau pasiruošę, geriau susitvarkę reikalus. Mes į klubų vidaus reikalus kištis negalime. Rezultatai yra tokie, kokie yra. Šiemet turėsime naujus čempionus.

Man yra smagu tai, kad ne nuo vieno „Žalgirio“ priklauso LKL prestižas. Kalbu apie rekordinius finalo žiūrimumo skaičius. Mes turime plejadą klubų, kurie neša LKL vėliavą ir neša ją aukštai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LKL prezidentas Remigijus Milašius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LKL prezidentas Remigijus Milašius

Pagaliau po trejų metų pertraukos vėl turime ir žiūrovus arenose. 2020 m. čempionatą uždarėme balandžio mėnesį, nugalėtoją paskelbę pagal lentelę. 2021 m. dėl ribojimų žaidėme beveik be žiūrovų.

Ta liga (COVID-19, – past.) buvo išplitusi plačiai ir šiemet, net ir leidus, žmonės bijojo eiti į arenas. Tik pabaigoje, kai žmonės suprato, kad liga nebėra tokia pavojinga, jie pradėjo eiti į sales ir palaikyti savo komandas.

Žmonės pasiilgo intrigos, pasiilgo krepšinio, o mes tuo džiaugiamės. Aš esu labai laimingas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius