-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 11

LKL islandas sveikina lietuvius su kovo 11-ąja: „Su visų mūsų švente, Lietuva“

Prieš lygiai 31 metus Lietuvos Aukščiausioji taryba – Atkuriamasis Seimas pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą. Po mažiau nei metų Islandija buvo pirmoji, pripažinusi nuo Sovietų Sąjungos atsiskyrusios šalies nepriklausomybę. Dabar lietuvius su šventine diena sveikina ir pirmasis Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujantis islandas.
Elvar Mar Fridriksson
Elvar Mar Fridriksson / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Elvaras Maras Fridrikssonas dar nebuvo gimęs, kai jo šalis 1991 m. vasario 22 dieną oficialiai paskelbė pripažįstanti Lietuvą nepriklausoma valstybe.

26-erių islandas gimė tik 1994-aisiais, tačiau krepšininko karjera jį vis tiek suvedė su Lietuva – nuo praėjusių metų rudens E.Fridrikssonas rungtyniauja „Šiaulių“ klube.

Ir jame nėra šiaip sau statistas – nedidukas 183 cm ūgio islandas yra naudingiausias LKL žaidėjas su 18,7 naudingumo balo vidurkiu. E.Fridrikssonas per susitikimą renka po 14,4 taško ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo bei yra ryškus Antano Sireikos treniruojamos komandos lyderis.

O šventinę Lietuvai dieną, kuri tampriai susijusi ir su jo šalimi, islandas pasveikino lietuvius su 31-uoju nepriklausomybės gimtadieniu.

„Prieš 31 metus, Islandija buvo pirmoji valstybė, pripažinusi Lietuvos nepriklausomybę. Dabar mūsų šalys išlieka labai geromis draugėmis ir aš esu labai laimingas, galėdamas būti čia, Lietuvoje, ir švęsti šią dieną su jumis visais. Su visų mūsų švente, Lietuva“, – paskutinį sakinį lietuvių kalba ištarė E.Fridrikssonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius