-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 03 /20:35

Nuo baudų metimo linijos įdėjęs Sonny Weemsas – LKL „Oro karalius“

Sonny Weemsas parodė tai, ko Lietuvos krepšinio sirgaliai dar nebuvo matę. Kauno „Žalgirio“ aprangą šį sezoną vilkintis buvęs NBA lygos krepšininkas sugrūdo kamuolį nuo baudų metimų linijos ir pasipuošė LKL „Oro karaliaus“ karūna.
Sonny Weemsas
Sonny Weemsas / Sportoakimirka.lt nuotr.

Tik Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Žvaigždžių dienos“ išvakarėse, kai dėl traumų iškrito du krepšininkai, „Oro karaliaus“ konkurse apsisprendęs dalyvauti S.Weemsas visa galva pranoko visus varžovus.

2008-aisiais analogišką konkursą NCAA lygoje laimėjęs 198 cm ūgio amerikietis komisiją ir sausakimšą Klaipėdos „Švyturio“ areną sužavėjo jau pirmajame etape, kai surinko 89 taškus ir užtikrintai žengė į finalą.

Finale S.Weemsui konkurenciją sudarė vietos sirgalių numylėtinis Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Raimundas Danys (81 tšk.).

Visgi S.Weemsas varžėsi tik pats su savimi. Nepavykus vienam bandymui, jis išsitraukė dar įspūdingesnį numerį iš savo repertuaro – sugrūdo kamuolį nuo baudų metimo linijos ir pasipuošė LKL „Oro karaliaus“ karūna. Finale amerikietis surinko net 99 taškus iš 100 galimų.

R.Danys finale pelnė 87 taškus, atlikęs du dėjimus per žmones.

VIDEO: LKL Dunk Contest 2012 Final Round

Už pergalę konkurse S.Weemsui atiteko ir piniginis prizas – 4000 litų. Beje, amerikietis buvo apdovanotas ir „Žvaigždžių dienos“ rungtynėse, kaip efektingiausias „Legionierių“ krepšininkas. Tuomet „Žalgirio“ puolėjui atiteko „Beko“ šaldytuvas.

„Oro karaliaus“ dėjimų konkurso vertinimo komisija: R.Kuncaitis, S.Štombergas, V.Jurgilas, E.Žukauskas ir L.Robertas.

„Oro karaliaus“ konkurso dalyviai
Krepšininkas Klubas Ūgis Pirmas etapas Finalas
Enrico Pickettas „Palanga“ 191 cm Susižeidė per apšilimą  
Cameronas Longas „Šiauliai“ 193 cm 79  
Leroy Noblesas Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 195 cm 78  
Sonny Weemsas Kauno „Žalgiris“ 198 cm 89 99
Raimundas Danys Klaipėdos „Neptūnas“ 198 cm 81 87
Adomas Drungilas Panevėžio „Lietkabelis“ 203 cm 80  


Taisyklės. Šiemet jos pasikeitė. „Oro karaliaus“ konkursas vyko dviem etapais. Pirmajame visi dalyviai turėjo galimybę pademonstruoti po tris dėjimus. Kiekvienam dėjimui realizuoti buvo skirtos 75 sekundės.

Įskaitiniais taškais, kuriuos skyrė komisija, buvo vertinami du sėkmingiausi dėjimai iš trijų.

Į finalą pateko du daugiausiai taškų pirmajame etape surinkę dalyviai. Kiekvienas finalininkas dėjo dar du kartus. Kiekvienam dėjimui sėkmingai atlikti vėl buvo skirtas 75 sekundžių laiko limitas.

Čempionas. Pernai LKL „Oro karaliumi“ tapo studentas – svečio teisėmis konkurse dalyvavęs Lietuvos edukologijos universiteto atstovas Algirdas Palaima.

Rekordas. Įspūdingu šuoliu stebinęs 190 cm ūgio Darius Sirtautas vienintelis čempionu tapo triskart (1995, 1997, 1998 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius