-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 08

LKL planuoja atsisakyti legionierių limito

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) nori atverti duris ir langus žaidėjams iš užsienio. Nuo kito sezono jų limitas komandose turėtų būti panaikintas.
Rungtynių akimirka
Šiuo metu dėl legionierių limito „Žalgirio“ klubas LKL lygos rungtynėse gali remtis tik 4 užsieniečiais. / Mindaugo Kašalyno nuotr.

Šį sezoną LKL čempionato rungtynėms leidžiama registruoti ne daugiau kaip 4 užsieniečius.
 

Šis apribojimas daugiausia kliudo Kauno „Žalgiriui“, kuris turi šešis legionierius ir du jų per LKL mačus turi likti už aikštės ribų. Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai atstovauja 4 svetimšaliai, „Šiauliams“ – trys.
 

Kiti klubai verčiasi su mažiau legionierių arba jų neturi.

Vakar LKL klubai sutarė, kad Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės varžybose komandos remtųsi ne daugiau kaip trimis legionieriais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, bet kituose turnyruose apribojimų neturi būti.

„Tuomet klubai galėtų laisviau elgtis ir būtų konkurencingesni Europos turnyruose“, – sakė LKL prezidentas Šarūnas Kliokys.

„Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas mano, kad toks lygos sprendimas turėtų įtakos krepšinio rinkoje: „Be abejo, stengsimės turėti kuo daugiau savų krepšininkų, bet kovojant Eurolygoje be užsieniečių išsiversti sunku. Pastaruoju metu mūsų šalies krepšininkai ir jų agentai reikalauja vis daugiau pinigų, nors jų meistriškumas taip tolygiai nekyla. Gal šis sprendimas pakoreguos ir lietuvių kainas.“

Vakar gerą žinią išgirdo Kauno „Aisčių“ klubas.

Kauniečiai galės ramiai laukti kito sezono, nes pereinamųjų rungtynių tarp paskutinę vietą užėmusios LKL ekipos ir NKL čempionų nebus.

„NKL čempionatas dar nepasibaigė, todėl „Aisčiams“ reikėtų pralaukti ilgiau nei dvi savaites“, – sakė LKL generalinis direktorius Linas Gilys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius