Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 13 /14:40

LKL žaidėjų reakcija į priimtą sprendimą: nuo nepasitenkinimo iki darbo paieškų

Lietuvos krepšinio sezonas – baigtas. Tokia žinia lyg iš giedro dangaus penktadienio popietę supurtė Lietuvą. Šalies čempionu karūnuotas Kauno „Žalgiris“, o likusių komandų vietos taip pat paskelbtos tokios, kurios sprendimo priėmimo dieną buvo turnyro lentelėje.

Koronaviruso sudėliota galutinė čempionato rikiuotė yra tokia: 1. Kauno „Žalgiris“, 2. Vilniaus „Rytas“, 3. Panevėžio „Lietkabelis“, 4. Klaipėdos „Neptūnas“, 5. Utenos „Juventus“, 6. Prienų „CBet“, 7. Pasvalio „Pieno žvaigždės“, 8. „Šiauliai“, 9. Alytaus „Dzūkija“, 10. Kėdainių „Nevėžis“.

24sek iš karto po lygos vadovų pranešimo pakalbino LKL krepšininkus ir pasiteiravo jų nuomonės apie priimtą beprecedentį sprendimą. Nuomonės išsiskyrė, bet visi žaidėjai pripažino, kad tokiu būdu užbaigti pirmenybių tikrai nenorėjo.

LKL čempionu netikėtu būdu tapusio Kauno „Žalgirio“ gynėjo Mariaus Grigonio tokia pergalė nešildo.

„Girdėjau naujienas, ragelis tiesiog dega. Ką aš galiu vertinti... Liūdna. Jei dar Eurolyga atšauks sezoną, kaip veikiausiai ir bus, ką reikės veikti? Galbūt rasiu darbą 15min redakcijoje? (juokiasi). Jei viskas susitvarkys, jei dėl tokių priemonių virusas praeis, tuomet reikia to imtis, nieko nepadarysi. Kažkam reikia aukotis. Sėdime visi ir laukiame žinių iš klubo. Kaip bus su atlyginimais? Niekas nesiruošia mokėti. O jei nemokės, tuomet niekas neis treniruotis. Išskirtinė situacija, visiems pirmą kartą, tad sunku kažką pasakyti. Man įdomu, ar duos LKL žiedą. Jei gausiu žiedą, tuomet džiugina, jei ne, tuomet nelabai (juokiasi). Visi šie metai yra apie nieką. Treniravausi su komanda, po truputį reikėjo atgauti tik formą. Šiek tiek trūko, bet buvo beveik gerai“, – kalbėjo M.Grigonis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Grigonis

Jam antrino ir šeštą kartą iš eilės LKL čempionu tapęs Edgaras Ulanovas.

„Sprendimus priimame ne mes, tai mūsų žodis įtakos neturi. Iš vienos pusės norisi suprasti, iš kitos – gaila, kad anksčiau laiko pasibaigė sezonas. Laukiame žinių iš klubo, kas vyks toliau. Kaip suprantu, klubai, kurie nežaidžia Europoje, buvo suinteresuoti greičiau baigti sezoną. Norime save laikyti gera lyga, pakliūti į topus ir panašiai, bet ar galime vadinti save topinio lygio lyga, jei priimame tokius labai greitus ir skubotus sprendimus? Nežinau, ar toks sprendimas pagerins mūsų įvaizdį. Nekalbu tik apie sportą. Visame pasaulyje situacija nėra lengva. Kentės ne tik sportininkai, bet ir kiti žmonės. Suprantama, kad situacija nėra iš paprastųjų. Nepamenu, jog sezonas kada baigtųsi kovą, o iki kito sezono starto reiks laukti pusmetį“, – savo nuomonę dėstė E.Ulanovas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Bronzos apdovanojimai bus įteikti Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkams, bet bent jau komandos atakų dirigento Pauliaus Valinsko toks priverstinis scenarijus nedžiugina.

„Situaciją vertinu visiškai neigiamai. Nelabai supratau, kodėl sezonas nutrauktas? Visos lygos sustabdė dviem ar trims savaitėms, o mes taip drastiškai nutraukėm? Tai eilinį kartą parodo, kad viską valdo pinigai. Visi žaidėjai labai susinervino. Aš laikausi nuomonės, kad galėjo palūkėti dvi savaites, pažiūrėti, kokia yra situacija. Gal viskas susitvarkytų? Šitaip užbaigti sezoną... Aš esu šokiruotas. Nė viena lyga, išskyrus Ukrainos, pirmenybių nesustabdė. O kokia ta Ukrainos lyga? Niekas nekreipia į tokią lygą dėmesio. Didelė LKL klubų dalis turi didelių problemų su pinigais. Manęs nestebina, kad visi balsavo už sezono nutraukimą, kad tik nereikėtų žaidėjams mokėti pinigų“, – pyko „Lietkabelio“ gynėjas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Sajus ir Paulius Valinskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Sajus ir Paulius Valinskas

Ketvirtą vietą su „Neptūnu“ užėmė Deividas Gailius. Snaiperis irgi neslėpė, kad toks LKL sprendimas jam nėra malonus.

„Vertinu blogai – liekam be darbo. Taigi ir vertinimas yra toks. Negaliu sakyti, kad toks sprendimas mane nustebino. Teko skaityti apie galimus scenarijus internete, kiek anksčiau kalbėjomės ir su klubo vadovais, tad su šia žinia jau buvau apsipratęs. Žinoma, apmaudu, kad liekame ketvirtoje vietoje, nes laiko pataisyti savo poziciją dar tikrai buvo daug. Visgi lygiai taip pat viskas galėjo būti ir blogiau. Yra kaip yra ir nieko čia nepadarysi. Šiek tiek gal keista, nes sprendimas - skubotas. Galbūt galėjome taip neskubėti, pažaisti už uždarų durų, bet aš suprantu ir klubus – jiems nenaudinga žaisti be žiūrovų. Toks ir sprendimas. Šiandien turėsime komandos susirinkimą, galbūt situacija bus aiškesnė“, – kalbėjo D.Gailius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Gailius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Gailius

Sunku su šia žinia susitaikyti buvo ir jo bendraklubiui Simui Galdikui.

„Sunku kažką pasakyti, dar reikia susivokti. Taip paėmė ir uždarė. Tikėjausi, jog pristabdys sezoną dviem savaitėms ir žiūrės, kaip kinta koronaviruso skaičiai. Galvojau, kad per tas dvi savaites sužaisime dvejas rungtynes be žiūrovų, bet paėmė ir taip staigiai nusprendė. Nežinau, nežinau... Ką reikės daryti? Tai mūsų darbas. Gyvensime pusmetį be algų? O kaip paskui? Ar paūmės problema, ar prasidės kitas sezonas? Ar išsispręs šio viruso epidemijos problema? Kalbu su kitais žaidėjais, ką reikės daryti, juokas pro ašaras“, – pečiais gūžčiojo „Neptūno“ kapitonas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Simas Galdikas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Simas Galdikas

„Dėl visų žmonių saugumo vadovai nusprendė nutraukti sezoną. Neturiu kažkokios asmeninės nuomonės. Tai yra ir blogai, ir gerai. Norisi žaisti ir turėti darbą, bet gerai dėl žmonių saugumo, nes valdžia pergyvena ir rūpinasi. Situacija yra neeilinė, tai yra pasaulinio lygio pandemija. Visiems bus minusas, bet geriau turėti minusą, nei atsidurti po velėna“, – teigė „Neptūno“ snaiperis Tomas Delininkaitis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Delininkaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Delininkaitis

Penktą vietą su Utenos „Juventus“ klubu užėmė Žygimantas Skučas. Aukštaūgio teigimu, priimtas sprendimas – visiškai logiškas.

„Aukščiausia ir svarbiausia yra sveikata ir žmonių gyvybės, nėra ko vertinti. Manau, kad priėmė teisingą sprendimą, bet yra asmeninės ambicijos. Šį sezoną buvau labai patenkintas komanda ir žaidėjais kovotojais. Tikrai tikėjau, kad galime kažką pasiekti, bet viskas subyrėjo. Gal kažką suprasiu po dviejų savaičių, nes dabar keista ir nesitiki, kad taip įvyko. Viskas kaip per sapną. LKL yra klubų, kurie metai iš metų yra skolose. „Juventus“ lyg ir nėra tokioje situacijoje. Logiškas jų veiksmas, jei klubai galėjo „force majeure“ situacija nutraukti sezoną. Jiems gal susitaupė pinigėlių, nėra čia ko kaltinti“, – kalbėjo Ž.Skučas.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Žygimantas Skučas
Arno Strumilos / 15min nuotr./Žygimantas Skučas

Devintoje vietoje su Alytaus „Dzūkija“ liko LKL senbuvis Artūras Jomantas. 34-erių puolėjas neslėpė, kad panašaus sprendimo ir tikėjosi. Jis taip pat užsiminė, kad karjeros baigti dar neketina.

„Nelabai yra ką vertinti – visi puikiai matome, kas dedasi pasaulyje. Vyrai susėdo, apsitarė ir nusprendė, koks sprendimas yra geriausias. Seku visas pasaulio naujienas, matau, kad visose šalyse buvo imtasi saugumo priemonių, tad Lietuva irgi ne išimtis. Kad kažkas įvyks, buvo galima tikėtis. Ar galėjome dar šiek tiek palūkėti ir žaisti už uždarų durų? Sunku atsakyti, dabar jau nieko nepakeisi. Jei vadovai priėmė tokį sprendimą, reiškia jis toks ir turi būti. Keista bus sezoną baigti taip anksti. Pirmą kartą karjeroje nusimato tokios ilgos atostogos. Reiks kaip reikiant pagalvoti, ką dabar veikt. Su klubo vadovais apie ateitį spręsime artimiausiomis dienomis“, – kalbėjo LKL veteranas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Jomantas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Artūras Jomantas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius