-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Martinas Schilleris – apie pasimatymą su M.Kalniečiu ir „Žalgirį“ paliekančius žaidėjus

Martinas Schilleris pirmą kartą tapo Lietuvos čempionu, bet Kauno „Žalgirio“ trenerio laukia sudėtinga vasara su naujais galvosūkiais – kuo pakeisti komandą paliekančius lyderius.
Žalgiriečių susitikimas su sirgaliais
Žalgiriečių susitikimas su sirgaliais / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Martinas Schilleris kelis kartus pakilo į orą ir vėl nusileido ant žalgiriečių rankų, o tada trumpai pasikalbėjo su Pauliumi Jankūnu ir paspaudė rankas visiems iš eilės savo vyrams.

„Fantastika. Laimėjome taurę, LKL čempionų titulą, pusę Eurolygos rungtynių. Jei kas būtų pasakęs prieš 10 mėnesių, kad taip bus, būčiau iškart pasirašęs, – sakė 39 metų austras, pernai rudenį prie Kauno komandos vairo pakeitęs Šarūną Jasikevičių. – Dabar labiausiai norėčiau pabučiuoti savo žmoną ir vaikus, o tada surūkyti cigarą su Jankiu.“

M.Schilleris iškovojo trečiąjį titulą per savo karjerą, kai „Žalgiris“ trečią kartą nugalėjo Vilniaus „Rytą“, pasiekęs pergalę 84:73 Kaune pirmadienį ir pabaigęs finalo seriją rezultatu 3-0.

Su „Salt Lake City Stars“ iškovojęs titulą D-League ir kėlęs aukštyn Karaliaus Mindaugo taurę su „Žalgiriu“ vasarį, M.Schilleris dabar savo kolekcijoje turi ir LKL aukso žiedą.

Laimėjęs 33 iš 36 rungtynių LKL reguliariajame čempionate ir visus 8 mačus atkrintamosiose varžybose „Žalgiris“ iškovojo vienuoliktąjį šalies čempionų titulą iš eilės ir pasinėrė į šventę pirmadienio vakarą Kaune.

Tačiau nudžiūvus šampano purslams ir išsisklaidžius čempioniškiems dūmams „Žalgirio“ vadovams su M.Schilleriu reikės spręsti svarbius vasaros galvosūkius.

Ne vienam „Žalgirio“ žaidėjui pirmadienio mačas buvo paskutinis vilkint žalią aprangą, o žinant, kad po pandeminio sezono Kauno klubo piniginė dar suplonės, 2021-2022 metų sezoną pasitiks mažiau nei pusė čempioniškos sudėties žaidėjų.

O tai reiškia, kad juos reikės pakeisti kitais.

Pirmadienį M.Schilleriui ir jo vyrams dar reikėjo pabaigti spręsti LKL finalo reikalus.

Su Luku Lekavičiumi, Mariumi Grigoniu, Nigelu Hayesu, Pauliumi Jankūnu ir Joffrey Lauvergne'u starto penkete paskutines sezono rungtynes pradėjęs „Žalgirio“ treneris greitai turėjo imtis keitimų.

P.Jankūnas pasitraukė iš aikštės, sukandęs dantis ir susiėmęs už nugaros, bet kapitono trauma nesujaukė šeimininkų planų – jie startavo 7:2.

Prieš rungtynes geriausiai besiginančio žaidėjo prizą iš LKL direktoriaus Romualdo Brazausko rankų atsiėmęs Thomas Walkupas pridėjo tritaškį, bet jis buvo vienintelis žalgiriečių taiklus metimas iki 18-osios minutės.

„Ryto“ priekinė linija su Ivanu Buva priešakyje pirmadienį nenusileido varžovams, o Vilniaus komandos atakų lyderis Andrew Goudelockas įpusėjus antrajam kėliniui jau buvo sumetęs 14 iš savo 25 taškų, kai M.Schilleris paprašė minutės pertraukėlės „Žalgiriui“ atsilikus 25:32.

Kauno komanda užsikūrė su Th.Walkupu (20 taškų) ir Mariumi Grigoniu (15) – „Žalgirio“ lyderiais, kuriais labiausiai domisi kiti Eurolygos klubai.

Po Th.Walkupo keturių taškų paeiliui Kauno klubas atitrūko trečiojo kėlinio pabaigoje, kai žalgiriečiai palaužė svečius ir pridėjo trečiąją pergalę prie jau anksčiau LKL finale laimėtų dviejų (90:75 Kaune ir 92:70 Vilniuje).

„Kai matau šiuos 15 žaidėjų, kuriuos mačiau nuo pat sezono pradžios, yra gera. Tai nuoseklumo ženklas. Aš esu laimingas, – sakė M.Schilleris. – Kalbant apie šias rungtynes, mums svarbiausia buvo apsiginti nuo jų tritaškių ir kautis dėl kamuolių po lenta. Kai Jankis (P.Jankūnas) iškrito dėl traumos, kautis dėl kamuolių buvo sunku, bet gerai gynėmės nuo jų tritaškių, o tai buvo labai svarbu.

Labai labai norėčiau pasveikinti „Ryto“ trenerį. Mano nuomone, jis atliko fantastišką darbą, apsukęs šiam klubui sezoną, sulipdęs komandos dalis ir pridėjęs taktinių įvairovių. Aš gerbiu ne dėl rezultatų, bet dėl būdų, kaip „Rytas“ atsigavo.

– Jūs atvykote čia į Kauną pakeisti ilgamečio trenerio, buvo sudėtingas sezonas be sirgalių tribūnose, su COVID-19 atvejais ir kitais dalykais. Kai peržvelgiate nuo rugpjūčio iki birželio – ką norėtumėte pakeisti labiausiai? spaudos konferencijoje buvo paklaustas M.Schilleris.

– Pirmiausia, tai buvo taktinė patirtis ir nauji dalykai. Krepšinis žaidžiamas kitaip Vokietijoje, Šiaurės Amerikoje ir Lietuvoje. Reikėjo daug išmokti ir suvokti. Be to, krepšinis kitoks Eurolygoje ir Lietuvoje.

Aš gavau galimybę mokytis, o profesine prasme likau toks pats. Prie kai ko prisitaikiau ir esu labai laimingas dėl galimybės, kurią suteikė Paulius (Motiejūnas). Suteikti galimybę tokiam treneriui kaip aš, nebuvo tradicinis žingsnis, tad noriu padėkoti Pauliui už galimybę laimėti taurę ir čempionų titulą su šia puikia komanda.

VIDEO: „Žalgirio“ sirgalių eisena Laisvės alėja

– Kaip trimis žodžiais apibūdintumėte pirmąjį sezoną?

– Fucking great season (sušiktai geras sezonas). Tai tik du žodžiai, ar ne?

– Kurią komandą palaikysite Europos futbolo čempionate: Austriją, Vokietiją ar Angliją?

– Pirmiausia, tai noriu priminti, kad tris pastaruosius Čempionų lygos finalus laimėjo komandos, kurioms vadovavo Vokietijos treneriai.

Aš labai tikiu šiais faktais. Visos trys komandos bus stiprios, Anglija ir Vokietija visada siekia laimėti titulą, o Austrija gali nustebinti kai kuriuos žmones.

– „Žalgiris“ turės daug pakeitimų sudėtyje. Šią vasarą turėsite daugiau galimybių prisidėti prie komandos formavimo. Kokia jūsų vizija kitam sezonui?

– Pirmiausia, reikia pasakyti, kad dauguma permainų įvyks, nes žaidėjai patobulėjo. Žinome, tokių žaidėjų kaip Marius (Grigonis), Rokas (Jokubaitis), Nigelas (Hayesas) situacijas.

Esame klubas, kuriame tobulėja Lietuvos krepšininkai, Marius ir Rokas keliaus į potencialiai didelius sėkmingus klubus. Tai ir skaudu, bet ir sėkmė.

Norime išlaikyti Thomą Walkupą, jo padėtis nėra aiški. Europos rinkoje nėra daug įžaidėjų, rasti jų nėra paprasta.

Svarbiausia dabar susirinkti visiems – Pauliui (Motiejūnui), Robertui (Javtokui) treneriams, skautams. Turime visi susėsti ir pamąstyti.

VIDEO: „Žalgiriečių“ susitikimas su sirgaliais

– Užsiminėte apie žaidėjus, kurie sužaidė paskutines rungtynes „Žalgiryje“. Ar jau kalbėjotės su jais – kas paliks komandą tikrai?

– Dar ne, nes darbas turėjo būti pabaigtas. Pirmaujant 2-0 turėjome iki galo likti susikaupę finalo serijai. Su Mariumi (Grigoniu) viskas aišku, jis to nusipelnė. Žinau, kad skaudu, bet tai ir pasiekimas, kad dar vienas lietuvis keliauja į didžiojo ketverto klubą ir už daug pinigų. Esu laimingas dėl to.

– Ar galite pakomentuoti susitikimą su Mantu Kalniečiu Laisvės Alėjoje – ar matote jį kito sezono „Žalgiryje“?

– Iš kur jūs žinote, kad mes ten susitikome? (juokiasi). Taip, mes išgėrėme kavos, tada užėjome į „Coffee Inn“ ir išgėrėme antrą kavos. Tada praėjome Laisvės alėja.

Mums svarbu domėtis lietuviais, kurie neturi kontraktų ir yra Eurolygos lygio žaidėjai. Be to, Mantas yra dar kitoks, jis yra klubo vaikis, su „Žalgirio“ tapatybe. Akivaizdu, kad turėjome susitikimą, bet negaliu atskleisti detalių.

– Kaip keista švęsti šventę pirmadienį?

– Jokių bėdų. Mes tikrai gerai atšvęsime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius