Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 24

Neįtikėtinas M.Lukauskis pažadino „vilkus“ ir nuvedė į pirmąją pergalę LKL lygoje

Įspūdingai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną pradėjo 43-ejų veteranas Mindaugas Lukauskis, nuvedęs Alytaus „Wolves“ į pirmą, klubui istorinę, pergalę šalies pirmenybėse. „Wolves“ prieš Kėdainių „Nevėžį“ laimėjo po permainingos kovos 81:76 (16:26, 16:16, 28:11, 21:23), o M.Lukauskis pelnė net 26 taškus.
Mindaugas Lukauskis
Mindaugas Lukauskis / LKL nuotr.

Nervingai rungtynes pradėjusi „Wolves“ turėjo panaikinti 15 taškų deficitą, į kurį krito antrajame kėlinyje (22:37).

Bet it geriausiais savo laikais žaidęs M.Lukauskis apvertė viską aukštyn kojomis. Vien per trečią kėlinį jis įsūdė keturis tritaškius ir iš viso vos per 23 minutes surinko 26 taškus (6/9 tritaškiai).

„Nervingumas, pirmų rungtynių jaudulys neleido gerai pradėti, vėliau įsivažiavome“, – po rungtynių sakė Rimas Kurtinaitis, „Wolves“ treneris.

Paklaustas apie M.Lukauskio šou, treneris sakė: „Dar prieš sezoną minėjau, kad tai žmogus, kuris gali pakeisti rungtynių eigą, taip ir įvyko šiandien“.

Pats M.Lukauskis kalbėjo, kad svarbiausia – pergalė: „Susikaupėme, gal daugiau ir fizinių jėgų turime. Pradėjome pataikyti, pasigynėme ir laimėjome. Nebuvo gražios rungtynės, kažkam jauduliukas trukdė ir treneris turbūt neliko labai patenkintas, bet svarbiausia pergalė“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Nevėžis“ nuo pačių pradžių jautėsi tikraisiais arenos šeimininkais. Bradley Davisonas ir Paulius Petrilevičius per pirmąsias 6 minutes kartu pelnė 14 taškų, o „Nevėžis“ atitrūko 20:9.

Dukart prasižengęs P.Petrilevičius sėdo ant suolo, bet „Nevėžis“ išlaikė atotrūkį (24:12). Po dešimties minučių „Nevėžis“ pirmavo 26:16.

Antrąjį kėlinį „Wolves“ pradėjo keturiais taškais be atsako, bet „Nevėžis“ atsakė Dominyko Stenionio ir Artūro Žagaro tritaškiais bei sėkmingu Darylo Douallos reidu.

Šis „Nevėžio“ legionierius pirmoje mačo pusėje be didesnio vargo draskė „vilkų“ gynybą agresyviais prasiveržimais.

Tuo metu Adas Juškevičius niekaip negalėjo „atsidaryti“ iš toli – prametė ketvirtą tritaškį iš eilės (0/4), o „Nevėžis“ jau buvo priekyje 34:20.

Keturi Marcoso Delia taškai bandė gaivinti „Wolves“ puolimą, tačiau po dviejų kėlinių skirtumas liko dviženklis (42:32).

„Wolves“ iki pertraukos pataikė tik vieną tolimą metimą (1/12, „Nevėžis“ – 4/9), bet prabilęs dar nebuvo M.Lukauskis.

B.Davisono tritaškis atidarė trečiąjį kėlinį, tačiau netrukus pasipylė „Nevėžio“ klaidos. „Wolves“ jomis naudojosi – bėgo į greitas atakas, kuriose taškus rinko patyręs M.Lukauskis.

Po jo tritaškio tranzicijoje iš skirtumo beliko penki taškai – 45:40.

„Nevėžis“ paprašė minutės pertraukėlės, bet tai nedavė vaisių. A.Juškevičius pagaliau pataikė iš toli, o po dar vienos šeimininkų klaidos Kristupas Žemaitis pabėgo vienas į priekį ir išlygino rezultatą (45:45).

M.Lukauskis pašokdino varžovą, smeigė trečią savo tritaškį trečiajame kėlinyje ir pirmą kartą rungtynėse bei apskritai LKL lygoje išvedė „vilkus“ į priekį – 48:45.

„Nevėžis“ beveik 6 minutes žaidė be taškų, o „Wolves“ atitrūko 52:45. Tai buvo spurtas 20:3.

M.Lukauskis pataikė ketvirtą kėlinio tritaškį, bet „Nevėžį“ į priekį ėmė tempti Danielius Lavrinovičius.

Vis dėlto po trijų kėlinių svečiai pirmavo 60:53.

P.Petrilevičius užtikrintai sužaidė baudos aikštelėje, iš toli pataikė D.Doualla, dar du taškus pridėjo B.Davisonas ir iš „Wolves“ pranašumo teliko 3 taškai (65:62).

Tačiau ir vėl darbo ėmėsi labiausiai patyręs vilkas – M.Lukauskis smeigė dar du tritaškius, pridėjo dvitaškį ir išlaikė „Wolves“ priekyje (71:77). „Vilkai“ atsilaikė ir laimėjo rungtynes.

„Nevėžis-Optibet“: Bradley Davisonas 20, Paulius Petrilevičius 19 (8 atk. kam.), Darylas Doualla 11, Artūras Žagaras 8 (5 rez. perd.), Danielius Lavrinovičius 6, Timas Lambrechtas bei Dominykas Stenionis – po 5.

„Wolves“: Mindaugas Lukauskis 26 (6/9 trit.), Ahmadas Caveras 14 (11 rez. perd., 1/7 dvit.), Adas Juškevičius 9 (1/8 trit.), Marcosas Delia ir Hugo Invernizzi – po 8.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Nevėžis–Optibet“ - „Wolves“ [2022-09-24]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius