Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 19

„Neptūno“ vairą perėmęs T.Gaidamavičius: „Atsakomybės nebijau. Ko čia bijoti?“

Klaipėdos „Neptūnas“ trečiadienį pranešė, kad kroatas Jurica Žuža nuo šiol – nebe vyriausiasis treneris, o jo vietą užima 37-erių Tomas Gaidamavičius. „Neptūno“ pranešime žiniasklaidai skelbiama, kad susitvarkęs reikalus tėvynėje J.Žuža grįš į uostamiestį ir dirbs asistentu.
Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“
Bronzinė KMT dvikova: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Vakarų ekspresui“ telefonu susisiekus su J.Žuža, šis teigė, kad reikia apie viską ramiai pagalvoti.

„Viskas gerai. Tiesiog vykstu aplankyti šeimos. Pabūsiu su sausio mėnesį gimusiais savo vaikais – dvynukais mergaite ir berniuku. Ramiai pamąstysiu, kas įvyko, ir grįšiu į Klaipėdą. Dar susitiksime Klaipėdoje ir pakalbėsime. Kada? Dar tiksliai nežinau kada, bet planuoju grįžti“, – „Vakarų ekspresui“ sakė J.Žuža.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurica Žuža
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Jurica Žuža

„Neptūną“ šį sezoną permainos purto ne pirmą kartą: vasario 5 dieną iš komandos vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas Tomas Rinkevičius, sausio mėnesio pabaigoje buvo atleistas klubo sporto direktorius Donatas Zavackas, o 2019 metų pabaigoje buvo atsisveikinta ir su klubo komunikacijos vadove Agne Rudyte.

T.Gaidamavičius teigė, kad iki sezono vidurio dirbus „Neptūno“ dublerių ekipoje ir vos per kelias savaites tapus pagrindinės komandos vyr. treneriu yra šioks toks šokas, tačiau jis iššūkiams yra pasiruošęs.

„Atsakomybės nebijau. Ko čia bijoti? Tiesiog eini ir dirbi. Komandoje atmosfera – darbinė, žaidėjai yra psichologinėje duobėje, norisi daugiau tų pergalių. Dirbsime ir stengsimės kiek įmanoma situaciją pakeisti“, – kalbėjo naujasis „Neptūno“ vyr. treneris T.Gaidamavičius.

Neptūno ir Ž.Gedvilos nuotr./Tomas Gaidamvičius Klaipėdos komandos trenerio poste keičia Juricą Žužą (dešinėje).
Neptūno ir Ž.Gedvilos nuotr./Tomas Gaidamvičius Klaipėdos komandos trenerio poste keičia Juricą Žužą (dešinėje).

Jis pripažino, kad tokie karjeros vingiai jam pačiam buvo netikėti.

„Visada dirbi ir mąstai, kad karjeroje kilsi palaipsniui iš lėto, tačiau šįkart taip jau susiklostė situacija, kad man labai greitai teko perimti „Neptūno“ vyr. trenerio vairą“, – sakė T.Gaidamavičius.

37-erių T.Gaidamavičius nuo 2017-ųjų metų vadovavo „Neptūno“ dubleriams, o 2020-ųjų metų pradžioje tapo vyriausiojo trenerio J.Žužos asistentu.

Už gerą darbą jis sulaukė įvertinimo ir buvo paskirtas Lietuvos jaunių (U18) rinktinės treneriu. 2018-aisiais T.Gaidamavičiaus vedamas „Neptūnas-Akvaservis“ triumfavo NKL pirmenybėse.

T.Gaidamavičius save pasitikrinti „Neptūno“ vyr. trenerio pareigose galės jau vasario 26 dieną 19 val. „Švyturio“ arenoje. kai Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse susitiks su Alytaus „Sintek-Dzūkija“.

„Reikia pripažinti, kad paskubėjome paskirdami J.Žužą vyriausiojo trenerio pareigoms. Tikime jo perspektyvomis ateityje, bet manome, jog šiuo metu labiausiai pasiruošęs šiam postui ir geriausias variantas yra T.Gaidamavičius“, – sakė „Neptūno“ sporto direktorius Dainius Vaitelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius