-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 04

Pas pirmąją meilę sugrįžęs Kazys Maksvytis tikisi, kad buvusioji pasitiks draugiškai

Prieš mažiau nei pusmetį Kazys Maksvytis kartu su „Lietkabelio“ krepšininkais ir gerbėjais „Cido“ arenoje triumfavo po laimėto LKL pusfinalio prieš „Lietuvos rytą“. Trečiadienį jis vėl ten sugrįš, tik šįkart – kaip varžovas.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / K.Bakūno nuotr.

Po praėjusio sezono specialistas iš Darbėnų stojo prie Klaipėdos „Neptūno“ vairo. Vadovaudamas uostamiesčio ekipai jis 2014-aisiais iškovojo LKL sidabrą ir teisę rungtyniauti Eurolygoje.

„Neptūnas“ – mano pirmoji meilė“, – taip birželio mėnesį savo pasirinkimą aiškino K.Maksvytis.

O pirmoji meilė kol kas nenuvilia: Lietuvos čempionate per 4 rungtynes iškovotos visos pergalės, viena iš jų – prieš čempioną Kauno „Žalgirį“.

Kitokios rungtynės dėl lyderio pozicijos

Tačiau trečiadienio išvyka į Panevėžį strategui bus išskirtinė. Veteranų komanda vadintą „Lietkabelį“ naujam gyvenimui praėjusiais metais prikėlęs K.Maksvytis nežino, kokio sutikimo tikėtis.

„Kažkokių priešų Panevėžy lyg ir neturėjau. Tikiuosi, kad nenušvilps“, – portalui 24sek.lt kalbėjo treneris.

„Neptūnas“ – mano pirmoji meilė.

Jis pripažino, kad gali užplūsti keisti jausmai, nes pažįstama yra ne tik „Lietkabelio“ administracija, bet ir daugiau nei pusė ten rungtyniaujančių žaidėjų.

„Bus įdomu rungtyniauti toje aplinkoje, kur dar neseniai teko dirbti. Kita vertus, „Lietkabelis“ – praeitis. Dabar visos mintys yra su „Neptūnu“, – kalbėjo K.Maksvytis.

Šių rungtynių nugalėtojas bent jau laikinai įsitaisys LKL turnyro lentelės viršūnėje, tačiau, kad susitikimas reiškia daugiau, parodė ir „Lietkabelis“.

„Meilė trunka pusantrų metų“, – tokią frazę nespalvotame paveikslėlyje su K.Maksvyčio nuotrauka lyg filmo pristatymą socialiniame tinkle patalpino Panevėžio klubas.

kklietkabelis.lt nuotr./„Lietkabelio“ žinutė K.Maksvyčiui
kklietkabelis.lt nuotr./„Lietkabelio“ žinutė K.Maksvyčiui

Treneris sako matęs šį buvusios komandos žingsnį, bet į jį sureagavo su šypsena: „Žinau žmones, kurie su tuo dirba, jie gerai daro savo darbą, reaguoja į situaciją. Tai yra puiki vadyba, o žiūrovai tegul vertina: su ironija ar su pykčiu. Manau, kad rungtynėms tai – gera reklama ir neblogas anonsas.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Artūras Štalbergas

O rungtynės gali būti įdomios. K.Maksvytis savo palikimo būsimų varžovų žaidime neįžvelgia, nes naujasis „Lietkabelio“ treneris Artūras Štalbergas atsinešė savo filosofiją.

„Nelikę nė vieno derinio. Nors pasiliko daug žaidėjų, bet kombinacijos, situacijos – šiek tiek kitos“, – apie pasikeitusią dar pernai treniruotą komandą kalbėjo dabartinis „Neptūno“ strategas.

Paprašytas įvardinti Panevėžio ekipos stiprybes, K.Maksvytis paminėjo lengvumą, pataikymą, agresiją ir net nesudvejodamas patikino, jog svarbiausia bus sustabdyti varžovų puolimo mašiną, kuri, beje, dar lygiai prieš savaitę nepaliko vilčių „Lietuvos rytui“ 97:81.

Paklaustas, kokios priežastys lėmė sėkmingą trečiadienio varžovų sezono startą, K.Maksvytis akcentavo, kad buvo išlaikytas komandos branduolys. „Išskyrus trenerių štabą, aišku“, – pusiau juokais sakė strategas.

Ryškėjantis „Neptūno“ peizažas

Su savimi iš Panevėžio į Klaipėdą K.Maksvytis atsivežė ir jėgos po krepšiu, mat prie „Neptūno“ prisijungė praėjusiais metais Panevėžyje rungtyniavęs Simas Galdikas.

„Simas – juodadarbis kovotojas. Jis klauso trenerių nurodymų, sunkiai dirba per treniruotes. Tuo labiau, kad yra klaipėdietis. Žinau jį kaip patikimą, darbštų krepšininką, todėl ir pasikviečiau su savimi“, – priežastis aiškino treneris.

Jis nelepia, kad buvo noro pasikviesti ir daugiau buvusių auklėtinių, o didžiausia kova po sezono tarp Klaipėdos ir Panevėžio klubų užvirė dėl įžaidėjo Lorenzo Williamso.

Kitų žaidėjų pasikviesti nepavyko dėl skirtingų priežasčių: tai pinigų trūko, tai kontraktą jau turėjo, tai pačiam „Neptūnui“ tos pozicijos žaidėjas jau nebuvo reikalingas.

Kol kas sėkmingiausiu tarpsezonio pirkiniu Klaipėdos komandoje galima vadinti Juaną Palaciosą, kuris per susitikimą renka po 17,5 taško ir buvo išrinktas naudingiausiu rugsėjo mėnesio LKL krepšininku, tačiau K.Maksvytis nenorėtų, kad vien apie šį žaidėją būtų statomas žaidimas.

„Aš norėčiau, kad taip nebūtų. Aišku, linkiu sėkmės Juanui… pirmiau komandai, po to Juanui. Jei viskas suksis apie jį, būsime labai nuspėjami“, – kalbėjo treneris.

Dar vienas sezono starte žibantis „neptūnietis“ – Renaldas Seibutis. Kauno „Žalgiryje“ svarbaus vaidmens neturėjęs gynėjas praėjusio sezono Eurolygoje rinko po 2,5 taško, o Šarūnas Jasikevičius patyrusį krepšininką į aikštę mesdavo tada, kai reikėdavo paspirties ginantis.

Tačiau prie „Neptūno“ prisijungęs atakuojantis gynėjas per pirmas keturias sezono rungtynes pelnė po 14 taškų ir rinko po 16,8 naudingumo balo.

Ar tai reiškia, kad „Žalgiryje“ Renaldas tūnojo kažkieno šešėlyje? Galbūt persikėlimas jam buvo reikalingas psichologiškai? K.Maksvytis turi paprastą atsakymą: „Visų krepšininkų psichologija yra vienoda: tiems, kuriais pasitiki, užauga sparnai ir jie pasirodo geriau nei tie epizodiniai, kuriems yra sunkiau įeiti į žaidimą. Daug priklauso nuo žaidėjo vaidmens.“

K.Bakūno nuotr./Renaldas Seibutis
K.Bakūno nuotr./Renaldas Seibutis

Pernai daug veteranų komandoje turėjęs treneris šiemet, panašu, naujam gyvenimui prikėlė 32-ejų R.Seibutį, dabar liko sulaukti, ar naują proveržį karjeroje išgyvens ir traumą išsigydęs 35-erių Tomas Delininkaitis.

Bet nėra abejonių, kad vyresnius žaidėjus į savo schemas darbėniškis moka įpaišyti. „Kiekvienas treneris žaidžia ginklais, kuriuos turi. Aišku, pakoreguojame treniruočių krūvį, žaisdami stengiamės išnaudoti gerąsias jų savybes“, – stebuklingos sėkmės formulės neatskleidė K.Maksvytis.

Ar su dabartine sudėtimi „Neptūnas“ ir užbaigs sezoną, treneris atsakyti negalėjo. Prieš mažiau nei 2 savaites prisijungęs įžaidėjas Malcolmas Armsteadas dar nėra geriausios formos, tačiau, pasak K.Maksvyčio, palieka neblogą įspūdį. Klubas turi teisę po bandomojo laikotarpio kontraktą patvirtinti arba nutraukti. Jei amerikietis liks, tuomet daugiau pastiprinimo veikiausiai nebus ieškoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius