-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 07

Pašėlęs krepšinis Prienuose: šeimininkai protestavo, o svečiai sumetė 108 taškus

Prienų „CBet“ (14-21) krepšininkai rungtynes pradėjo protestu, o galiausiai patyrė nesėkmę prieš trečiosios vietos Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) siekiančią Utenos „Juventus“ (23-13) komandą – 94:108 (16:32, 29:22, 29:20, 20:34).
Žygimantas Skučas ir Mindaugas Sušinskas
Žygimantas Skučas ir Mindaugas Sušinskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Rungtynės prasidėjo netikėtai. „CBet“ krepšininkai laimėjo ginčo kamuolį, bet nusprendė nerengti pirmosios atakos, tiesiog prabumbsėdami kamuolį į parketą, kol teisėjai užfiksavo 24 atakai skirtų sekundžių taisyklės pažeidimą.

15min žiniomis, prieniškiai taip pasielgė protestuodami dėl nemokamų atlyginimų. Jie „CBet“ klube vėluoja jau 2-3 mėnesius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dominykas Domarkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Dominykas Domarkas

Panašu, kad protestas kiek išmušė iš vėžių Manto Šerniaus auklėtinius. „Juventus“ pirmajame kėlinyje puolime darė, ką panorėjusi, bei po 10 minučių pirmavo net 32:16.

„CBet“ atsitiesė antrajame ketvirtyje ir vėliau gerokai kibo į atlapus net aštuoniomis pergalėmis daugiau iki šių rungtynių turėjusiai Utenos komandai.

Įpusėjus rungtynėms prieniškiai atsiliko jau tik 45:54, o trečiajame kėlinyje pasivijo varžovus – prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo 74:74.

Lygus rezultatas švieslentėje dar degė ir likus lygiai penkioms minutėms iki ketvirtojo kėlinio finišo (88:88), bet galiausiai vos aštuoniese rungtyniavę šeimininkai sugriuvo.

„Juventus“ pelnė 9 taškus iš eilės, likus dviem minutėms susikrovė 16 taškų persvarą (108:92) ir užbaigė rungtynes pergale.

Uteniškiai šiomis rungtynėmis užbaigė reguliarųjį sezoną. Per jį Žydrūno Urbono auklėtiniai laimėjo 23 ir pralaimėjo 13 rungtynių.

„Juventus“ reguliariajame sezone pretenduoja užimti trečiąją vietą. Į ketvirtąją uteniškiai nusmuks tik tuo atveju, jei Panevėžio „Lietkabelis“ per likusius du mačus įveiks Alytaus „Dzūkiją“ ir Vilniaus „Rytą“.

Įdomu tai, kad per pastarąsias dvejas rungtynes Utenos klubas sumetė net 220 taškų. Prieš kelias dienas vykusiame mače „Juventus“ į „Šiaulių“ krepšį suvertė dar daugiau nei šiandien – net 112 taškų.

„CBet“ klubas jau anksčiau buvo užsitikrinęs penktąją vietą, paskutinėse rungtynėse pirmadienį prieniškiai žais prieš Kauno „Žalgirį“.

„CBet“: Mindaugas Sušinskas 23, Emmanuelis Lecomte'as (8 rez. perd., 8 kld.) ir Ignas Sargiūnas (10/10 baud.) po 21, Simas Jarumbauskas 10.

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 24 (9/10 dvit., 32 naud. bal.), Žygimantas Skučas 23 (11/12 baud., 29 naud. bal.), Bryantas Crawfordas 19 (6 rez. perd.), Ignas Vaitkus 18.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius