-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 07

Paskutiniai į LKL pusfinalį pateko Utenos „Juventus“ krepšininkai

Lemiamos LKL paskutinio ketvirtfinalio rungtynės padovanojo intriguojančią kovą, kurioje sėkmingiau pabaigoje sužaidusi pergalę šventė Utenos „Juventus“ ekipa. Antano Sireikos auklėtiniai išvykoje po atkaklios kovos 83:79 (16:19, 24:28, 20:18, 19:18) nugalėjo Prienų-Birštono „Vytautą“ ir antrus metus iš eilės turės progą pakovoti dėl medalių.
Chavaughnas Lewisas (40), Egidijus Dimša (21) ir Edgaras Želionis (11)
Chavaughnas Lewisas (40), Egidijus Dimša (21) ir Edgaras Želionis (11) / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Visos dvikovos metu pirmavo „Juventus“, tačiau prieniškiams nuo antrojo kėlinuko pabaigos pavyko surengti spurtą 14:4 ir įpusėjus trečiam ketvirčiui pirmą kartą rungtynėse išsiveržti į priekį – 57:56. Vis dėlto tik tiek jiems ir tepavyko išpešti, nes Utenos klubas pabaigoje vėl pabėgo nuo savo varžovų ir išsaugojęs nedidelę persvarą šventė pergalę lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse.

Pergalę šeštadienį iškovojusi „Juventus“ ekipa pusfinalyje susikaus su Lietuvos čempionais Kauno „Žalgirio“ krepšininkais. A.Sireikos auklėtiniai atkrintamųjų pusfinalyje žais antrus metus iš eilės.

Praėjusių metų birželį Utenos klubas susikovė mažajame finale ir 3-2 palaužė Klaipėdos „Neptūną“ bei kiek netikėtai pasidabino bronzos medaliais. Tai buvo didžiulis „Juventus“ klubo pasiekimas ir komandos tobulėjimo įrodymas.

Tarpusavyje LKL atkrintamosiose varžybose „Juventus“ su „Vytautu“ buvo susitikę du kartus. Abu kartus triumfavo „Vytautas“. Beje, „sausu“ rezultatu – 2010-2011 m. mūšyje dėl bronzos 3-0 ir 2013-2014 m. ketvirtfinalyje 2-0.

Taigi, Utena padarė tai, ko iki šiol nebuvo pavykę – LKL atkrintamosiose pirmą sykį parklupdė „Vytautą“.

LKL pusfinaliai prasidės gegužės 10 dieną. „Juventus“ susikaus su „Žalgiriu“, o kitą porą sudarys Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Utenos „Juventus“: C.Lewisas (5 atk. kam., 6 rez. perd.) 19, E.Želionis 13, L.Samėnas (6 kld.) 11.

Prienų-Birštono „Vytautas“: V.Čepukaitis (8 atk. kam.) 17, L.Kisielius 14, Š.Vasiliauskas 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius