-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 03

Pažymį savo komandai parašęs A.Sireika įvertino chaosą LKL finale: „Žemas lygis“

Antanas Sireika po 10 metų atvedė „Šiaulius-7bet“ į Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvertą, bet kaip ir Karaliaus Mindaugo taurėje (KMT) vasarį, taip ir dabar šiauliečiai liko apdovanojimų pakylos papėdėje.
„Šiauliai-7bet“ – Kauno „Žalgiris“
Paulius Jankūnas ir Antanas Sireika / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Saulės miesto komanda paskutinėse mažojo finalo serijos rungtynėse 76:89 nusileido Kauno „Žalgiriui“ ir pralaimėjo seriją 0-4.

Paskutiniame mače „Šiauliai“ neturėjo trijų svarbių žaidėjų – Eimanto Stankevičiaus, Pauliaus Danusevičiaus ir Jonathano Elmore'o. Būtent apie tai pirmiausia šnekėjo treneris A.Sireika.

„Labai norėjosi, sakiau, kad bus kitokios rungtynės. Tikrai širdy tikėjau, kad nors vienas, pavyzdžiui, Stankevičius, prisijungs. Žinojome, kad Elmore'as nežais, bet Paulius užvakar ėjo pas gydytoją, laukė, ką pasakys. Stankevičius šiandien bandė pasportuoti, bet sakė, kad nebegali. Tai buvo tokia viltis. Būtų dar pora žmonių, gal būtume žaidę lygiau, – sakė A.Sireika. – Dabar ką galėjome, tą darėme. Praėjusiose rungtynėse stengėmės didesne sudėtimi žaisti, komentatoriai sakė, kad žaidžiame po krepšiu, ne savo žaidimą. Bet mes neturime tritaškininkų – Stankevičius, Paulius ir Elmore'as iškritę, tai kas turi mėtyti tritaškius? Dėl to turime daugiau žaisti po krepšiu, tokia buvo mintis.

Mes negalime lygiai žaisti nieko nekeisdami, bandėme kažką iškrėsti, sudėtį keisti, bet patys suprantate, kad su iškritusia sudėtimi prieš „Žalgirį“ žaisti... Manau, kad ką galėjo vyrai, tą padarė. Sakiau rūbinėje, kad nebuvo taip, jog nesikovėme, tiesiog stipresnis buvo „Žalgiris“ ir tuo viskas baigėsi.“

Jo komanda šį sezoną pirmą kartą pateko į KMT finalo ketvertą, po dešimtmečio pertraukos kovojo dėl medalių LKL, bet abiejuose turnyruose liko ketvirta. Kokį pažymį A.Sireika parašytų savo komandai už 2021-2022 m. sezoną?

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Šiauliai-7bet“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Šiauliai-7bet“ – Kauno „Žalgiris“

„Aštuonis, – į 15min žurnalisto klausimą atsakė šiaulietis. – Galima sakyti, kad nepasipriešinome „Rytui“, „Žalgiriui“, bet supraskime, kad mes neturėjome žmonių, jie iškrito. Jeigu vertinant visą sezoną, tai pradžia buvo sunki, bet paskui į KMT ketvertą pavyko patekti, į LKL taip pat. Galėjome būti ir septinti, ir ketvirti. Galiu drąsiai aštuonetą rašyti.“

Kur dar, be traumuotų žaidėjų, A.Sireika mato vietos komandos postūmiui į priekį?

„Tobulėjimui visada yra vietos. Reikia, kad dievas apsaugotų nuo pagrindinių, o ne šiaip sau žmonių, kuriuos galėtų pakeisti jaunimas, traumų. Elmore'as, taigi visi suprantat, kad buvo pagrindinis žaidėjas, pelnydavo 16-17 taškų, o jo nėra. Paulius Danusevičius antroje sezono pusėje irgi buvo didelė jėga, tad tai irgi didelė netektis. Tegu apsaugo dievas nuo tokių traumų ir tegu duoda proto pasirinkti panašiai žmones, kaip šiais metais pasirinkome“, – kalbėjo 2003 m. Europos čempionas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

O ką ketina keisti Saulės miesto komanda komandos sudėtyje ir ar realu, kad pavyks išlaikyti užsirekomendavusius legionierius?

„Rytoj turėsime komandos susirinkimą ir kalbėsime. Dabar dar nekalbėjome, turėjome tik paviršutiniškas gaires, koncentravomės į kovą dėl medalio.

Korekcijas lems tai, ką galėsime išlaikyti iš esamų žaidėjų. Pastaraisiais metais neblogai pataikydavome su pirkiniais“, – sakė A.Sireika.

Šypsodamasis specialistas atskleidė, kad „Šiaulių“ biudžetas turėtų kilti.

„Pažiūrėkite į kuro kainas, nori nenori reikia didinti biudžetą, kitaip niekur nevažiuosi“, – pokštavo treneris.

Jis po susitikimo gavo dovaną – paskutines karjeros rungtynes žaidęs Paulius Jankūnas A.Sireikai atidavė savo marškinėlius.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Šiauliai-7bet“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./„Šiauliai-7bet“ – Kauno „Žalgiris“

„Čia simboliška dovana. Turiu daug marškinėlių ir simboliška, kad jis pradėjo prie Sireikos, ir baigė prie Sireikos. Simboliška, paskutines rungtynes sužaidė ir atidavė marškinėlius“, – pakomentavo „Šiaulių“ strategas.

A.Sireika sulaukė klausimą ir apie įvykius LKL finale. Trečiadienį „Jeep“ arenoje Vilniuje vykusiose rungtynėse emocijų pasiekė apogėjų, kai Panevėžio „Lietkabelio“ treneris Nenadas Čanakas pastūmė „Ryto“ strategą Giedrių Žibėną, o po to aršiai ginčijosi su vilniečių vadovu Dariumi Gudeliu.

VIDEO: Beveik muštynės: N.Čanako ir D.Gudelio konfliktas LKL finale

A.Sireikos vertinimu, toks elgesys nederamas krepšinio rungtynėse.

„Man atrodė negražiai. Žemas lygis. Neturėtų taip būti“, – pabrėžė šiaulietis.

VIDEO: PIKENROLAS su Ryčiu Vyšniausku: beprecedentis cirkelis Vilniuje ir kas užsidės NBA karūną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius