-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 30

Permainų vėjai Panevėžyje: naujas treneris, žaidėjai ir keisti užkulisiniai ėjimai?

Jonas Vainauskas pirmadienį pradėjo savo pirmą oficialią darbo dieną Panevėžio „Lietkabelio“ klube. Bet dar nė neįsirengęs „Lietkabelio“ biure 37-erių sporto direktorius jau numatė, kaip keis Panevėžio ekipos kontūrus.
Jonas Vainauskas
Jonas Vainauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

J.Vainauskas turėtų pradėti keisti nuo viršūnių.

24sek šaltinių teigimu, ant plauko pakibo „Lietkabelio“ vyr trenerio Gintaro Kadžiulio likimas.

J.Vainauskas dairosi naujo užsienio specialisto, kuris galėtų pakeisti lietuvį vyr. trenerio pareigose. Šaltinių teigimu, realiausiu kandidatu įvardijamas šiuo metu Serbijoje dirbantis Suboticos „Spartak“ komandos treneris Slobodanas Ljubotina.

34-erių serbas anksčiau buvo profesionalus krepšininkas. 207 cm ūgio specialistas pastaraisiais metais asistavo Železniko FMP ir Belgrado „Crvena zvezda“ treniravusiam Dušanui Alimpijevičiui.

Šaltiniai teigia, kad G.Kadžiuliui greičiausiai būtų siūlomos trenerio asistento pareigos, kurias jis iki šio sezono Panevėžyje užėmė pustrečių metų.

Jeigu G.Kadžiulis sutiktų su asistento vaidmeniu, tai jau būtų antras kartas jauno specialisto karjeroje, kai jis pasislinktų „Lietkabelyje“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gintaras Kadžiulis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Gintaras Kadžiulis

Anot šaltinių, trenerių štabe planuojama daugiau permainų. Šiuo metu G.Kadžiuliui talkina Marius Prekevičius, Robertas Kuncaitis ir Algimantas Bružas. Realiausia, kad naujos veiklos teks ieškotis M.Prekevičiui.

Permainos planuojamos ir „Lietkabelio“ sudėtyje. 24sek žiniomis, J.Vainauskui neimponuoja keli dabartinės sudėties krepšininkai.

Pasak šaltinių, nauja komanda ieškoma atsarginiam vidurio puolėjui Mindaugui Kupšui, bet yra daugiau žaidėjų, kuriems gali tekti susikrauti lagaminus.

24sek šaltinių teigimu, J.Vainauskas į „Lietkabelį“ žada atsinešti finansinę injekciją, kuri siekia maždaug 150 tūkst. eurų. Būtent toks finansinis kraitis jam padėjo tapti vienu iš klubo dalininkų. Kaip pavyko sužinoti 24sek, už šių pinigų stovi Jono Vainausko tėvas Gedvydas Vainauskas. Šaltinių teigimu, „Lietkabelį“ turėtų remti „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupei artimos įmonės.

Kaip 24sek informavo šaltiniai, praeityje susikivirčiję šeimos nariai po ilgų metų rado bendrą kalbą ir vėl dirbs išvien. Pastarąjį kartą darbinių reikalų Vainauskai turėjo tuometinėje Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandoje, kurioje nuo pat klubo įkūrimo pas tėvą Jonas dirbo iki 2011-ųjų.

G.Vainauskas tiki J.Vainausko krepšinio žiniomis ir intuicija, todėl pasiūlė A.Bieliauskui į pagalbą pasitelkti savo sūnų.

„Lietkabelio“ prezidentui pastaruoju metu kaip tik trūko pagalbos klubo administracijoje. Vasarą Panevėžio komandą paliko bent trys vadovaujančias pareigas užėmę darbuotojai, taip pat klubo dalininkai – Mantas Ignatavičius, Irmantas Aukštikalnis ir Rokas Mickevičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Teisiamasis Gedvydas Vainauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Teisiamasis Gedvydas Vainauskas

„Lietkabelis“ ėmė bruzdėti ir už aikštės ribų. Panevėžio krepšinio klubo atstovai spalio 9-ąją įregistravo naują juridinį asmenį VšĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“. Jo direktoriumi nurodomas Martynas Purlys.

Šiuo metu Panevėžio komanda vykdo veiklą kaip „VšĮ Krepšinio klubas „Lietkabelis“, bet 24sek žiniomis, „Lietkabelio“ klubo veiklą bandoma perrašyti būtent VšĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“.

Gali būti, kad būtent šios Viešosios įstaigos dalininku ir tapo Jonas Vainauskas, kaip skelbiama oficialiame „Lietkabelio“ pranešime.

Jeigu J.Vainauskas būtų tapęs dabartinės VšĮ „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ dalininku, jo kandidatūrą turėjo patvirtinti klubo dalininkų susirinkime.

Tiesa, 24sek susisiekus su VšĮ „Krepšinio klubas „Lietkabelis“ dalininkais, šie situacijos nekomentavo ir pabrėžė, kad susirinkimo dėl naujų dalininkų pastaruoju metu nekėlė.

Augusto Didžgalvio nuotr./Alvydas Bieliauskas
Augusto Didžgalvio nuotr./Alvydas Bieliauskas

24sek duomenimis, 60 proc. „Lietkabelio“ klubo akcijų priklauso Alvydui Bieliauskui, po 10 – Sigitui Gailiūnui, Mantui Ignatavičiui, Irmantui Aukštikalniui ir Rokui Mickevičiui.

Pastarieji trys nuo 2018-ųjų vasaros nebedirba „Lietkabelio“ ekipoje.

Naujai registruotos VšĮ „Krepšinio klubo „Lietkabelis“ rėmėjas“ steigėjais nurodomi Alvydas Bieliauskas ir Sigitas Gailiūnas.

Panašu, kad įregistruodami naują juridinį asmenį, „Lietkabelio“ dalininkai taip nori eliminuoti iš klubo valdymo tris buvusius komandos vadovus – M.Ignatavičių, I.Aukštikalnį ir R.Mickevičių.

Kad „Lietkabelis“ galėtų perrašyti klubo veiklą naujam juridiniam asmeniui, tam turi būti pritarta LKL valdybos posėdyje.

24sek šaltinių teigimu, tokia galimybė kol kas vertinama skeptiškai. Jeigu LKL valdybos posėdyje „Lietkabelio“ ėjimas būtų palaimintas, tai suteiktų pagrindo šūkauti skolas analogišku veiksmu galėsiantiems nusirašyti klubams.

24sek susisiekė su dabartiniais „Lietkabelio“ komandos vadovais, bet jie šiuo metu situacijos nekomentuoja.

VIDEO: „Ginčas“: kas slypi už Jono Vainausko atvykimo į „Lietkabelį“?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius