Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 05 29

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ – rimtas Ramūno Butauto pokalbis su žaidėjais

Ramūno Butauto vyrai du kėlinius taškas į tašką daužėsi su trečia Eurolygos komanda, tačiau po pertraukos subyrėjo kaip kortų namelis. „Lietkabelio“ strategui nepatiko toks nuopuolis, tad po pralaimėjimo „Žalgiriui“ 69:93 panevėžiečių rūbinėje laukė rimtas pokalbis.
Ramūnas Butautas
Ramūnas Butautas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Panevėžio „Lietkabelis“ ambicingai pradėjo mūšį „Žalgirio“ arenoje.

Taiklūs metimai ir gražiai puolime judėjęs kamuolys vedė iš proto Šarūną Jasikevičių, kurio auklėtiniai nesubėgiojo pagal nubraižytas schemas.

Kai „Žalgiris“ vien per pirmą kėlinį prametė 10 metimų, tai Darjušas ar įkaitęs Žanis Peineris siųsdavo kamuolį į krepšį Dirko Nowitzkio stiliumi – atsilošus per rankas.

Tačiau „Lietkabeliui“ nepavyko dar labiau išnaudoti lėto „Žalgirio“ starto, o kai žaliai balti įsibėgėjo, skirtumas greitai perkopė dviženklę ribą.

Pabaigoje "Lietkabelis" atrodė nuleidęs rankas. Net 56 taškus antroje rungtynių pusėje praleidęs Panevėžio klubas kapituliavo 69:93.

„Sveikinu „Žalgirį“ su puikiu sezonu ir pergale.

Jie parodė, kad yra trečia komanda Europoje. Nors mums pavyko rungtynių metu šiek tiek gauti iniciatyvos ir žaisti taškas į tašką, „Žalgiris“ įrodė, jog yra stipresnis. Tas skirtumas turbūt dėsningas.

Šioje poroje nesame favoritai, bet norime duoti kovą. Gaila, kad mums jėgų ir disciplinos užteko tik trims kėliniams. Rungtynes užbaigėme tikrai negražiai.

Pasikalbėjome su komanda, kad turime išlaikyti žaidimo drausmę. Galime pralaimėti 20 taškų, bet ne taip, kaip užbaigėme dabar. Bandysime daryti išvadas ir ruoštis kitoms rungtynėms“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Butautas.

– Kodėl po pertraukos žaidimas taip skyrėsi?

– Reikia pripažinti, „Žalgiris“ labai gerai gynėsi. Jie gynėsi labai agresyviai ypač prieš mūsų įžaidėjus. Tai išmušė iš vėžių. Mes nebeišlaukėme, nebe taip stovėjome puolime, kai kurie žaidėjai pamiršo kombinacijas. Žalgiriečiai labai gerai išnaudojo mūsų klaidas. Tiek taktines, tiek technines.

Blogiausia, kad žaidėjai nuleido rankas. Norime kautis visas 40 minučių.

– Įmanoma sutvarkyti tai taip, kad ketvirtadienį rezultatas būtų labiau apylygis?

– Manau, kad taip. Tai nėra kažkokie taktiniai sprendimai, kuriems reikia laiko treniruočių metu. Tai atsakomybės, susitelkimo klausimas, kovingumo. Ir savitarpio supratimo. Manau, tie dalykai sprendžiami pokalbių metu. Tai ne taktika.

Be abejonės, „Žalgiris“ yra stipresnis ir tas skirtumas parodo jų jėgą. Bet galima pralaimėti kitaip.

– Ko galima pasiimti iš pakankamai sėkmingos pirmosios pusės, kurioje rezultatas buvo apylygis?

– Sakiau žaidėjams, kad pirmoje pusėje buvo smulkių detalių ir klaidų, kurių neįvykdėme pagal planą. Bet kadangi laikėme discipliną, tas klaidas ištaisydavome arba pasinaudodavome, jog žalgiriečiai jomis nepasinaudodavo. Reikia pripažinti, keliskart jie prametė iš dėkingų situacijų.

Bet momentais žaidėme gerai tiek puolime, tiek gynyboje. Didelio džiaugsmo nejaučiau, bet nors taip išlaikėme konkurencingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius