Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 04

Pražangą lemiamame epizode įžvelgęs N.Čanakas: „Mes tikrai nepasiduosime“

Didžiulio ažiotažo ir įspūdingų atkarpų ketvirtose Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) rungtynėse – Vilniaus „Ryto“ dramatiškas triumfas 78:77. Prie bedugnės krašto kovoje dėl titulo atsidūręs Panevėžio „Lietkabelio“ strategas įžvelgė pražangą lemtingoje atakoje mačo pabaigoje.

Panevėžio „Lietkabelis“ antroje mačo dalyje pademonstravo kardinaliai kitą veidą, lyginant su pirmaisiais dviem kėliniais, bet lemiamą akimirką Vilniaus „Rytas“ nugvelbė itin svarbią pergalę Aukštaitijos sostinėje.

„Nėra ką daug kalbėti. Pirmąją mačo pusę žaidėme taip, kai ir per praėjusius du mačus – prastai gynyboje ir be energijos. „Lietkabelio“ žaidimą pradėjome žaisti po ilgosios pertraukos. Turėjome protingiau pabaigti rungtynes, bet to nepadarėme. Dabar rezultatas yra 1-3, bet mes padarysime viską, kad serija grįžtu į Panevėžį“, – po mačo sakė Nenadas Čanakas.

Vinį į panevėžiečių krepšį įkalė Arnas Butkevičius, bet N.Čanakas lemiamame epizode įžvelgė arbitrų neužfiksuotą Tannerio Leissnerio taisyklių pažeidimą.

„Tai buvo pražanga. Peržiūrėjau pakartojimą rūbinėje ir pamačiau pražangą, bet teisėjai to nesušvilpė. Bandėme sukurti „close-out“ situaciją, G.Orelikas padarė klaidinantį judesį, o varžovas akivaizdžiai prasižengė. Jie to nesušvilpė ir tiek. Bet mes padarėme daug klaidų dar prieš šį epizodą“, – sakė „Lietkabelio“ vairininkas.

Pirmosiose trejose rungtynėse neatpažįstamas buvęs Gediminas Orelikas stipriai pradėjo žūtbūtinį mūšį Panevėžyje, greitai surinkęs 6 taškus, o jam puikiai talkino kitas šešėlyje pastaruosiuose dviejuose mačuose buvęs Džordže Gagičius, pridėjęs 5 taškus. Po 10 minučių „Lietkabelis“ priekyje buvo 22:19.

Nenado Čanako auklėtiniai užklimpo antrajame kėlinyje prieš besikeičiančią „Ryto“ krepšininkų gynybą, kai 3 minučių atkarpą pralaimėjo 0:12, o į ilgąją pertrauką nusinešė deficitą 38:47.

Panevėžiečių negelbėjo ir 5 pataikyti tolimi metimai iš 10, kai per pastarąsias dvejas rungtynes realizavo vos 6 iš 41.

Per pirmąją mačo dalį „Lietkabelis“ atkovojo vos 4 kamuolius, o tai lėmė puikus „Ryto“ pataikymas bei kova dėl atšokusių kamuolių puolime.

„Sunku kažką analizuoti, reikės pasižiūrėti įrašą. Bet šie skaičiai yra neįtikėtini. Tai patvirtina mano žodžius, jog pirmuosius du kėlinius žaidėme be energijos“, – sakė N.Čanakas.

Po ilgosios pertraukos – suaktyvėjusi panevėžiečių gynyba. „Rytas“ net šešias minutes nepelnė taškų, tuo metu „Lietkabelis“ per šį laiką surinko 15 taškų ir perėmė mačo kontrolę į savo rankas.

Iš žaidimo po ilgosios pertraukos „Rytas“ nepelnė taškų net 13 minučių!

Ketvirtojo kėlinio pradžioje – vietoje dviejų lengvų Džordže Gagičiaus taškų, ketvirtoji asmeninė pražanga ir kelionė link atsarginių suolo.

Įtemptas mūšis Panevėžyje nusikėlė iki paskutinių dvikovos akimirkų. Likus 3 minutėms, „Lietkabelis“ pirmavo vieno metimo atstumu (71:69), bet tuomet Gediminas Orelikas smeigė tritaškį, o Dovydas Giedraitis pridėjo metimą greitoje atakoje.

Lukas Uleckas realizavo tolimą metimą likus 35 sekundėms, taip sušvelnindamas „Ryto“ deficitą iki minimumo – 76:77. „Lietkabelio“ puolėjas G.Orelikas prarado kamuolį, kuris virto A.Butkevičiaus dėjimu greitoje atakoje.

Paskutinis D.Giedraičio tolimas metimas pergalingu nevirto.

Treneris dėkojo „Cido“ areną sklidinai užpildžiusiems sirgaliams.

„Noriu atsiprašyti sirgalių. Jie mus labai stipriai palaikė. Jie yra viena priežasčių, kodėl turime viską atiduoti Vilniuje ir sugrąžinti seriją į Panevėžį“, – sakė N.Čanakas.

Penktosios didžiojo finalo serijos rungtynės vyks artėjantį antradienį „Jeep“ arenoje.

„Turime žaisti taip, kaip šiandien žaidėme antroje mačo pusėje. Tai yra svarbiausias dalykas, – kalbėjo N.Čanakas. – Mes tikrai nepasiduosime. Mes niekada nepasidavėme sezono metu, tai nepasiduosime ir dabar. Žiūrėsime, kaip viskas baigsis.“

VIDEO: PIKENROLAS su Ryčiu Vyšniausku: beprecedentis cirkelis Vilniuje ir kas užsidės NBA karūną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius