-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 29

Prieš kertinį serijos mūšį „Ryto“ stovykloje – nerimas ne tik dėl D.J. Seeley

Dainius Adomaitis turėjo ką apmąstyti per nepilną parą, praėjusią nuo pirmųjų LKL finalo serijos rungtynių Kaune. Jo krepšininkai kovėsi, tačiau galiausiai 64:79 krito prieš „Žalgirį“. Lyg pralaimėjimo ir spragų žaidime būtų maža, treneris nežino, ar antrajame mače į aikštę galės mesti du gynėjus – D.J.Seeley ir Mindaugą Girdžiūną.
Dainius Adomaitis ir Mindaugas Girdžiūnas
Dainius Adomaitis ir Mindaugas Girdžiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jei D.J.Seeley problemos velkasi paskui „Rytą“ jau seniai, tai M.Girdžiūnas susižeidė per rungtynes Kaune, o tai serijoje iki trijų pergalių gali kainuoti itin brangiai.

„Čiurna ir kelis“, – M.Girdžiūno sužeidimą po susidūrimo su Thomasu Walkupu įvardino D.Adomaitis pokalbio su žurnalistais metu.

Tokia situacija reiškia, kad sostinės komandai veikiausiai teks dar daugiau remtis jaunaisiais krepšininkais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Margiris Normantas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Margiris Normantas

„Reikės ir Normanto, ir Sirvydžio. Svarbiausia, kad išėjęs jaunas žaidėjas būtų solidus gynyboje. Iš jaunų žaidėjų norim, kad jie padarytų savo darbą gynyboje. Vakar matėm Normanto ir puolime gerų momentų, ir gynyboje, bet, kai būna 2-3 klaidos iš eilės jauno žaidėjo padaromos, yra labai blogai. Mes jais ir pasitikim, ir tikim. Mums jų labai reikės“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Mes jais ir pasitikim, ir tikim. Mums jų labai reikės

„Rytas“ antradienį nusiėmė net 19 kamuolių po varžovų krepšiu, bet to pranašumu nepavertė – antraisiais šansais surinko 8 taškus.

Žalgiriečiai pataikė net 12 tritaškių iš 27 (44 proc.). 9 tolimus metimus įsūdė varžovai, ties kuriais D.Adomaitis rizikuoti nenori – tai Leo Westermannas, Artūras Milaknis, Marius Grigonis ir Nate'as Woltersas.

„Pirmiausia patys turim suprasti, kad žaidžiam prieš „Top-8“ Eurolygos komandą. Tai viena geriausių komandų Europoje, kuri kiekvieną tavo klaidą gynyboje ir puolime baudžia labai skaudžiai, – sakė D.Adomaitis. – Pirmoje pusėje tikrai padarėm per daug klaidų individualioje gynyboje: kurią ranką uždaryti, prieš kokį žaidėją žaidžiu. O jie už kiekvieną mūsų klaidą nubaudė. Tose situacijose turime sužaisti idealiai ir tada turėsime šansų.“

Tai viena geriausių komandų Europoje, kuri kiekvieną tavo klaidą gynyboje ir puolime baudžia labai skaudžiai

– 19 atkovotų kamuolių puolime, bet nelabai pavyko juos konvertuoti į taškus. Kokios buvo didžiausios klaidos nusiėmus kamuolį? – paklausėme D.Adomaičio.

– Buvo daug gerų situacijų, iš kurių paprasčiausiai neįmetėm, pavyzdžiui, Arciomas Parachouskis po krepšiu. Susikūrėme progų metimams, bet žaidžiant su „Žalgiriu“ reikia suprasti, kad tų progų daug nesusikursi ir susikurtas situacijas reikia versti taškais arba jas išnaudoti bent jau labai aukštu procentu. To vakar nepadarėme. Ir, aišku, turėtų būti kitoks tritaškių metimų procentas („Rytas“ pataikė 6/25 trit. – 24 proc.).

– Vakar buvote pastatęs zoninę gynybą, kiek ji veikė?

– Skaičiuojam skaičius, matematika. Kartais buvo gerai, kai nebuvo klaidų ir žinojome, prieš ką žaidžiame. Kada tik padarydavome individualią klaidą, varžovai automatiškai nubausdavo. Buvo gerai, buvo ir blogų momentų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Artsiomas Parakhouski
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas ir Artsiomas Parakhouski

– Serija keliasi į Vilnių, kiek svarbus bus namų faktorius?

– Faktas, kad namuose žaisti smagiau, nes turi palaikymą, namų aikštelę. Būtų dar geriau, jei žaistumėme mažojoje salėje (šypsosi). Namuose visada emocija geresnė.

​ Būtų dar geriau, jei žaistumėme mažojoje salėje (šypsosi) ​

– Treneri, atrodo, kad kuo toliau į atkrintamąsias, tuo sunkiau darosi Arciomui Parachouskiui. Ar galima sakyti, kad jis tiesiog pavargsta?

– Faktas, kad pavargsta, matot, ką „Žalgiris“ taktiškai daro – jie jį atakuoja, mes norime su juo turėti persvarą, todėl norime atakuoti su juo. Išeina, kad abiejose pusėse jis privalo dirbti.

Ir, aišku, gerų metimų jis vakar prametė per daug. Procentas jo užbaigimo turi būti kitoks. Gal reikia daryti didesnę rotaciją, bet svarbiausia, kad žaidėjai neprisirinktų pražangų.

– Ar teisinga sakyti, kad rytojaus rungtynės bus kertinės serijoje, nes pralaimėjimo atveju į Kauną važiuotumėte jau atsilikdami 0-2?

– Faktas, kad taip.

VIDEO: „LKL Finalas“: „Žalgirio“ galia, „Ryto“ bandymai kąsti ir prognozė

– „Žalgiris“ veikiausiai spręs tų 19 neatkovotų kamuolių gynyboje problemą, kur dar galite bausti varžovus?

– Turime greitinti žaidimą. Nors ir turime mažą rotaciją, privalome žaisti greitai ir ieškoti lengvų taškų. „Žalgiris“ pirmose rungtynėse labai gerai kontroliavo ritmą, laikė kamuolį, neleido mums greitai pereiti į atakas.

Po atkovotų kamuolių privalome kuo greičiau pereiti. Tai nereiškia, kad turime greitai atakuoti, ką vakar padarėme ir jie mus nubaudė atgal, bet privalome ieškoti šansų greitose atakose.

– „Rytas“ pateikė paraišką dalyvauti Eurolygoje, kaip vertinate šansus prasibrauti į šį turnyrą?

– Nežinau, jei jau yra galimybė, manau, reikia ją išnaudoti. Kokios tos galimybės bus, priklausys nuo to, kaip baigsis čempionatai kitose šalyse. Kol šansai yra, reikia jų siekti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius