Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 15

Rimas Kurtinaitis – apie Virginijaus Šeškaus pagirias ir futbolą

Kauno „Žalgiris“ LKL finalo serijoje pirmauja 2:1, bet Vilniaus „Lietuvos rytas“ nesudeda ginklų. Prieš ketvirtąsias rungtynes Vilniuje Rimas Kurtinaitis supranta, kad namuose privalu laimėti, nes kitaip išsigelbėti bus sunku. Treneris ne tik sudėliojo pagrindinius laukiančios kovos akcentus, bet ir aptarė prasidėjusį pasaulio futbolo čempionatą.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Lietuvos ryto“ treneris pabrėžė, kad prieš ketvirtąsias rungtynes taiso komandos gynybos spragas ir bando nuteikti atkaklesnei kovai po krepšiu.

„Reikia taisyti šiuos dalykus. Žiūrėsime ir statysime komandos žaidimą, kad būtų išvengta klaidų. Turime brandžiau individualiai sužaisti ir realizuoti laisvus metimus. Bet turime daug energijos ir noro“, – apie komandos nusiteikimą kalbėjo R.Kurtinaitis.

Vilniaus ekipa finale kol kas puikiai dengia „Žalgirio“ lyderį Keviną Pangosą. Bet tai mažai džiugina vilniečių trenerį.

„Jei kažką pavyksta sustabdyti, tai kažko nepavyksta. Taip būna, kai žaidi prieš gerą komandą. Su Kevinu Pangosu susitvarkome trejose rungtynėse, o su Brandonu Daviesu niekaip negalim susitvarkyti. Tai pagrindinė problema“, – teigė R.Kurtinaitis.

Chrisas Krameris po gero pasirodymo antrose rungtynėse, ir vėl strigo Kaune, bet R.Kurtinaitis neskuba spausti žaidėjo: „Man atrodo, jeigu dar labiau kažką jam akcentuosime, tai tik pagilinsime psichologinį spaudimą. Jis žino, ką turi daryti. Jis profesionalus krepšininkas. Jam ne 20.“

Kaip mano draugas sako, kad ir ką gertum, viskas baigiasi vandeniu iš po krano. Pagirios tokios, kad iškritai iš lygos.

Strategas sutiko, kad pralaimėjus namuose, serija gali išslysti iš rankų: „Būtų gerai laimėti namuose, nes kitaip laukia sunkus kelias. Nenorime kažką garsiai deklaruoti, bet žinome, kaip klostosi serija.“

R.Kurtinaitis džiaugėsi, kad atmosfera komandoje yra gera, bet aikštėje pritrūksta teisingų sprendimų.

„Pritrūksta taktinių teisingų sprendimų. Kai reikia pasirinkti – ar perduoti kamuolį, ar veržtis, ar mesti. Mes pasirenkame neteisingai. Krepšininkai turi padirbėti. Bet atmosfera rūbinėje yra puiki. Mes nesipykstame ir vienas kitą palaikome“, – pasakojo po sezono greičiausiai paliksiantis komandą R.Kurtinaitis.

Kitą sezoną LKL nebebus Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos. Taip nusprendė LKL valdyba, kuri sudaryta iš visų lygos klubų. Dauguma balsavo už tai, kad komandų skaičius nebūtų plečiamas ir V.Šeškaus komanda iškrito iš aukščiausio diviziono.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Virginijus Šeškus

R.Kurtinaičiui gaila patyrusio trenerio, bet jis „Vytauto“ sprendimą lygino su audringu vakarėliu ir sudėtingu rytu po jo.

„Manau, jei būtų daugiau komandų, būtų įdomiau. Man tik keisti klubų sprendimai. Suprantama tik Kauno „Žalgirio“ situacija, nes jam reikia žaisti Eurolygoje. Aišku, gaila V.Šeškaus. Prienuose krepšinis yra daugiau nei žaidimas. Juk ten daugiau nelabai kas vyksta. Jie turi salę, o V.Šeškus yra žmogus orkestras. Tokie sprendimai kabinetuose nėra geri.

Aš visą gyvenimą sergu už anglus. Jie niekada nieko nelaimi, nors išrado futbolą.

Kita vertus, yra reglamentas. Jie pasirinko tą kelią, kad išbristi iš skolų. Manau, kad jiems viską sugadino tas Ballų šou. Dabar jiems atėjo rytas. Kaip mano draugas sako, kad ir ką gertum, viskas baigiasi vandeniu iš po krano. Pagirios tokios, kad iškritai iš lygos“, – vaizdingai kalbėjo R.Kurtinaitis.

Patyręs treneris nepraleidžia ir Rusijoje prasidėjusioje pasaulio futbolo čempionato. R.Kurtinaitis įpratęs į futbolo fiestą įsijausti jau pasibaigus LKL kovoms, bet šįkart sezonas užsitęsė.

„Paprastai tokiu metu, jau sėdžiu namuose atsikimšęs ką nors ir žiūriu čempionatą. Tik šįkart užsitęsė LKL. Paskui žiūrėsiu visas rungtynes. Aš visą gyvenimą sergu už anglus. Jie niekada nieko nelaimi, nors išrado futbolą. Gal šiais metais kažkas pasikeis?“, – vylėsi treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius