-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 10

Rimas Kurtinaitis: Kauno „Žalgiris“ turi labai gerus šansus laimėti Eurolygą

Jau penktadienį prasideda LKL ketvirtfinalių kovos. Vilniaus „Lietuvos rytas“ rimtai ruošiasi namie priimti Utenos „Juventus“ krepšininkus, kuriuos vilniečiai šį sezoną jau nugalėjo penkis kartus. Tačiau Rimas Kurtinaitis įsitikinęs, kad tai nėra palankus varžovas.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš atkrintamąsias kovas vilniečiai išbandė jėgas su Panevėžio „Lietkabeliu“. Uždarose rungtynėse „Lietuvos rytas“ šventė pergalę 96:81.

Reguliariajame sezone rungtynėse su Utenos „Juventus“ visas keturias pergales iškovojo „Lietuvos rytas“, tačiau jos buvo pasiektos vidutiniškai tik 8,75 taškų skirtumu.

Negana to, SIL-Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje vilniečiai pergalę iškovojo tik po pratęsimo bei itin atkaklios kovos.

„Jie žaidžia gerai. Tik jiems nesisekė su traumomis. Nežinome, ar rytoj žais Anthony Irelandas. Žinome, kad jie atsisakė vieno gero žaidėjo (Laronas Dandy – aut. past.). Bet nemanau, kad jie tapo silpnesni. Jie neturi daug žaidėjų ir turi rizikuoti. Tai duoda žaidėjams daugiau pasitikėjimo. Jie naudoja daug zoninės gynybos ir jei nepataikai turi daug problemų. Su visais varžovais reikia žaisti LKL. Buvusios rungtynės buvo sunkios. Tai nėra palankus varžovas, bet jų nepasirinksi“, – apie laukiantį iššūkį kalbėjo R.Kurtinaitis.

Vilniečių treneris negailėjo pagyrų Utenos „Juventus“ aukštaūgiui Mindaugui Kupšui: „Jis geras žaidėjas. Ir ypač mums nepalankus, nes mes neturime ūgio pranašumo. Mes su juo vargome.“

Manau, kad jie kaip niekada turi gerus šansus laimėti Eurolygą.

R.Kurtinaičiui nepatiko dviejų savaičių pertrauka tarp reguliariojo sezono ir atkrintamųjų: „Tai išmuša iš vėžių. Mums būtų parankiau žaisti iškart po reguliaraus sezono – praėjus kelioms dienoms. Bet yra žmonės, kurie stato tvarkaraštį. Bet komandai nėra gerai, nes praranda žaidybinį ritmą. Kita vertus, yra komandų, kurios gali išsigydyti žaidėjus per tą laiką.“

„Lietuvos ryto“ strategas nemano, kad reiktų mažinti LKL rungtynių skaičių. Šis nepalankus principiniam varžovui Kauno „Žalgiriui“.

„Rungtynių nėra per daug. Manau, kad geriau yra žaisti daugiau rungtynių. NBA sužaidžia gal 86 rungtynes, o čia tik 36. Žaidėjams maloniau žaisti, o ne treniruotis. Aišku, Kauno „Žalgiriui“ tai nėra paranku, nes jie turi daug Eurolygos rungtynių. Klubai kiek gali padeda jiems“, – įsitikinęs R.Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ vedlys laukia Kauno „Žalgirio“ pasirodymo Eurolygos finalo ketverte ir pranašauja žaliai baltiems sėkmę.

Tai išmuša iš vėžių. Mums būtų parankiau žaisti iškart po reguliaraus sezono – praėjus kelioms dienoms.

„Labai gerai vertinu žalgiriečių šansus. Manau, kad jie kaip niekada turi gerus šansus laimėti Eurolygą. Pagal žaidimo stilių ir lygį jie niekam nenusileidžia finalo ketverte. Aišku, reiks truputį sėkmės. Manau, kad „Žalgiris“ yra pajėgus nukauti „Fenerbahče“.“

„Lietuvos ryto“ klubas pirmą kartą komandos istorijoje LKL ketvirtfinalio rungtynes žais „Siemens“ arenoje.

Antrąsias serijos rungtynes „Lietuvos rytas“ žais gegužės 14 dieną Utenoje, o dar vienam mačui į didžiausią sostinės areną sugrįš gegužės 19 dieną.

LKL ketvirtfinalio serijos vyksta iki trijų pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius