-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 08

„Rūdupiui“ pagyras žarstantis Sergejus Jovaiša: LKL bronzos medalių likimas jau aiškus

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) mažojo finalo serijoje kol kas akivaizdi Prienų „Rūdupio“ persvara. Dukart – išvykoje ir namie – įveikę „Šiaulius“ Virginijaus Šeškaus auklėtiniai serijoje iki 3 pergalių pirmauja 2:0.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Baltų“ klubo direktorius ir krepšinio ekspertas Sergejus Jovaiša žarsto komplimentus „Rūdupiui“ ir tikina, kad bronzos medalių likimas jau aiškus.

– Ar LKL mažojo finalo eiga jus nustebino?15min.lt paklausė S.Jovaišos.

– Nenustebino. „Šiauliai“ – nuolat į duobes patenkanti komanda, o  Prienai – komanda, mokanti tuo pasinaudoti. Jei pirmame mače žaidimą išlygino sėkmė, stebėjome tikrą tritaškių konkursą, tai antrajame mače kelios duobės galutinai paskandino „Šiaulių“ komandą. „Rūdupio“ žaidimas maloniai stebina kūrybiškumu puolime ir sumania, kibia gynyba, laužančia visus „Šiaulių“ sumanymus ankstyvose atakų stadijose. „Rūdupis“ – viena iš linksmiausių ir įdomiausių komandų lygoje, ir ko gero yra labiau verta dabartinės pozicijos.

V.Šeškus priima įvairesnių ir gudresnių sprendimų. Puikiai reaguoja į įvykius aikštelėje. A.Sireika – puikus treneris, bet jį iš vėžių išmuša patys žaidėjai, kurie aikštelėje dažnai elgiasi prieš trenerio norus

– Norite pasakyti, „Rūdupis“ objektyviai stipresnis už „Šiaulius“?

– Tiesiog žymiai geriau pasinaudoja savo stipriosiomis pusėmis.

– Ar serijoje viskas aišku – LKL bronza atiteks Prienams?

– Manau, „Rūdupis“ galutinės pergalės dabar tikrai nepaleis. Nemanau, kad „Šiauliai“ kapituliuos iškart, bet laimėti vienerias iš trijų likusių rungtynių – tikrai „Rūdupio“ jėgoms. „Šiaulių“ žaidime pasigendu įvairovės. Aišku, tos rungtynės Prienuose negali būti pavyzdinės, bet šiauliečių žaidimas kol kas sirguliuojantis.

– Galbūt „Šiaulių“ žaidimui įtakos turi ir po atkaklios kovos „Lietuvos rytui“ pralaimėtas pusfinalis? Galbūt „Šiauliai“ jau buvo spėję pasvajoti apie finalą ir kovoje dėl bronzos dabar tiesiog stinga motyvacijos?

– Pusfinalyje jie tikrai parodė nagučius, bet nemanau, kad jie patys tikėjo galutine sėkme. Antrose rungtynėse Vilniuje jiems pritrūko ir drąsos, ir meistriškumo. Turėdami nuostabų šansą viską leido išspręsti „Lietuvos rytui“. Taip būna, kai komanda kažką pasiekia, bet nebetiki, kad gali būti dar geriau. Taip šiuo atveju ir įvyko.

– „Rūdupis“ – įdomi komanda tuo, kad joje žaidžia daug krepšininkų, nesugebėjusių įsitvirtinti „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ komandose. Galbūt užgautas sportinis pyktis taip pat prisideda prie geresnio jų žaidimo ir, atrodytų, didesnio noro laimėti?

bcsiauliai.lt nuotr./Rūdupis patiesė aiauliečius iavykoje
bcsiauliai.lt nuotr./„Rūdupis“ patiesė šiauliečius ir išvykoje, ir namuose

– Suprantu, ką norite pasakyti. „Rūdupio“ žaidėjai labai gerai supranta vieni kitus šiame lygmeny. Tikrai yra tokia kategorija žaidėjų, kurie savo klubuose atrodo stiprūs, žaidžia gerai, bet patekę tarp dar stipresnių dažnai neranda savęs. Manau, ne vienas toks žaidėjas yra ir „Rūdupio“ komandoje. Bet būdami vieninga komanda – apylygių žaidėjų būrys, su labai gera nuotaika, pakankamai išradingu treneriu – jie tikrai pelnytai yra arčiau bronzos medalių.

– Ar galima sakyti, kad gerokai daugiau patyręs Antaną Sireika   netiesioginę trenerių dvikovą Virginijui Šeškui pralaimi?

– Taip, V.Šeškus priima įvairesnių ir gudresnių sprendimų. Puikiai reaguoja į įvykius aikštelėje. Laiko kovinėje parengtyje ne tik žaidėjus, bet ir teisėjus (šypsosi). Taip kad jis išties dirba kryptingą darbą siekdamas galutinės pergalės. A.Sireika – puikus treneris, bet jį iš vėžių išmuša patys žaidėjai. Jo sistemos ir pasiruošimas rungtynėms trūkinėja, lūžta, nes tie žaidėjai, kurie yra aikštelėje, manau, dažnai elgiasi prieš trenerio norus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius