-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 10 /19:15

S.Galdiką neutralizavęs „Lietkabelis“ galingai pradėjo mažąjį LKL finalą

Klaipėdoje dominavęs Panevėžio „Lietkabelis“ žengė pirmąjį žingsnį link Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos. Ramūno Butauto auklėtiniai patiesė „Neptūną“ rezultatu 83:69 (19:11, 25:18, 25:18, 14:22) ir perėmė aikštės pranašumą serijoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žinojome, ko vertas šis mačas. Klaipėdoje ypatingai sunku žaisti. Bet mes išėjome ir taktiškai gerai pasirengę, ir užsivedę“, – po rungtynių kalbėjo Darjušas Lavrinovičius.

„Nežinau, ką laiko šios serijos favoritais, bet Klaipėdoje visi ko gero tikėjosi „Neptūno“ pergalės. Bet, kaip sakiau, mes buvome labai susikaupę. Kita vertus, iki bronzos dar labai toli“.

Brolis sužaidė nuostabias rungtynes – pelnė 19 taškų ir surinko 30 naudingumo balų. D.Lavrinovičius tempė komandą į priekį antroje mačo pusėje, kai blankiai startavęs „Neptūnas“ galiausiai pabudo ir ėmė mažinti skirtumą.

„Lietkabelis“ visiškai iš žaidimo išjungė pagrindinę „Neptūno“ jėgą baudos aikštelėje – Simą Galdiką. Klaipėdos milžinas per 19 minučių pelnė 2 taškus ir padarė 4 klaidas.

S.Galdiko neutralizavimas išbalansavo „Neptūno“ puolimą – padriki tolimi metimai skriejo pro šalį, o „Lietkabelis“ tolo. Trečiajame kėlinyje „Lietkabelio“ persvara buvo pasiekusi net 29 taškų ribą (65:36).

„Neptūnas“ atgijo, kai Kazys Maksvytis galiausiai nusprendė išimti S.Galdiką iš žaidimo. Jį pakeitęs Matas Jucikas spėjo surinkti 10 taškų, tačiau sukurti stebuklą ir išsigelbėti klaipėdiečiams nepavyko.

Antrosios serijos rungtynės vyks antradienį Panevėžyje.

VIDEO: „LKL Finalas“: sužavėjęs „Lietuvos rytas“, signalai „Žalgiriui“ ir kertinių rungtynių intrigos
„Neptūnas“ „Lietkabelis“
69 Taškai 83
4/22 Tritaškiai 8/19
35 Atkovoti kamuoliai 32
13 Klaidos 12
12 Taškai po klaidų 11
4 Taškai greitose atakose 7
11 Taškai antruoju bandymu 5
32 Atsarginių žaidėjų taškai 35

„Neptūnas“: Edgaras Želionis 15, Tomas Delininkaitis 14 (11/11 baud. met.), Brandonas Fieldsas 12.

„Lietkabelis“: Darjušas Lavrinovičius 19 (30 naud.), Dominikas Mavra 14, Donatas Tarolis 11, Žanis Peineris ir Kšištofas Lavrinovičius po 10.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ - „Lietkabelis“ [2018-06-10]

RUNGTYNIŲ EIGA:

Lengvai lukštendamas „Neptūno“ gynybą „Lietkabelis“ rungtynes pradėjo šešiais taškais be atsako. Brandonas Fieldsas pirmasis iš klaipėdiečių pabudo ir pelnė pirmuosius keturis „Neptūno“ taškus (4:6).

„Neptūnui“ mačo pradžioje trūko greičio, ypač ginantis. Puikiai tai išnaudojo Donatas Tarolis, tapęs „Lietkabelio“ vedliu pirmosiomis minutėmis (6 taškai per 6 minutes). Būtent D.Tarolis atliko ir perdavimą Žaniui Peneriui, po kurio tritaškio „Neptūno“ deficitas tapo 8:16.

„Neptūnui“ pirmajame ketvirtyje niekaip nesisekė išnaudoti S.Galdiko jėgos baudos aikštelėje. Kamuolio vidurio puolėjui negalėję pristatyti gynėjai patys šaudė iš distancijos, tačiau neblizgėjo – keturi pirmi tritaškiai skriejo pro šalį.

Po pirmojo kėlinio „Neptūnas“ atsilikinėjo 8 taškais (11:19) – skirtumas galėjo būti ir didesnis, tačiau „Lietkabelis“ pirmajame kėlinyje prametė net penkis baudų metimus (4/9).

Beveik 4 minutes antrajame kėlinyje „Neptūnas“ žaidė be taškų, o „Lietkabelis“ tolo. D.Tarolis pataikė iš toli, sėkmingai užbaigta greita ataka ir rezultatas tapo 11:28.

K.Maksvytis desperatiškai rotavo žaidėjus, ieškodamas optimalios sudėties, tačiau nekrito nei tritaškiai, nei metimai iš baudos aikštelės. 0/8 – taip rungtynes pradėjo „Neptūno“ snaiperiai („Lietkabelis“ – 2/2).

Iš viso „Neptūnas“ per sausą atkarpą, kurią nutraukė du Edgaro Želionio taškai su pražanga, prametė net 11 metimų iš eilės (14:30).

Žygimantas Skučas blokavo S.Galdiko metimą, Kšyštofas Lavrinovičius pataikė iš toli, o Dominikas Mavra perskrodė „Neptūno“ gynybą prasiveržimu – 16:35.

E.Želionio šou antro kėlinio pabaigoje pažadino „Neptūno“ sirgalius (29:40). Bet T.Delininkaitis apmaudžiai prasižengė priešpaskutinę kėlinio sekundę ir „Lietkabelis“ pasinaudojo proga padidinti skirtumą (29:44).

„Trūksta energijos ir neapsiginame. Šias problemas reikia išspręsti, jei norime laimėti“, – įpusėjus mačui sakė Laimonas Kisielius, pats iki pertraukos prametęs visus keturis metimus.

„Neptūnas“ iki pertraukos suklydo 10 kartų ir pataikė vos 1 tritaškį iš 10.

„Neptūnui“ pavyko pagyvinti puolimą trečio kėlinio pradžioje, tačiau „Lietkabelis“ atstumą išlaikė. Darjušas Lavrinovičius šaudė it geriausiais metais – atsilošęs ar iš toli, pelnė 7 taškus iš eilės ir išlaikė „Neptūną“ duobėje (36:58).

Netikslūs metimai iš po krepšio, klaida, nesportinė pražanga ir klaipėdiečių laivas vis giliau grimdzo. Po D.Mavros tritaškio – 36:65.

Trečio kėlinio pabaigoje į „Švyturio“ arenas plūstelėjo šiek tiek teigiamų emocijų. Nuviliančiai žaidusį S.Galdiką pakeitęs Matas Jucikas sužaidė įspūdingą epizodą – blokavo tolimą K.Lavrinovičiaus metimą ir nubėgęs į greitą puolimą įkrovė iš viršaus.

Netrukus technine pražanga buvo nubaustas Ž.Skučas, „Neptūnas“ kiek sumažino skirtumą (43:65).

M.Jucikas pratęsė sėkmingą žaidimą ketvirtajame kėlinyje ir ženkliai prisidėjo tirpdant „Lietkabelio“ persvarą (55:71). Vis dėlto patyrę „Lietkabelio“ lyderiai rado būdų atšaldyti šeimininkų entuziazmą – Lorenzo Williamsas pataikė iš toli. D.Lavrinovičius pelnė du taškus su pražanga (57:76).

Per likusį laiką „Neptūnui“ pavyko tik sumažinti skirtumą (69:83).

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių momentas: M.Juciko blokas K. Lavrinovičiui ir dėjimas į Lietkabelio krepšį

PRIEŠ RUNGTYNES

„Neptūnas“ laimėjo tris iš keturių šio sezono tarpusavio akistatų reguliariajame sezone, pergalinguose mačuose rinkdamas po 87,7 taško.

Iki susitikimo mažajame finale „Neptūnas“ įveikė „Lietkabelį“ triskart iš eilės.

Edgaras Želionis šį sezoną „Švyturio“ arenoje sužaidė du fantastiškus mačus prieš „Lietkabelį“, pelnydamas 23 ir 25 taškus (vidurkis žaiždiant Panevėžyje – 12,5).

Nė vienam „Lietkabelio“ žaidėjui šio sezono rungtynėse su „Neptūnu“ nėra pavykę pasiekti 20 taškų ribos. Žanis Peineris prieš „Neptūną“ reguliariajame sezone žaidė stabiliausiai, rinkdamas po 14,3 taško tarpusavio rungtynėse.

„Švyturio“ arenoje „Lietkabelis“ reguliariajame sezone pataikė tik 13 tolimų metimų iš 47 (27,7 proc.), kai žaisdamas savo aikštėje „Neptūną“ iš toli apšaudė 42,9 proc. taiklumu (21/49).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius