-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 26

Šaras džiaugėsi ne tik pergale prieš „Rytą“, bet ir Mindaugo Timinsko blauzdomis

Kauno „Žalgiris“ (18-2) sekmadienį 71:61 nukovė amžiną varžovą Lietuvos krepšinio lygoje Vilniaus „Rytą“ (13-7), o LKL lyderių treneris Šarūnas Jasikevičius gražių žodžių rado ne tik savo vyrams, bet ir pirmą kartą į „Žalgirio“ areną atkeliavusiam buvusiam bendražygiui Mindaugui Timinskui.
Šarūnas Jasikevičius tarė šiltų žodžių Mindaugui Timinskui.
Šarūnas Jasikevičius tarė šiltų žodžių Mindaugui Timinskui.

Nuo pat mačo pradžios „Žalgirio“ krepšininkai atrodė tarsi jie, o ne vilniečiai būtų dalyvavę Vilniaus miesto gimtadienyje, tris pastarąsias dienas vykstančiame sostinėje.

Galbūt įspūdingu stiliumi Eurolygoje nuskinta pergalė prieš Berlyno ALBA penktadienį, galbūt praretėjusios „Ryto“ gretos (Vilniaus klubui trūko Martyno Echodo ir Pako Cruzo) neleido LKL lyderiams nusiteikti mačui taip, kaip dera žaidžiant su amžinais varžovais.

Tik 4 iš 16 pataikytų metimų pirmajame kėlinyje, tik 1 rezultatyvus perdavimas ir net 5 klaidos buvo didelis kontrastas penktadienio Eurolygos mačo su ALBA pradžiai, kaip ir nusiteikimas gintis.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Rytas“ [2020-01-26]

Š.Jasikevičius jau įpusėjus pirmajam kėliniui davė velnių Nigelui Hayesui, kai šis nespėjo prie tritaškį įskraidinusio Eimanto Bendžiaus.

Šaras mojavo rankomis ir sodino ant suolo Zachą LeDay, kai šis gavo bloką nuo 18-mečio Mareko Blaževičiaus. Tačiau „Žalgiris“ užsikūrė įpusėjus antrajam kėliniui, kai daugiausia kartų Vilniaus komandą įveikęs žaidėjas pradėjo spurtą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Paulius Jankūnas pataikė tritaškį, paskui dar vieną, o kartu su juo buvę Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas, Martinas Gebenas ir Thomasas Walkupas ėmė griūti dėl grindimis riedančio kamuolio, traukti su visa jėga iš svečių nagų ir lėkti į atakas.

Nokautuojantis spurtas 16:0 apvertė rungtynes. Nuo 17:20 rezultatas tapo 33:20 „Žalgirio“ naudai. P.Jankūnas per antrą kėlinį pelnė 10 taškų.

Antrojoje rungtynių dalyje E.Ulanovas ir A.Milaknis perėmė iš P.Jankūno lyderio savybes ir išlaikė šeimininkus, nors jie ir turėjo vėl įtempti raumenis rungtynių pabaigoje.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Artūras Milaknis

„Rungtynės įdomios. Kažkiek mums vis trūksta tos energijos, šviežios galvos. Kai pagalvoji, turime jaunų žaidėjų daug, bet vis pritrūksta energijos.

Susikaupė tankus ritmas, bet svarbiausia, kad yra pergalės. Žaidimas svyruoja. Bet turbūt logiška su jaunais žaidėjais“, – sakė Š.Jasikevičius, po rungtynių apkabinęs buvusį bendražygį Mindaugą Timinską.

– Šarūnai, sunki pradžia, bet perlaužėte rungtynes gynyba? – Š.Jasikevičius buvo paklaustas per spaudos konferenciją.

– Taip. Gynyba daugiau-mažiau solidi buvo. Gynyba leido likti rungtynėse, kai negalėjome užpulti.

Labai malonus antras kėlinukas, kai žaidėjai 3–4 kartus griuvo ant grindų, užsivedė ir jie, užsivedė arena.

Kartais pradedame žaisti geriau, bet puolime vis dar slogiai.

– Kiek Martenas Gebenas užpildė Jocko Landale'o vietą šįvakar?

– Jis antrajame kėlinyje žaidė gerai, įnešė energijos – to mums ir reikia. Kai pavargsta mūsų pagrindiniai žaidėjai, to ir reikia. Reikia, kad vestų jie (atsarginiai).

Kita vertus, man norisi daugiau. Turi eiti į priekį, negali stovėti. Negali būti tokių bangavimų.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martinas Geben
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martinas Geben

– Greitame puolime surinkote 20 taškų, o „Rytas“ nė vieno. Kaip tai paaiškinti?

– Negaliu atsakyti. Greitas puolimas pavyko po perimtų kamuolių. Atmosfera tapo geresnė arenoje. Skaičiai gal pabaigoje apgaulingi, bet mes įmetėme iš po krepšio, tritaškį pataikė Milaknis. Mūsų žaidimas gerėja.

– Ar Marekas Blaževičius tapo netikėtumu?

– Natūralu, kad jis nebuvo mūsų plano akcentas. Visuma yra tokia, kad praleidome 61 tašką, o mums svarbiausia buvo atsilaikyti prieš jų tritaškius. Labiau ruošiamės Eimanto Bendžiaus, Pako Cruzo gynybai.

– Esate matęs daug jaunų talentų. Kas galėtų išaugti iš M.Blaževičiaus?

– Sunku pasakyti. Talentų yra daug, bet iškyla tie, kurie turi charakterį. Pastangos ir charakteris galiausiai nugali. Aš negaliu daug kalbėti apie jį, nes gerai nepažįstu, daugiau Dainius (Adomaitis) pasakytų.

Bet talentingas vaikis atrodo.

– Ar jau aišku, kas nutiko Rokui Jokubaičiui?

– Sumušimas kojos. Atrodo, nieko rimta.

– Edgaras Ulanovas pataiko vis geriau, žaidėjai sakė, kad jam buvote paruošęs snaiperiui skirtą derinį. Ar tai dažniau bus?

– Jis buvo tiek pasimetęs, kad iš karto pro šalį pravarė. Galbūt, vyrukui šokas buvo, bet iš vietos tikrai labai gerai pataiko. Gavosi, kad „Rytas“ visą laiką rizikavo. Tą patį darė ir ALBA, bet daugiausia turime šnekėti apie mūsų energiją. Jų kraujas yra žalias – Jankūnas, Ulanovas, Milaknis. Tas pats Walkupas – pusiau lietuvis, pusiau žalgirietis.

- Po rungtynių priėjote prie rungtynes arenoje stebėjusio Mindaugo Timinsko. Koks jūsų ryšys su juo?

– Tai – žmogus, kuris turi vienas didžiausių blauzdų, kokias esu matęs gyvenime. Dabar nieko nebeliko (šypsosi).

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Timinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Mindaugas Timinskas

Tima super, malonu, kad atvažiavo, tikiuosi, kad greitai nepabėgs iš mūsų rūbinės. Man didžiausi prisiminimai, nes jaunimo čempionais kartu tapome, jis spėjo pažaisti „Žalgiryje“. Super žmogus, fantastinė šeima. Labai gera pamatyti – blauzdos dar liko.

VIDEO: Š. Jasikevičius: „Timinskas turi vienas didžiausių blauzdų, kokias esu matęs“
VIDEO: Artūras Milaknis – apie pergalę prieš „Rytą“ ir incidentą aikštėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius