Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 03 14

Scenarijus B: kaip „Lietkabelis“ būtų aplenkęs „Rytą“ ant LKL garbės pakylos

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubai balsų dauguma nusprendė baigti sezoną likus daugiau nei dviem mėnesiams iki finišo, bet penktadienį per lemtingą posėdį daugiau ginčų kilo dėl datos, nuo kada skaičiuoti galutinę rikiuotę.
Panevėžio „Lietkabelis“
Panevėžio „Lietkabelis“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vienas balsas lėmė, kad LKL čempionate auksas atiteko Kauno „Žalgiriui“, sidabras – Vilniaus „Rytui“, o bronza – Panevėžio „Lietkabeliui“.

Galutinė prizininkų rikiuotė palikta tokia, kokia ji buvo kovo 13-ąją – dieną, kai buvo nuspręsta nutraukti čempionatą dėl koronaviruso.

Galutinė 2019-2020 m. LKL sezono lentelė

Vieta Komanda Pergalės Pralaimėjimai
1. Kauno „Žalgiris“ 22 2
2. Vilniaus „Rytas“ 17 7
3. Panevėžio „Lietkabelis“ 16 8
4. Klaipėdos „Neptūnas“ 14 10
5. Utenos „Juventus“ 13 11
6. Prienų „CBet“ 11 13
7. Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 8 16
8. „Šiauliai“ 7 17
9. „Dzūkija“ 6 18
10. Kėdainių „Nevėžis“ 6 18

Tačiau dalis LKL klubų siūlė lentelę skaičiuoti pagal dviejų ratų rezultatus – esą taip visos komandos būtų sužaidusios po lygiai rungtynių namie ir išvykoje, visos būtų sužaidusios po lygiai mačų ir su favoritais, ir su autsaideriais.

Po dviejų ratų „Lietkabelis“ lenkė „Rytą“, o visa rikiuotė atrodė taip: 1. „Žalgiris“, 2. „Lietkabelis“, 3. „Rytas“, 4. „Neptūnas“, 5. „Juventus“, 6. Prienų „CBet“, 7. „Dzūkija“, 8. „Šiauliai“, 9. „Nevėžis“, 10. „Pieno žvaigždės“.

„Dėl kovo 13 dienos lentelės buvo dvejonių, bet balsavimas parodė priešingai: 4 balsavo, kad palikti dabartinę lentelę, o trys pasisakė „už“ (dviejų ratų) ir keturi susilaikė. Pagal tai buvo priimta lentelė pagal šios dienos rezultatus“, – sakė „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

VIDEO: Lietuvos krepšinio lyga nutraukė krepšinio sezoną ir čempionais paskelbė Žalgirį

15min žiniomis, „Ryto“, „Dzūkijos“, Prienų „CBet“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ atstovai balsavo dėl kovo 13-osios rikiuotės.

„Lietkabeliui“ ir „Nevėžiui“ būtų buvusi palankesnė dviejų ratų skaičiuotė.

Tačiau galiausiai ir sezonas taip liko pavykęs Panevėžio komandai, kuri 2018-2019 m. sezoną liko ketvirta.

„Planą įvykdėme. Trečioje vietoje LKL ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Čempionų lygoje patekome į atkrintamąsias varžybas, – dėstė „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys. – Viskas tvarkoje, bet kartėlis liko, nes galvojome, kad šį sezoną galėjome ir daugiau.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Purlys
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Martynas Purlys

Per svarbiausią balsavimą M.Purlys buvo už tai, kad čempionatas būtų nutrauktas.

„Žaidėjų sveikata turi būti pirmoje vietoje“, – sakė jis.

„Lietkabelio“ direktorius bandė modeliuoti variantą, jei LKL varžybos būtų tik atidėtos, pasitelkęs Kinijos pavyzdį – šioje šalyje koronavirusas išplito pirmiausia, Kinijoje krepšinio čempionatas sustabdytas dar sausį.

„Mano nuomone, turime vadovautis tuo, kas dabar yra Kinijoje. Ten viskas prasidėjo prieš du mėnesius. Dabar jie planuoja atnaujinti čempionatą balandžio 6 dieną. O jei suktume ta pačia logika, pas mus viskas nusitęstų dar tris mėnesius. Tai reiškia, kad vėl pradėtume žaisti birželio viduryje. Neįmanoma, nes numatyta ir olimpinė atranka“, – sakė M.Purlys.

Dabar jam ateina derybų metas – kaip ir kiti LKL klubai, „Lietkabelis“ sieks susitarti su žaidėjais, kad nereikėtų mokėti už likusius mėnesius.

„Kalbėsimės su žaidėjais. Čempionatas sustabdytas, įsipareigojimų nebėra, žaidėjai važiuoja namo, – kalbėjo M.Purlys. – Kai kurios sutartys baigiasi, kai kurie kontraktai galioja ir kitam sezonui. Kiekvienas atvejis yra asmeninis.

Iki penktadienio visi galvojo, kad čempionatas bus sustabdytas laikinai. Tad netikėtumas visiems.”

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Maldūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gabrielius Maldūnas

„Lietkabelis“ tikriausiai sutaupys dėl žaidėjų algų, bet neteks kitų pajamų – kokių, sunku apskaičiuoti.

„Sunku pasakyti, – aišku, bilietai į rungtynes, prizinis LKL fondas – suprantu, kad negausime jokių premijų. Dar kaip bus su savivaldybės parama – sunku prognozuoti“, – svarstė M.Purlys.

Netikėta sezono pabaiga apvertė visų klubų planus ir verčia kitaip planuotis ateities darbus.

„Žiūrime ir į kitą sezoną. Abonementais kitam sezonui pradėsime prekiauti anksčiau – galbūt jau balandį, – planavo M.Purlys. – Pirmą` kartą esame tokioje padėtyje. 2008-2009 metais tai buvo finansinė krizė, dabar tai jau nebe pinigų klausimas, bet sveikatos ir žmonių likimų krizė. Sunku numatyti, kaip viskas klostysis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius