-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

Septynių LKL specialistų įžvalgos ir prognozės: „Šiauliai“ serijoje pakutens „Rytą“

Penktadienio vakarą startuos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalių etapas, kuriame pirmieji ginklais surems Vilniaus „Ryto“ ir „Šiaulių-7bet“ klubai. 15min portalas pakalbino septynių sezoną jau baigusių klubų atstovus, kurie pasidalino įžvalgomis ir prognozėmis.

Reguliarųjį sezoną Vilniaus „Rytas“ laimėjo pirmą kartą nuo 2014-ųjų metų, tuo metu „Šiauliai-7bet“ finišavo penktoje pozicijoje.

Abi komandos tiesiausiu keliu į pusfinalį nepateko. Sostinės krepšininkai kartą nusileido Alytaus „Dzūkijos“ ekipai, o namų pranašumo neturėję Antano Sireikos vyrai 3-1 įveikė Jonavos „CBet“ klubą ir tarp keturių stipriausių šalies komandų pateko po dešimties metų pertraukos.

Šį sezoną „Rytas“ su Saulės miesto komanda susikovė keturis kartus ir visus kartus laimėjo – triskart LKL čempionate (79:76, 101:68, 89:77) bei kartą Karaliaus Mindaugo taurės mažajame finale (76:71).

15min portalas pakalbino septynių jau Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezoną baigusių klubų atstovus – Tomą Pačėsą (Alytaus „Dzūkija“), Virginijų Šeškų (Jonavos „CBet“), Gediminą Petrauską (Kėdainių „Nevėžis-Optibet“), Dainių Vaitelį (Klaipėdos „Neptūnas“), Mantą Šernių (Pasvalio „Pieno žvaigždės“), Tomą Gaidamavičių (Prienų „Labas GAS“) ir Žydrūną Urboną (Utenos „Uniclub Casino – Juventus“), kurie pasidalijo įžvalgomis ir abiejų pusfinalių prognozėmis.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Pačėsas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Tomas Pačėsas

Tomas Pačėsas (Alytaus „Dzūkija“)

„Laukia labai įdomus ir žaismingas pusfinalis, nes abi komandos propaguoja labai panašų krepšinį, žaidimą statančios ant greito žaidimo, grįsto tolimais metimais. „Šiauliai-7bet“ turi ilgą suolą ir nenusileidžia keitimais ir žaidėjų panaudojimu. Galvoju, jog ties tuo „Rytas“ persvaros neturi. Gal net grįžus traumuotiems žaidėjams persvarą ties tuo turi „Šiauliai-7bet“. Matome, kad jų priekinė linija funkcionuoja, nors Armino Urbučio trūksta. Jonathanas Elmore'as, Isaiah Armwoodas – ten visi demonstruoja gerą užsivedimą.

„Ryto“ komandoje, išskyrus Ivaną Buvą, nelabai kam yra žaisti nugara į krepšį. Tokio stiliaus žaidėjais nepasižymi ir „Šiauliai-7bet“. Aišku, abi komandos gali išnaudoti baudos aikštelėje įžaidėjus – Vaidą Kariniauską ir Donatą Sabeckį. Abu žaidžia neblogai, abu neblogai numetinėja kamuolį ir atidarinėja kampus metikams. Kitas dalykas – „Šiauliai-7bet“ įgavo neblogą formą ir tikėjimą savimi.

Laukia įdomi ir trenerių dvikova – Antano Sireikos patirtis prieš Giedriaus Žibėno jaunatviškumą ir sugebėjimą kontroliuoti komandą. Svarbiausias momentas, parodantis trenerių meistriškumą, yra jų sugebėjimas išsireikalauti iš žaidėjų to, ko nori, ir ne 90, o 100 ar 110 proc. energijos. Kaip treneriai sugebės tai padaryti, visi psichologiniai ir motyvaciniai dalykai, bus įdomu. Patirtis prieš jaunystę.

Tai bus Karaliaus Mindaugo taurės mažojo finalo pakartojimas. Prognozuoju, kad viskas spręsis penktose serijos rungtynėse, nes „Rytas“ ketvirtfinalio mačuose parodė šiek tiek silpnumo koncentracijoje ir atsidavime. „Šiauliai-7bet“ rodo labai gerą žaidimą namuose. Galvoju, kad aikštės pranašumas serijoje bus lemiamas veiksnys. Kas sugebės laimėti varžovų aikštėje, tas laimės serijoje.“

Spėjimas: „Rytas“ laimės 3-2, bet duodu 51 prieš 49 proc.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Virginijus Šeškus

Virginijus Šeškus (Jonavos „CBet“)

„Daug kas priklausys nuo to, ar atsigaus Jonathanas Elmore'as. Mačiau jo čiurną, atrodė baisiai. Tuoj praeis dešimt dienų, bet ar to pakaks atsigauti? Jei atsigaus, „Šiauliai-7bet“ gali duoti iššūkį. Kaip bebūtų, „Ryto“ žaidėjai yra labiau patyrę ir fiziškesni. „Šiauliai-7bet“ mums buvo labai nepatogus varžovas, kiekvienoje pozicijoje fiziškesnis, bet prieš „Rytą“ to nebus.“

Spėjimas: „Rytas“ laimės 3-1.

LKL.lt nuotr./Gediminas Petrauskas
LKL.lt nuotr./Gediminas Petrauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius