-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 07 /16:09

Skambaus amerikiečio trumpas cirkas Utenoje – neblaivus treniruotėse, į ringą kvietė 216 cm milžiną

Glenas Rice'as pretendavo tapti vienu įdomiausių LKL artėjančio sezono žaidėjų, tačiau Utenos „Juventus“ klubas su šiuo skambiu pirkiniu išsiskyrė vos po keturių dienų nuo jo atvykimo. Kaip skelbia 15min šaltiniai, sunkaus charakterio amerikietis Lietuvoje spėjo pasižymėti visa puokšte vidaus taisyklių pažeidimų – nuo neblaivaus pasirodymo treniruotėse iki siūlymų komandos nariams išsiaiškinti santykius kumščiais.
Glenas Rice'as
Glenas Rice'as / utenosjuventus.lt

„Glenas į žaidimą Lietuvoje žiūri pozityviai. Jis nori šanso, nori žaisti ir parodyti, kad nėra konfliktiškas žmogus. Telefonu skamba, kad jis nusiteikęs rimtai, bet įsitikinti tuo galėsime tik tuomet, kai jis atvažiuos ir pradės treniruotis ir žaisti“, – dar rugpjūčio 20-ąją dieną portalui 15min apie komandos naujoką Gleną Rice'ą jaunesnįjį sakė Utenos „Juventus“ vadovas Eimantas Skersis.

Vis dėlto ūmiu charakteriu ir skandalais pagarsėjęs NBA čempiono Gleno Rice'o (2000-aisiais triumfavo su „Los Angeles Lakers“) sūnus Glenas Rice'as jaunesnysis šias kalbas pavertė niekais.

Nesklandumai prasidėjo dar 29-erių metų 198 cm ūgio puolėjui neatvykus į Lietuvą. 15min žiniomis, krepšininkas nespėjo į pirmąjį numatytą skrydį, o vėliau, įsigijus naują bilietą, pramiegojo ir jungiamąjį skrydį Amsterdame.

Nuotykiai greitai persikėlė ir į Lietuvą. Nors pagal SAM teikiamas rekomendacijas neigiamo COVID-19 testo sulaukęs amerikietis laiką turėjo leisti tarp arenos ir saviizoliacijos namuose, jis jau pirmą vakarą nulingavo link vietinio baro.

Vėliau – „Instagram“ tinkle išplatinta vieša krepšininko kritika gyvenimo sąlygoms Utenoje ir klubo paskirtam butui.

Kitomis dienomis išryškėjo su alkoholiu susijusios atleto problemos. Praėjus vos dviems dienoms nuo atvykimo į Lietuvą, G.Rice'as pasinėrė į naktinio Vilniaus gyvenimo linksmybes.

„Juventus“ vadovų kantrybės taurė persipildė sekmadienį, kai krepšininkas dukart per dieną pasirodė neblaivus treniruotėse. Į rytines pratybas jis atėjo „su kvapu“, o vakarinėje treniruotėje pasirodė gerokai įkaušęs.

utenosjuventus.lt/Glenas Rice'as
utenosjuventus.lt/Glenas Rice'as

Kaip teigia 15min šaltiniai, pratybos priminė cirką, o ne sezonui besiruošiančią ambicijų neslepiančią krepšinio komandą. Daug amerikiečio kalbų, juokų, griuvinėjimai ant žemės po kiekvieno susidūrimo su komandos draugais, pasiūlymas 216 cm ūgio ir 116 kg svorio vidurio puolėjui Mindaugui Kupšui pasitikrinti jėgomis lauke po netikslaus centro perdavimo, konfliktai su likusiais „Juventus“ nariais – žaidėjais, treneriais, vadovybe.

Treniruotė šiam krepšininkui baigėsi anksčiau laiko. Jis buvo išprašytas ne tik iš pratybų, bet ir iš Utenos klubo. Kontraktas su žaidėju vienpusiškai nutrauktas.

„Šis žmogus yra neprognozuojamas ir gyvenime turi labai daug problemų. Surizikavome – rizika nepasiteisino. Cirkas baigėsi, o dabar turime susirasti žmogų, kuris norės žaisti krepšinį, o ne užsiiminėti kvailystėmis“, – utenosjuventus.lt sakė „Juventus“ klubo direktorius Eimantas Skersis.

„Juventus“ klubas įkurtas 2000-aisiais metais, tačiau toks šou pranoko bet kurį iki tol buvusį legionieriaus vizitą Utenoje. 15min šaltinių teigimu, spektakliu „sužavėtas“ buvo ir kitas „Juventus“ amerikietis Bryantas Crawfordas.

15min duomenimis, G.Rice'as Utenoje turėjo būti brangiausiai apmokamas komandos žaidėjas, kurio mėnesinis atlygis buvo numatytas ties 7 tūkst. eurų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas ir Kennethas Gainesas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LaMelo Ballas ir Kennethas Gainesas

Sudėties dėlionėje atsirado spraga, kurią klubas per artimiausią savaitę bandys užmaskuoti. Išvykusį amerikietį gali pakeisti 2017-2019 metų sezonuose rungtyniavęs Kenny Gainesas.

Tiesa, abiems pusėms dar teks surasti finansinį kompromisą. Pasak 15min šaltinių, šio žaidėjo kaina rinkoje yra kiek didesnė – tarp 8-9 tūkst. eurų.

Būtent tarp K.Gaineso ir G.Rice'o galutiniame variante rinkosi „Juventus“ galvos. Pasirinko pastarąjį, nes treneris Žydrūnas Urbonas tikėjo savo galimybėmis sutvardyti šį blogiuką.

G.Rice'as 2013-ųjų metų NBA naujokų biržoje savo pavardę išgirdo 35-uoju šaukimu. Tai buvo aukščiausiai kada nors NBA pašauktas krepšininkas iš G lygos.

Talentu ir kumščiais garsėjantį G.Rice'ą problemas persekioja visą karjerą – nuo muštynių su varžovais ir savais komandos draugais Izraelyje, iki sulaikymo Amerikoje su 240 gramų marihuanos kišenėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius