Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 19 /19:06

Skolų prispaustas „Nevėžis“ išbrauktas – LKL šaukia neeilinį posėdį

Kėdainių „Nevėžio“ klubo dienos suskaičiuotos. Nuo 2002-ųjų aukščiausioje Lietuvos krepšinio lygoje rungtyniavęs „Nevėžis“ oficialiai išbrauktas iš LKL dalyvių sąrašo. Kėdainiuose įsiplieskusią vilties žiežirbą užgesino nutrūkusios derybos su naujais potencialiais investuotojais.
Krepšinio sirgaliai rungtynėse Kėdainių „Nevėžis“ - Kauno „Žalgiris“
Krepšinio sirgaliai rungtynėse Kėdainių „Nevėžis“ - Kauno „Žalgiris“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

24sek pirmadienio pavakarę pasiekė investuotojų, turėjusių prisijungti prie VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjų, pranešimas.

Po maždaug mėnesį užtrukusių derybų investuotojai pranešė apie nesėkmingą jų pabaigą. Pateikiame oficialų jų pranešimą.

„Naujieji investuotojai į VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ kreipėsi su aiškiu planu, siekiu šį klubą kelerių metų laikotarpyje padaryti Top-5 klubu Lietuvoje. Taip pat buvo pateiktas planas atsiskaitymui su kreditoriais bei piniginis įsipareigojimas, kuriuo naujieji investuotojai iškart po sutarties pasirašymo klubui būtų suteikę 50 tūkstančių piniginę injekciją bei dar 150 tūkstančių eurų paramą 2019–2020 krepšinio sezono metu.

Minėtieji įsipareigojimai šiuo metu siekia net 520 tūkstančių eurų ir didžioji jų dalis yra atsiradę būtent esamų akcininkų sudarytų paskolos sutarčių pagrindu.

Be to, naujieji investuotojai turėjo pasiekę žodinius susitarimus su 4 aukšto meistriškumo krepšininkais, kurie būtų sutikę rungtyniauti šiame krepšinio klube už ženkliai mažesnius, lyginant su jų rinkos kaina, atlyginimus.

Praėjusį mėnesį Klubo steigėjams buvo daugybę kartų siųsti skirtingi sutarties variantai, atsižvelgiant į steigėjų pastabas ir komentarus, tačiau kiekvieną kartą VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjai nesutikdavo su vis skirtingais sutarties punktais. Naujieji investuotojai daugybę kartų bandė ieškoti kompromiso, tačiau VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjai nebuvo suinteresuoti pasirašyti sutartį abiem šalims priimtinomis sąlygomis.

Darytina išvada, kad VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ steigėjai nuo pat pradžių nenorėjo pasiekti susitarimo arba tikėjosi, jog naujieji investuotojai ne tik prisijungs prie klubo su nauja vizija bei žmonėmis, bet ir įsipareigos savomis lėšomis padengti visus VšĮ „Veržlusis Nevėžis“ trumpalaikius ir ilgalaikius įsipareigojimus. Minėtieji įsipareigojimai šiuo metu siekia net 520 tūkstančių eurų ir didžioji jų dalis yra atsiradę būtent esamų akcininkų sudarytų paskolos sutarčių pagrindu.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Romualdas Brazauskas ir Remigijus Milašius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Romualdas Brazauskas ir Remigijus Milašius

Jeigu naujieji investuotojai būtų atėję į Kėdainių klubą, „Nevėžio“ direktoriaus pareigas būtų perėmęs buvęs krepšininkas Mindaugas Arlauskas, o sporto direktoriaus poziciją būtų užėmęs krepšinio agentas Virginijus Bulotas.

Kėdainių klubas iki rugpjūčio 15 d. turėjo pateikti LKL reikiamus dokumentus, užtikrinančius finansinių įsipareigojimų vykdymą ir galimybę žaisti aukščiausioje lygoje 2019–2020 m. sezoną.

Dėl nesėkmingų derybų klubas to padaryti iki minėto termino nesugebėjo. 24sek šaltiniai patvirtino informaciją, kad Lietuvos krepšinio lygos prezidentas Remigijus Milašius kreipėsi į Jonavos klubą teiraudamasis, ar šis galėtų žaisti LKL.

Jeigu neatsiras komandos, kuri LKL čempionate užimtų „Nevėžio“ vietą, aukščiausioje lygoje liktų rungtyniauti 9 ekipos.

LKL oficialiame pranešime teigiama, kad trečiadienį šaukiamas neeilinis lygos posėdis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius