-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 16

Sprogusį įžaidėją gyręs D.Adomaitis apie finalą: šansai – „50 prieš 50“, favoritas – „Žalgiris“

Šarūnas Jasikevičius įsitaisė šalia aikštės po laimėto pusfinalio ir stebėjo, kaip Vilniaus „Rytas“ kovėsi su Klaipėdos „Neptūnu“, tačiau po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ treneris nepasirodė. Dainius Adomaitis su vilniečiais nuo pat mačo pradžios talžė uostamiesčio komandą ir lengva ristele įšoko į Karaliaus Mindaugo taurės finalą.
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pirmajame kėlinyje „Siemens“ arenoje praūžė tritaškių uraganas, kurį suorganizavo šeimininkai. „Ryto“ krepšininkai pataikė net 9 tolimus metimus iš 11 ir dešimties minučių atkarpą laimėjo 33:23.

Chrisas Krameris po trijų taškų vertės bombos paskutinę kėlinio sekundę skraidė aikštėje užvedinėdamas tribūnas. Tai buvo penktas jo tritaškis per kėlinį. Žaidėjo, kurio metimus iš trijų taškų zonos varžovų treneriai vertina kaip teigiamą gynybos darbą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Rokas Stipčevičius antrajame kėlinyje jau nelabai turėjo šansų ištraukti kamuolį iš užribio, tačiau šoko iš aikštės taip, kad išsitiesė ant žurnalistų stalo. Noras buvo milžiniškas.

Per pertrauką švieslentėje degė triuškinantis „Ryto“ pranašumas 57:33, o ir per pasitarimą „Neptūnui“ išvadų padaryti nepavyko.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Dominavę vilniečiai šventė pergalę 86:72. Rezultatas atrodo padorus, tačiau tik todėl, kad ketvirtajame kėlinyje žaidęs „Ryto“ jaunimas tesukrapšė 9 taškus, o praleido 23.

„Manau, labai svarbu tokias rungtynes pradėti taip, kaip pradėjome mes, ypač puolime nubausti rizikas. Žinojome, kur varžovai rizikuos, akcentavome ties Chrisu“, – po mačo sakė D.Adomaitis, gyręs Ch.Kramerį, uždavusį toną visoms 40-čiai minučių.

Treneris pabrėžė, kad penki paeiliui taiklūs gynėjo tritaškiai atrišo rankas komandai. Kai gynėjas, ties kuriuo oponentai rizikuoja, pataiko iš toli, žaidimas išsiplečia, varžovai turi keisti ir savo planus.

„Manau, kad 35 minutes tai buvo labai geros rungtynės“, – sakė „Ryto“ treneris, vėliau užsiminęs, jog jaunieji vilniečiai per vaizdo peržiūrą patys pamatys, kokį krepšinį žaidė mačo pabaigoje.

D.Adomaitis nesiryžo prognozuoti, ar „Žalgiris“ finale prieš Ch.Kramerį jau ginsis kitaip: „Rytoj turim treniruotę, video ir viską išsiaiškinsim.“

Strategas džiaugėsi ne tik geru pasirodymu puolime, bet ir solidžia gynyba, kuria pavyko sustabdyti „Neptūno“ kamuolio judėjimą. Klaipėdiečiai pusfinalyje atliko tik 11 rezultatyvių perdavimų.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Simas Galdikas

Kertinėse Europos taurės rungtynėse prieš „Monaco“ vilniečiai, kaip ir šeštadienio KMT mače, sugebėjo išlaikyti susikrautą pranašumą. Skirtingai nei anksčiau, kuomet ne kartą buvo išbarstyta solidi persvara.

„Yra dvi priežastys. Pirma, bręstame kaip komanda kartu, kai sezonas eina į pabaigą. Antra priežastis – labai paprasta: Chrisas grįžo, treniruojasi su komanda. Jis yra įžaidėjas, kuris geriausiai kontroliuoja ritmą“, – dėstė D.Adomaitis.

Tiek „Rytas“, tiek „Žalgiris“ į KMT finalą žengė lengvai, tačiau vilniečių treneris nesiryžo spręsti komandų galimybių prieš lemiamų rungtynių startą.

„Čia jau jums spręsti šituos dalykus. Daug kas žiūri į žaidėjus, biudžetus, kur žaidėjai žaidę, ką laimėję. Prieš rungtynes, kur jos bebūtų žaidžiamos, manau, šansai yra 50 prieš 50“, – kalbėjo D.Adomaitis, nors pridūrė, kad favoritais vis tik yra laikomi kauniečiai.

Sekmadienį Š.Jasikevičius stengsis patvirtinti favorito statusą, o D.Adomaitis grąžinti šventę į Vilnių. Kuriam strategui pavyks įgyvendinti tikslą pamatysime didžiajame KMT finale, kuris sekmadienį prasidės 17:20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius