Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 03 02 /10:34

Mįslingai Kėdainius palikęs Marius Kiltinavičius grįžta gelbėti „Nevėžio“

Praėjo trys mėnesiai ir kūrybines atostogas užbaigęs Marius Kiltinavičius grįžta į Kėdainių „Nevėžį“, praneša 15min šaltiniai. Vyriausiojo trenerio postą šis specialistas paliko lapkričio pabaigoje, kai ne vieną staigmeną pateikęs „Nevėžis“ rikiavosi ketvirtoje LKL vietoje. Kėdainių klubo situacija lentelėje per šį laikotarpį pasikeitė kardinaliai – 38-erių specialistui teks prikelti žiemą vos vieną pergalę iškovojusią komandą.

Kaip netikėtai paliko Kėdainius, taip netikėtai Marius Kiltinavičius į juos ir sugrįžta. 15min šaltiniai praneša, kad vos vieną pergalę su „Nevėžiu“ iškovojusį trenerį Davidą Gale'ą keičia į ekipą sugrįžtantis M.Kiltinavičius.

Šią naujieną oficialiai patvirtino ir Kėdainių klubas, pridurdamas, jog Jono Valančiūno rekomenduotas specialistas D.Gale'as slenkasi į asistento poziciją.

M.Kiltinavičius nuo krepšinio per šiuos tris mėnesius nutolęs nebuvo, dažnai jis buvo matomas Tomo Langvinio prodiusuojamose „O Dangau“ laidose.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sedrick Barefield ir Marius Kiltinavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Sedrick Barefield ir Marius Kiltinavičius

„Nevėžio“ vyriausiojo trenerio pareigas M.Kiltinavičius ėjo nuo 2019-ųjų metų rugsėjo iki 2020-ųjų metų lapkričio pabaigos, kai krepšinio visuomenės nuostabai netikėtai paliko LKL sezono starte triukšmavusią komandą.

Su Kėdainiais treneris atsisveikino praėjus vos šešioms dienoms po „Nevėžio“ lyderio Vaido Kariniausko persikėlimo į Utenos „Juventus“.

„Nuoširdžiai dėkojame Mariui už darbą mūsų klube. Šis laikotarpis tikrai nebuvo lengvas dėl daugybės priežasčių, bet visi kartu po truputį judėjome į priekį. Vis tik, klubo ir trenerio vizija paskutiniu metu ne visada sutapdavo ir kartu priėmėme sprendimą nutraukti sutartį. Išsiskyrėme gražiuoju, nuoširdžiai linkime Mariui visokeriopos sėkmės tolimesnėje karjeroje“, – tuomet teigė „Nevėžio“ direktorius Vytenis Gulbinas.

„Dėkoju klubui už suteiktą galimybę dirbti aukščiausiame lygyje. Kartu turėjome daug gerų akimirkų, tačiau, manau, kad geriausias sprendimas tiek man, tiek klubui šiuo metu yra nebetęsti bendradarbiavimo. Linkiu klubui bei visiems jo fanams daugybės pergalių ateityje“, – spaudos pranešime buvo cituojamas pats M.Kiltinavičius.

M.Kiltinavičiaus diriguojamas bei V.Kariniausko aikštelėje vedamas „Nevėžis“ sezono starte tapo didžiausiu netikėtumu, per pirmąsias devynerias rungtynes iškovojo penkias pergales ir užlipo iki pat 4-osios vietos.

Po įsismaginusių šeimininkų kojomis Kėdainių arenoje krito ir Vilniaus „Rytas“, ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Kiltinavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Kiltinavičius

Žiema vidurio Lietuvoje buvo itin šalta – po V.Kariniausko ir M.Kiltinavičiaus išvykimų „Nevėžio“ kortų namelis ėmė griūti, o prie pralaimėjimais nusėto ruožo prisidėjo ir koronaviruso atneštos problemos.

Bobby Gonzaleso ir Davido Gale'o treniruojamas „Nevėžis“ šalies pirmenybėse iškovojo vos 1 sudėtingą pergalę namuose prieš Klaipėdos „Neptūną“ bei patyrė 12 nesėkmių.

Šiuo metu Kėdainių komanda užima devintąją poziciją LKL, o nuo dugne esančių „Šiaulių“ juos skiria vos vienas pralaimėjimas.

Paskutinė LKL komandai kitą sezoną gali iškristi į NKL, ko Lietuvoje nebuvo jau penkerius metus, su sąlyga, jei antrajame pagal pajėgumą šalies krepšinio čempionate triumfuos LKL standartams tinkamą areną ir finansinį potencialą turintis Virginijaus Šeškaus projektas Jonavoje.

Iki LKL reguliaraus čempionato pabaigos „Nevėžiui“ liko sužaisti dar 14 rungtynių. Laukia neįprastai karštas pavasaris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius